Predviđanja za računalnu sigurnost

poruka: 6
|
čitano: 1.507
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Sto vi mislite? Kakve bit ce sigurnosni programi u buducnosti?

Danas najzastupljeniji je jos uvijek jedna stara paradigma stvorena jos u 90-ih godina koja radi tako da zlonamjerni program moze se otkriti analizom i usporedbom njegovog digitalnog zapisa s nekim drugim koji podnosi tvrtka kroz svoj sigurnosni softver za zastitu, odnosno kroz definicije. Polako na sceni dolaze i druge nacine, najcesce, kao podrska za klasicni anti-virus, cak i on vise nije klasican, jer je najcesce dodan barem anti-spyware modul.

Ja milim da je definicijе ce biti celosno u oblaku i da tijekom vremena bit ce potpuno napusteni (Panda Cloud nema skoro nikakve prednoste nad Avirom pri tome obecavajuci brda i doline), dok na racunalo ce se nalaziti malen sofware ali vrlo itelegentan, koji ce biti u stanju da prilikom ponasa proceni dali to sto se izvrsuje u OS-u je normalno i legalno ili je u pitanje maliciozan software. Sve ovo bi imaо vrlo mali utjecaj na performanse racunala.

Nesto sto postoi danas i je slicno onome sto sam spomenuo je, primer, kombinacija Prevx + Mamutu ili recimo Panda Cloud Pro + DefenseWall.

Slijedе godinе sa manje novaca i vece brzine...:)

17 godina
neaktivan
Re: Predviđanja za računalnu sigurnost
PhD in Security kaže...

sandbox, virtualizacija, hips, oblak, reputation... a ono što mislim o prevxu sam napisao ovdje

http://www.youtube.com/user/Anarchitektur
14 godina
protjeran
PhD in Security kaže...

Loši kao i do sada.

Drago mi je.
17 godina

Bilo bi najidealnije kad bi se sve tvrtke (antivirusne/sigurnosne) udruzile i pocele radit zajedno protiv malwera dijeleci svoje znanje medju sobom.

Nesto tipa Virus Total djira, da ne usporava racunalo a da je ful sigurno.

...samo sto se to nece nikad desit (daj boze da se varam) jer su im {#}{#} uvijek na prvom mjestu.

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode ;-)
14 godina
djigibao kaže...

Bilo bi najidealnije kad bi se sve tvrtke (antivirusne/sigurnosne) udruzile i pocele radit zajedno protiv malwera dijeleci svoje znanje medju sobom.

...samo sto se to nece nikad desit (daj boze da se varam) jer su im {#}{#} uvijek na prvom mjestu.

Zapitaj se prvo gdje je izvor svih tih beštija?

Tko mlati novce na primjeni zaštite?

Case closed.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Zato Comodo uvodi DACS....{#}

The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice