Koji je po vama najbolji firewall?

poruka: 85
|
čitano: 34.070
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Koji je po vama najbolji firewall?
BlackMoon kaže...

U nekim komercijalnim,ne možeš...recimo,imao sam dugo licencirani BitDefender Internet Security dok mi nije istekla licenca. Njegov vatrozid je više,manje za svaku aplikaciju automatski kreirao "rules" s dopuštenjem prema Internetu,tako da sam uvijek morao ulaziti u postavke tj spisak aplikacija  i to mijenjati...prilično dosadno! Comodo imam na ostala dva računala s windowsima xp,. Ne izgleda mi loše,ali je stvarno malo naporan...

Nist cudno za taj Firewall u Bitdefender, kad nije dobar uopce to se zna premalo opcija suhoparno i cokljavo isto vazi i za Avast IS pa AVG IS i tak dalje.Nevinašce

17 godina
neaktivan

Molio bih preporuku što jednostavnijeg firewalla.

Znači da ga ne treba posebno podešavati već da se nakon njegove instalacije sve svodi na BLOCK i ALLOW (dopustiti programu spajanje na internet ili ne).

World Championships: 7, GP started: 263, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,413
15 godina
protjeran

najbolji ili najjednostavniji..???...

po meni najbolji je Comodo za windowse,najjednostavniji nemam pojma..

u linux-u koristim firestarter...zadovoljan sam,dobar je,jednostavan je...

15 godina
F1-IVO kaže...

Znači da ga ne treba posebno podešavati već da se nakon njegove instalacije sve svodi na BLOCK i ALLOW (dopustiti programu spajanje na internet ili ne).

Online Armor Free je vrlo lagan i jednostavan za korištenje. Nakon instalacije odaberi Learning Mode koji će sve prepoznate programe na kompu označiti kao sigurne i za njih neće ništa pitati (najbolje je prije provjeriti MBAM-om jer će svakom malwareu (ako ga imaš) biti dozvoljeno pokretanje).

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
16 godina
odjavljen
F1-IVO kaže...

Treba li ti i HIPS? Ako da, Comodo je po meni najbolji, ali kod njega trebaš par sitnica dodatno konfigurirati, no to nije problem jer je siketa na forumu napravio tutorijal pa te lako uputim tamo.

Online Armor po meni ima jači firewall, možda slabiji malo HIPS.

Možda još i Pc Tool firewall, ali on izgleda više neće biti zaseban program, nego će dolaziti samo u IS paketu, no i ova verzija je dobra.

Moja preporuka-Comodo. Besplatan, solidno opremljen, vjerojatno najbolji HIPS, a uz to za par dana izlazi nova verzija.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.9.2010 18:18 (kingmedo).
17 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

najbolji ili najjednostavniji..???...

Najjednostavniji jer nije za mene nego za osobu koja ima ograničeno znanje o računalima (a ni sama osoba nezna zažto mu fw treba)

deadman kaže...

Online Armor Freeje vrlo lagan i jednostavan za korištenje. Nakon instalacije odaberi Learning Mode koji će sve prepoznate programe na kompu označiti kao sigurne i za njih neće ništa pitati (najbolje je prije provjeriti MBAM-om jer će svakom malwareu (ako ga imaš) biti dozvoljeno pokretanje).

Budem isprobao

kingmedo kaže...
Treba li ti i HIPS? Ako da, Comodo je po meni najbolji, ali kod njega trebaš par sitnica dodatno konfifurirati, no to nije problem jer je siketa na forumu napravio tutorijal pa te lako uputim tamo.

Možda još i Pc Tool firewall, ali on izgleda više neće biti zaseban program, nego će dolaziti samo u IS paketu, no i ova verzija je dobra.

Moja preporuka-Comodo. Besplatan, solidno opremljen, vjerojatno najbolji HIPS, a uz to za par dana izlazi nova verzija.

Što jednostavnije. Čisto sam allow i block. ZA je takav ali dosto bi usporio to jadno računalo.

World Championships: 7, GP started: 263, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,413
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Što jednostavnije. Čisto sam allow i block. ZA je takav ali dosto bi usporio to jadno računalo.

pa šta ne staviš winpatrol?
to je preventiva prije preventive,blokirani malware ne šalje podatke
imaš na filehippo stranici free verziju,to zbubaj u sekundi i nikad ga neće pitati ništa
a  troši par mb
svaki drugi će ga usporiti
ako ima routerski firewall i slabu konfu,ni ne treba mu extra firewall..ili ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.9.2010 18:51 (seneka).
16 godina
odjavljen
F1-IVO kaže...
kingmedo kaže...
Treba li ti i HIPS? Ako da, Comodo je po meni najbolji, ali kod njega trebaš par sitnica dodatno konfifurirati, no to nije problem jer je siketa na forumu napravio tutorijal pa te lako uputim tamo.

Znači nešto bez HIPS-a. Iskljući HIPS u bilo kojem od ova 3. Po meni Comodo ima jako razlučive informacije prilikom izbacivanja pop-up-a. Samo prilikom instalacije treba iskljućiti "proactiv defense" iliti defense+.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.9.2010 18:28 (kingmedo).
17 godina
kingmedo kaže...
F1-IVO kaže...

Treba li ti i HIPS? Ako da, Comodo je po meni najbolji, ali kod njega trebaš par sitnica dodatno konfigurirati, no to nije problem jer je siketa na forumu napravio tutorijal pa te lako uputim tamo.

Najjednostavniji je PC Tools Firewall, Online Armor je sve samo ne jednostavan pa ga trebaju izbjegavat oni neiskusni isto tak i Comodo bez dileme. Ak se koristi Pc Tools Firewall verzija 6, onda treba iskljucit opciju Enhanced Security Verification. Samo se makne kvacica s te opcije u podesenjima pod Filtering, jer je to recimo HIPS pa onda ce bit samo Firewall kaj je i najbolje za obicnog korisnika. U verziji 7 Pc Tools Firewall, koji je još u Beti no izaci ce uskoro i konacna verzija treba samo prebacit u podesenjima pod Filtering na LOW prek klizaca HIPS i onda je ko normalan Firewall recimo.Cool

http://www.softpedia.com/screenshots/PC-Tools-Firewall-Plus_9.png

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.9.2010 19:15 (rambox).
15 godina
neaktivan

Ja sam sad instalirao Comodo i više se nemogu spojiti na internet. Jel mi može neko pomoći?

15 godina
Cevi kaže...

Ja sam sad instalirao Comodo i više se nemogu spojiti na internet. Jel mi može neko pomoći?

Internet Security ili samo firewall? Verzija 4 ili 5?

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
15 godina
neaktivan

Samo firewall, neznam koja verzija jer sam ga morao deinstalirati da mogu na net ali evo ovo piše na download stranici Release Date: April 12, 2010.

17 godina
neaktivan
rambox kaže...
Najjednostavniji je PC Tools Firewall, Online Armor je sve samo ne jednostavan pa ga trebaju izbjegavat oni neiskusni isto tak i Comodo bez dileme. Ak se koristi Pc Tools Firewall verzija 6, onda treba iskljucit opciju Enhanced Security Verification. Samo se makne kvacica s te opcije u podesenjima pod Filtering, jer je to recimo HIPS pa onda ce bit samo Firewall kaj je i najbolje za obicnog korisnika. U verziji 7 Pc Tools Firewall, koji je još u Beti no izaci ce uskoro i konacna verzija treba samo prebacit u podesenjima pod Filtering na LOW prek klizaca HIPS i onda je ko normalan Firewall recimo.Cool

http://www.softpedia.com/screenshots/PC-Tools-Firewall-Plus_9.png

Zahvaljujem. Stavit ću mu PC tools fw i nek vozi:)

15 godina
Cevi kaže...

Samo firewall, neznam koja verzija jer sam ga morao deinstalirati da mogu na net ali evo ovo piše na download stranici Release Date: April 12, 2010.

Vjerojatno si stisnuo Block kada te pitao da li dozvoljavaš browseru konekciju na internet.

15 godina
protjeran

hmmmm..treba ćuškat ida uči,pa ni comodo neće biti kompliciran...Namigiva

15 godina
neaktivan
deadman kaže...
Cevi kaže...

Vjerojatno si stisnuo Block kada te pitao da li dozvoljavaš browseru konekciju na internet.

E to je ono najgore jer me ništa nije pitao kad sam otvorio browser, pa sam zavorio browser i opet ga upalio, čekao da me comodo pita, ali ništa. Međutim, pitao me za utorrent, kliknuo allow, pa čak ni on se neće spoji. Stvarno neznam u čemu je problem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.9.2010 20:31 (Cevi).
16 godina
odjavljen
Cevi kaže...
deadman kaže...
Cevi kaže...

E to je ono najgore jer me ništa nije pitao kad sam otvorio browser, pa sam zavorio browser i opet ga upalio, čekao da me comodo pita, ali ništa. Međutim, pitao me za utorrent, kliknuo allow, pa čak ni on se neće spoji. Stvarno neznam u čemu je problem.

Probaj browser staviti pod "trusted files"

15 godina
neaktivan

Jesam, opet isto. Nema veze, čini mi se da ću opet morati instalirati ZoneAlarm pro koji je malo senilan zadnje vrijeme.

15 godina
protjeran
Cevi kaže...

Jesam, opet isto. Nema veze, čini mi se da ću opet morati instalirati ZoneAlarm pro koji je malo senilan zadnje vrijeme.

Kažeš senilan. E, a što da ja kažem. Godinama koristio Outpost Firewall Pro i bio prezadovoljan do verzije 7. Od tada firewall je "lud ko puška", paranoičan i neposlušan do boli. Morao ga deinstalirati iako za njega imam lifetime licencu.   

15 godina
neaktivan

Da, i ja imam muke sa ZA pa sam baš zbog toga tražio neki drugi firewall koji bi zamjenio moj stari za kojeg imam još 6 mjeseci licencu. Što je zanimljivo je da na Win XP nisam imao nikakvih problema sa njim, a na Win 7 imam! Baš sam se htio prebaciti na Comodo Firewall, a što ću kad mi blokira sve konekcije. Probao sam ga isključiti i opet ne mogu pristupiti internetu, ne voli me i gotovoPlač

16 godina
odjavljen
Cevi kaže...

Da, i ja imam muke sa ZA pa sam baš zbog toga tražio neki drugi firewall koji bi zamjenio moj stari za kojeg imam još 6 mjeseci licencu. Što je zanimljivo je da na Win XP nisam imao nikakvih problema sa njim, a na Win 7 imam! Baš sam se htio prebaciti na Comodo Firewall, a što ću kad mi blokira sve konekcije. Probao sam ga isključiti i opet ne mogu pristupiti internetu, ne voli me i gotovoPlač

Znači u potragu za drugim FW-om, evo preporuka: Online Armor.

15 godina
protjeran
kingmedo kaže...
Cevi kaže...

Izgleda pukla suradnja između Tall Emu ( proizvođača Online Armor ) i Matousec Org. koja je do sada uredno testirala ove proizvode. Link  

16 godina
odjavljen
BlackFoot kaže...
kingmedo kaže...
Cevi kaže...

Izgleda pukla suradnja između Tall Emu ( proizvođača Online Armor ) i Matousec Org. koja je do sada uredno testirala ove proizvode. Link  

To sam baš danas primjetio, kada sam nekome htio preporućiti matousec.com da pogleda testove proaktivne zaštite, baš zbog OA-a, znam da je uvijek bio u vrhu uz Comodo i odjednom nestao.

16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Dva najjednostavnija s kojima sam osobno imao iskustva:

1. PC Tools Firewall v6  (uskoro izlazi v7)

2. ZoneAlarm Free v9.2

@BlackFoot: Nije puklo između TallEmua i Matouseca već između Emsisofta i Matouseca. Isti je kupio OA od TallEmua i verzija 4.5 je već pod njegovim brandom.

http://www.onlinearmorpersonalfirewall.blogspot.com/

Očito Emsisoft ne da pare....Bogataš

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.9.2010 12:59 (siketa).
15 godina
neaktivan

Evo nakon mjesec i nešto dana korištenja Online Armor firewall-a, mogu reći da nisam baš zadovoljan, jer nakon instalacije nisam mogao pristupiti internetu preko Chrome web browsera. Ali to sam lako ručno otvorio port u firewallu, pa i nije neki bed. Ono što je jako loše kod njega je bug koji kad upalim igru, a igra nakon određenog perioda zatraži da se spoji na internet, smrzne mi igru, pa stisnem alt+tab jer znam da firewall traži dopuštenje, međutim vidim popup od firewala, ali nemogu ništa kliknit (sve se smrzne). Taj problem riješim sa task managerom tako da ubijem proces od igre, pa odem u firewall i ručno stavim postavke za igru. Još jedna stvar koju sam primjetio je da Online Armor uopće ne prati promjene u registryu. Još jedna zamjerka je kad isključim firewall nigdje nema upozorenja (ima kad ga u tom trenu ugasim) ali bilo bi jako zgodno da se ikona u trayu promjeni, onako kao kad se isključi  nod32.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice