Microsoft Security Essentials vs. AVAST Free

poruka: 60
|
čitano: 17.488
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Microsoft Security Essentials vs. AVAST Free
XP Master kaže...

Meni je usporio čistu instalaciju Windowsa.

I meni CIS kao da sam instalirao bar tri AVG-a a svi na forumu što što ga koriste kažu da tako nešto nikad nisu videli.

15 godina
neaktivan
silovski kaže...

I meni CIS kao da sam instalirao bar tri AVG-a a svi na forumu što što ga koriste kažu da tako nešto nikad nisu videli.

Ista stvar i kod mene. Surfanje je bilo jako sporo i CPU i RAM su mi divljali.

The more you live, the less you die. (Janis Joplin)
16 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Zašto se ljudi žale nikada neće biti utvrđeno, ali konkretno nisam primjetila nikakva usporavanja. 100 ljudi, 100 ćudi.

ja ću ti reći,makar nemam iskustvo s njim,avast je suite,a nadam se da se besplatna avira neće u to pretvoriti
hrpa komponenti koje je najbolje pogasiti jer su potpuno nepotrebne
e da,ne volim mse jer ovisi o windows update-u,a to mi je vrlo iritantna stvar,pogotovo kad te kod dizanja sistema skenira 5 minuta i uzima sve resurse za sebe
nisam protiv update-a sistema,ali to treba biti isključeno,i uzimati selektivno,pa neka me skenira kad ja to hoću

15 godina
neaktivan
seneka kaže...

ja ću ti reći,makar nemam iskustvo s njim,avast je suite,a nadam se da se besplatna avira neće u to pretvoriti
hrpa komponenti koje je najbolje pogasiti jer su potpuno nepotrebne
e da,ne volim mse jer ovisi o windows update-u,a to mi je vrlo iritantna stvar,pogotovo kad te kod dizanja sistema skenira 5 minuta i uzima sve resurse za sebe
nisam protiv update-a sistema,ali to treba biti isključeno,i uzimati selektivno,pa neka me skenira kad ja to hoću

Slažem se s ovim dijelom za MSE, updati su po meni loše riješeni.

Avast nije baš suite, ali ni sa punom instalacijom ne uzima puno više. Obično instaliram stvari preko ninite.com pa nemam mogućnost izbora nad komponentama tako da mi Avast instalira sve od navedenoga pa poslije pogasim što mi ne treba.

Ne znam kako stoje druge komponente, ali P2P shield mi je bio Ok, odmah alarmira ako nešto sumnjivo prolazi kroz uTorrent.

14 godina
neaktivan

Može jedno pitanje? Kako se kod Avire može iskljuliti Wev Guard.Stalno mi dolaze poruke kad palim računalo da nemam njihov toolbar..

Kiša piši po mojem piši ROFLMAO
14 godina
neaktivan
Avast mi je napravio probleme i od toga ga mrzim,a najviše me nervira to što izbacuje one jako velike alerte koji se nikako nemogu isključit.MSE mi je čist ok,radi super ali ima samo jeda zamjerka.Updatea se svakih 24 sata,a microsoft daje više definicija u jednom danu.MSE = Moja preporuka! =)
★★★★★ Ako sam ti pomogao stisni HVALA!! ★★★★★
14 godina
neaktivan
Marko :D kaže...
Avast mi je napravio probleme i od toga ga mrzim,a najviše me nervira to što izbacuje one jako velike alerte koji se nikako nemogu isključit.MSE mi je čist ok,radi super ali ima samo jeda zamjerka.Updatea se svakih 24 sata,a microsoft daje više definicija u jednom danu.MSE = Moja preporuka! =)

Imaš u setingu da podesiš vreme popupa u sekundama pa staviš 1 sec.

14 godina
neaktivan
Bilo je ali uvijek bi alert nesto znalo zadrzati.
15 godina
neaktivan

Kak u MSE uključiti da mi ne detkitira određene mape kao threats ?

F.C LIVERPOOL
16 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Kak u MSE uključiti da mi ne detkitira određene mape kao threats ?

World Championships: 7, GP started: 280, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,473
15 godina
neaktivan

Evo baš sam si stavio sad MSE, zasad je sve super, jel znaš jel ima on u sebi i Malware scan, nevidim ga ?

F.C LIVERPOOL
15 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Evo baš sam si stavio sad MSE, zasad je sve super, jel znaš jel ima on u sebi i Malware scan, nevidim ga ?

Svaki AV je i malware scaner tako da je to več u samo sistemu a ako hočeš pored njega skener onda stavi Malwarebytes pa snjime skeniraš sustav.{#}

http://slikaricaliky.weebly.com/
15 godina
neaktivan

Moram pohvalit MSE, stvarno malo resursa koristi, ni neznam da ga imam. A i besplatan je.

F.C LIVERPOOL
16 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

sve je malware ili malicious software,ili zlonamjerni program/softver,i spyware,worm,roque,fake,trojan i tako dalje, ili najčešće korišteni naziv -virus
ispravno bi bilo reći za sve malware
i ima ga,da..kao i svi drugi antivirusi

15 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Moram pohvalit MSE, stvarno malo resursa koristi, ni neznam da ga imam. A i besplatan je.

Sve si dobro rekao ja bi još samo dodao solidan antivirusni program.{#}

http://slikaricaliky.weebly.com/
15 godina
neaktivan

Jel ovo BUG, naime danas mi na alatnoj traci nije bilo ikone od MSE, a u task manageru se vidi da radi?

Kad sam resetirao komp pojavilo se je i na alatnoj traci.

F.C LIVERPOOL
15 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Jel ovo BUG, naime danas mi na alatnoj traci nije bilo ikone od MSE, a u task manageru se vidi da radi?

Kad sam resetirao komp pojavilo se je i na alatnoj traci.

To je bug OS-a. Dogodi se ponekad i meni.

15 godina
neaktivan

A, dobro bitno je da AV radi:)

Ja sam mislio da sam pokupio neki virus pa mi makeo ikonu.

F.C LIVERPOOL
16 godina

Update MSE-a se može riješiti izradom skripte i ubacivanjem iste u Task scheduler...

"C:\Program Files\Microsoft Security Client\Antimalware\MpCmdRun.exe" -SignatureUpdate.

Set WinScriptHost = CreateObject("WScript.Shell")
WinScriptHost.Run Chr(34) & "C:\Program Files\Microsoft Security Client\Antimalware\MSE Update.cmd" & Chr(34), 0
Set WinScriptHost = Nothing

Prvo se spremi kao .cmd a drugo kao .vbs skripta,napravite taskova koliko želite u scheduleru i dajte putanju do .vbs datoteke.

www.hrphotocontest.com
14 godina
neaktivan

Meni je AV ok,nista mu ne fali,a i u ostalom besplatan je.Samo me živcira što se updatea svakih 24 sata,a microsoft baca definicije vise puta u danu ;)

15 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Meni je AV ok,nista mu ne fali,a i u ostalom besplatan je.Samo me živcira što se updatea svakih 24 sata,a microsoft baca definicije vise puta u danu ;)

Nervira me što svaki puta prilikom update-a upali Windows Update. Ručno se zaletim i instaliram sve update, a ne da mi vrti u pozadini bespotrebno i restarta računalo dok ja nešto radim. Ne znam kako stoji što se tiče detekcije jer na virus nisam naletila dugo vremena. Pa čak i kad Avast blokira neku stranicu sumnjam da bi nešto uhvatila, ali eto. Jedno vrijeme sam bila sa SpyShelter-om bez AV-a i nikakvih problema, ali eto tu i tamo se netko zaleti i koristi moj laptop pa barem kao neka mjera opreza. Moja preporuka je staviti sandboxie i uživati u lagodnom surfanju. Mislim da je 90% zaraza samim time spriječeno.

15 godina
neaktivan

Ja sam isto zadovoljan s MSE AV do sad, eto jedino taj BUG sam imao s nestajanjem ikone.

F.C LIVERPOOL
15 godina
neaktivan

Zašto mi MSE kad odaberem custom scan, i kad stavim samo kvačicu na C particiju, zašto on nakon što završi skeniranje C particije skenira i D ?

F.C LIVERPOOL
14 godina
neaktivan

Možda je to novi BUG što te zadesio {#}

15 godina
neaktivan

Evo probao sam pobrisat s revo uninstalerom, pobrisao sam sve fajlove koji su ostali, snimio sam ponovo MSE, updejtao ga. I opet kad odaberem samo C particiju da skenira on skenira i D. Mislim da ću se vratit na NOD ili AVG.

F.C LIVERPOOL
15 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Evo probao sam pobrisat s revo uninstalerom, pobrisao sam sve fajlove koji su ostali, snimio sam ponovo MSE, updejtao ga. I opet kad odaberem samo C particiju da skenira on skenira i D. Mislim da ću se vratit na NOD ili AVG.

Osobno ne vidim potrebu za tako čestim skeniranjem računala. Ako nešto skineš na računalo AV bi trebao odmah upozoriti i riješiti se zaraze. Običnim surfanjem zaraza je skoro ravna 0, ako ne skineš ne bi trebalo biti problema (u one tracking stvari i ostalo ne ulazim). Jednom mjesečno je i više nego dovoljno za korisnika koji se ne bavi sumnjivim aktivnostima, a za onog koji redovito cracka, uživa u XXX sadržajima i klika na svaki oglas koji vidi na nekoj stranici, definitivno treba nešto bolje od MSE.

Prestat ćeš koristiti MSE zato jer ne želiš skenirati D particiju? Ma daj upali sken navečer dok gledaš omiljenu seriju jednom u 2,3 tjedna i dok se vratiš gotovo. Ako ćeš nešto brže jednostavno uzmeš ili MBAM ili Hitman i odradiš to za 1-15 minuta. Ovo mi nije dovoljno dobar razlog da prijeđeš na AVG koji je spram MSE-a Golijat ili pak još gore krekani NOD.

14 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Za skeniranje koristi MBAM ili Hitman Pro

15 godina
neaktivan

Ipak sam ostao na MSE.

Giga Girl, zašto koristit krekani NOD kad se lagano dođe do user namea i pasworda?

F.C LIVERPOOL
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 21:12 (Praetorian1).
14 godina
neaktivan

Za sada mi je najbolji...

15 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Ipak sam ostao na MSE.

Giga Girl, zašto koristit krekani NOD kad se lagano dođe do user namea i pasworda?

Koja je poanta da svaka 2 dana ubacuješ novi username i pass i provedeš više vremena tražeći ih po netu, nego da fino staviš AV i barem godinu dana uživaš bez po' brige? Uputi se na ultimativnu AV temu ili odi na neku str. gdje "objektivno" testiraju AV-e pa usporedi gdje se nalazi NOD, a gdje npr. Avast (koji šiša i plaćenu konkurenciju). Ne moraš plaćati software, ni ja ne bih izdvojila silne novce kada mogu proći sa 0kn, ali ne spominji pirateriju tu na forumu (username i pass su po meni upravo to) već ako ćeš se zezat sa AV-om bolje stavi besplatni CIS koji ima učinkovitiju zaštitu.

Uostalom sam odlučuješ što i kako samo onda nemoj jadikovat kako ne možeš updejtat AV, a trojanci prolaze k'o kroz švicarski sir jer ti bi i ofce i nofce, a u slobodno vrijeme se baviš pregledavanjem kućnih video uradaka visoke produkcije.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice