Microsoft Security Essentials 2.0 Problem

poruka: 31
|
čitano: 11.498
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Znam da ima već jako puno tema o ovome...i prošao sam skoro sve linkove ali i dalje nemogu riješit problem sa automatskim update-om...i stavim da mi prije skeniranja pretraži bazu podataka...ali ništa..kada odem na windows update piše mi da ima 1 update....Šta napravit?...I da   dali se pojavljuje kakva poruka kada se baza obnovi?...

Unaprijed hvala!!

blacky
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.2.2011 20:04 (blackchoco).
14 godina
neaktivan

Windows update i update antivirusnog programa nije jedno isto

14 godina
neaktivan
Re: Microsoft Security Essentials 2.0 Problem
silovski kaže...

Windows update i update antivirusnog programa nije jedno isto

Ali on meni preko windows update-a obnavlja bazu podataka....

blacky
14 godina
neaktivan

Odakle ti to? Kad si ga instalirao prvi put je odma uradio i Windows update a kasnije virusna baza više nema nikakve veze sa update sistema.Pogledaj samo koji ti je broj virusne baze pa ćeš videti da će sutra biti veći.

14 godina
neaktivan
silovski kaže...

Odakle ti to? Kad si ga instalirao prvi put je odma uradio i Windows update a kasnije virusna baza više nema nikakve veze sa update sistema.Pogledaj samo koji ti je broj virusne baze pa ćeš videti da će sutra biti veći.

Pa on meni preko windows update-a obnavlja bazu podataka..nikakva poruka mi nedolazi da je program obnovio bazu podataka...-.-...u pm..

blacky
14 godina
neaktivan

Mislis obnavljanja ti dolaze u Windows Update pod neobavezna instaliranja?

14 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Mislis obnavljanja ti dolaze u Windows Update pod neobavezna instaliranja?

Tako je....

blacky
15 godina
protjeran
pa zašto ne zamjeniš taj av kad ti već pravi toliko problema ima boljih i to besplatno.
taj novi mse ni u recenzijama ne prolazi dobro, čitao sam zadnju na download.com druag liga među antivirusima
May justice be done though the heavens fall
14 godina
neaktivan
karakteran kaže...
pa zašto ne zamjeniš taj av kad ti već pravi toliko problema ima boljih i to besplatno.
taj novi mse ni u recenzijama ne prolazi dobro, čitao sam zadnju na download.com druag liga među antivirusima

A kažu da je taj kao jako dobar av...a kolko vidim...bogam nije...-.-

blacky
15 godina
protjeran
taj ko ti je to reko nema pojma o antivirusima. fetišist neki očigledno ili kompleksaš, poistovjećuje se sa softwerom kojeg ima uvjerava sebe i druge kako je dobar jer ga on koristi...

stavi avast nema boljeg free av, još malo i dobija sandbox, a ima web shield što avira nema.
16 godina
neaktivan
blackchoco kaže...

A kažu da je taj kao jako dobar av...a kolko vidim...bogam nije...-.-

microsoft-ov av?
jedino ti ovo treba uz novi antivirus

http://www.youtube.com/watch?v=FoDhXMV3jaY
16 godina
karakteran kaže...
taj ko ti je to reko nema pojma o antivirusima. fetišist neki očigledno ili kompleksaš, poistovjećuje se sa softwerom kojeg ima uvjerava sebe i druge kako je dobar jer ga on koristi...

stavi avast nema boljeg free av, još malo i dobija sandbox, a ima web shieldšto avira nema.

avira ima web shield, ovo avastovo u beti je neki klon WOT-a

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
14 godina
neaktivan

Moje pitanje je bilo kako napravit automatski update..a ne preporuka za av...{#}

blacky
15 godina
protjeran
onda nema web guard, jesam u pravu?
16 godina
karakteran kaže...
onda nema web guard, jesam u pravu?

nije bitan naziv, ima tu funkciju koju ima i avast5, a ovog klona WOT-a nema

kraj.

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
16 godina
neaktivan
blackchoco kaže...

Moje pitanje je bilo kako napravit automatski update..a ne preporuka za av...{#}

a šta će ti molim te update sistema?
stavio sam ti program di ga možeš elegantno ugasiti i riješi se tog antivirusa

14 godina
neaktivan
seneka kaže...
blackchoco kaže...

a šta će ti molim te update sistema?
stavio sam ti program di ga možeš elegantno ugasiti i riješi se tog antivirusa

Ma kakav Božji update sistema?..meni dolazi pod "neobavezno instaliranje" u windows update-u dolazi update za bazu podataka...

blacky
17 godina
neaktivan
moderator
blackchoco kaže...

Nemas muke....

Evo sta kazu

The MSE updates will continue as before in the background and apart from Automatic Updates no matter what your choice is for AU. MSE will check for updates once per 24 hours and shortly after wake/boot if the daily check was missed *and* the last check was greater than 24 hours ago.

MSE Updating and Windows Automatic Updates Notifications 

MSE Definitions/Signatures Update FAQ 

The change is that updates are *also* pushed through the Windows Automatic Updates via the AU check and this *does* depend on your AU selection

Ukratko, MSE ce se automatski apdejtirati bez razlike kako si stelao Windows Update. Za svaki slucaj stavi Windows Update da provjerava i instalira sve bez pitanja (silent)

I naravno, svaki update ti je zapisan u logu od MSE-a

Ako niste dio rješenja onda ste ... kolumnist!
14 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
blackchoco kaže...

Nemas muke....

Evo sta kazu

The MSE updates will continue as before in the background and apart from Automatic Updates no matter what your choice is for AU. MSE will check for updates once per 24 hours and shortly after wake/boot if the daily check was missed *and* the last check was greater than 24 hours ago.

MSE Updating and Windows Automatic Updates Notifications 

MSE Definitions/Signatures Update FAQ 

The change is that updates are *also* pushed through the Windows Automatic Updates via the AU check and this *does* depend on your AU selection

Ukratko, MSE ce se automatski apdejtirati bez razlike kako si stelao Windows Update. Za svaki slucaj stavi Windows Update da provjerava i instalira sve bez pitanja (silent)

I naravno, svaki update ti je zapisan u logu od MSE-a

Znači da se ne obazirem na windows update kad mi dođe update baze?

blacky
17 godina

MSE ti sam automatski skida nove definicije, neko je spomenuo da svakih 24 sata, je sam primjetio da i češče, slobodno ostavi da ti prije automatskog skena pobere najnovije definicije, a kaj se samog programa tiče skroz je uredu, korististim ga jako dugo i ne mislim ga mjenjat, a ovi kaj ti govore da je nabolji bilo Avast, Avira, Kaspersky, Nod itd....negovore istinu, nijedan nije toliko dobar da nekaj ne propusti, pa tako ni MSE.....eventalno si moš čisto radi kontrole instalirat još Malwarebytes' Anti-Malware Free, tako imam ja i nikad nikaj nije našel.....

mrakky
16 godina
neaktivan

ne radi se tu o tome koji antivirus je bolji,nego ako netko ima problema s mse-om postoji hvala bogu besplatna alternativa
da li će to biti avast,avira ili neki treći manje više je svejedno,više stvar navike i ukusa nego kvalitete sigurnosne zaštite

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2011 6:23 (seneka).
14 godina
neaktivan

Problem je u tome što on neobnovi niti prilikom skeniranja...-.-...a neobnavlja niti nakon 24 h

blacky
17 godina

probaj ga uninstalirat, pa ponovo instalirat, stvarno se nisam susreo sa takvim problemom.....

mrakky
14 godina
neaktivan
mrakky kaže...

probaj ga uninstalirat, pa ponovo instalirat, stvarno se nisam susreo sa takvim problemom.....

Oki..probat ću..;))

blacky
14 godina
neaktivan
Ja isto koristim MSE i vrlo sam zadovoljan.Prije sam koristio avast no kad sam na njihovoj stranici procito ''Minimum protection for every PC'' odma sam ga prestao koristit :)
15 godina
Marko :D kaže...
Ja isto koristim MSE i vrlo sam zadovoljan.Prije sam koristio avast no kad sam na njihovoj stranici procito ''Minimum protection for every PC'' odma sam ga prestao koristit :)

Da, takav marketing može stvoriti negativno mišljenje o besplatnoj verziji koja je srezana, za razliku od cijele verzije. Comodo je jedan od rijetkih (jedini?) koji istu razinu zaštite (Firewall, Defense+, Sandbox, Antivirus) nudi u sve 4 verzije CIS-a (Premium, Plus, Pro i Complete). Razlika je samo u dodatnim servisima i novčanoj garanciji (TrustConnect, Remote Support, naknada od $500 u slučaju da se PC zarazi virusom i postane neupotrebljiv, Online Backup, $15,000 naknade u slučaju krađe podataka). Drugi proizvođači u besplatnoj verziji smanjuju razinu same zaštite (npr. ne stave sandbox ili limitiraju funkcionalnost antivirus/antimalware komponente).

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
16 godina
neaktivan

...Pozdrav svim bugovcima....

Čitajući bug naletio sam na ovo MSE rješenje i želio sam to isprobati...jako su ga pohvalili i rekoh sebi idemo to probati...

Prije nekoliko dana sam nanovo snimio OS ® prijatelju, koji je došao sa laptopom. ostavili smo drugu particiju nedirnutu i sistem snimili nanovo na jednu čistu particiju. Odmah nakon instalacije smo snimili MSE i snimili sve drivere i ostale sitnice koje su bile potrebne. Ali nakon drugog restarta su se javili problemi jer je ovo sigurnosno rješenje pobrisalo sve sa one druge particije čak i slike, jedino su preživjeli wordovi dokumenti i txt dokumenti. Naj zanimljivije je to što se je on sam izbrisao ili ga je neki od virusa izbrisao..

Interesuje me da li je ko imao slične probleme, jer mi stvarno nje potreban antivirus koji sve briše od arhive do slike čak i samog sebe je uspio izbrisat..... ali kad se sjetim od koga je i ne čudi me.... hakeri jedva čekaju da napadaju Microsoft pa će sigurno i ovo rješenje biti na najvećem udaru.......zašto svi mrze MS??? nisu oni krivi ako nešto neznaju!!!!!!!!!!!

16 godina
neaktivan

možda si skinuo neki fake mse?
zašto ga uopće instalirati kad imaš na raspolaganju besplatnu aviru i avast

16 godina
neaktivan

nevjerujem snimio sam ga sa BUG-ovog dvd-a

ja lično koristim Kaspersky Internet Security 2011, a prijateljima koji žele da imaju besplatan antivirus snimam avast samo zato što je manje naporan od avire......

a pošto sam se opekao na MSE, sad ja njega lično brišem................

16 godina

Imam MSE već duže vrijeme i nikakvih problema s njim. U pozadini radi svoj posao,tih,nenametljiv...Ima svoj redoviti 24-satni update, ako netko želi više update-ova dnevno, napraviti 

"C:\Program Files\Microsoft Security Client\Antimalware\MpCmdRun.exe" -SignatureUpdate, spremiti kao .cmd. Ubaciti to u notepad kao:

Set WinScriptHost = CreateObject("WScript.Shell")
WinScriptHost.Run Chr(34) & "C:\Program Files\Microsoft Security Client\Antimalware\Update.cmd" & Chr(34), 0
Set WinScriptHost = Nothing 

Ovo spremiti kao .vbs i napraviti novi task u scheduler task-u gdje će te odrediti koliko će puta dnevno pokretati komandu tj provjeravati update.

Uglavnom,update bolje radi od Avire koju nekad ne možeš ni "puškom" natjerati da se updata zbog opteerećenosti servera..

www.hrphotocontest.com
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice