Samsung Galaxy S8/S8+

poruka: 3.743
|
čitano: 971.472
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Samsung Galaxy S8/S8+
digitall kaže...
Tonči kaže...

S8 i S8+ su još uvijek na 7.0?! 

da.

ne znam sto bi tocno dobili da su na 7.1 ? http://www.androidpolice.com/2016/10/04/android-7-1-nougats-changelog-includes-pixel-exclusive-non-pixel-exclusive-changes/

nista sto vec nema na neki nacin rjesen od strane samsunga.

vjerojatno ce ko i svaki put do sad ici odmah na 8

Dosta bolje upravljanje memorijem (tombstoning aplikacija je pametniji), bolja detekcija opterećenja i bolje upravljanje nitima programa, što rezultira boljim upravljanjem jezgrama i time manja potrošnja energije. Već kod Notea sada vidim koliko je izdržljiviji od S8+, barem nekih 5-10%, što znači. Nedostaju i neke mogućnosti API-ja.

Nope.
10 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

da je toliko optimiziraniji? na znam, moguce..

svakako mislim da ce ici na slijedecu veliku nadogradnju, da se nece igrati s ovim manjima. do sada je uvijek bilo tako kod njih, i kod lg-a, i jos dosta njih..

fora je sto svaki proizvodac ubacuje neka svoja rjesenja i optimizacije unutar os-a, tako da se nesto od tih optimizacija ili bugova rijesi na manjoj verziji os-a.

osobno sam se uvjerio kada je tek izasao 5.0 i problemi sa memory leakovima, battery drainovima i sl. koji su popravljani sa 5.1., meni je lg g3 (ako se ne varam) na 5.0 radio bez tih problema.

znaci ne roknu samo cisti os na mob, kao pixel/nexus (sto je nekad dobro, nekad lose)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...
digitall kaže...
Tonči kaže...

S8 i S8+ su još uvijek na 7.0?! 

da.

ne znam sto bi tocno dobili da su na 7.1 ? http://www.androidpolice.com/2016/10/04/android-7-1-nougats-changelog-includes-pixel-exclusive-non-pixel-exclusive-changes/

nista sto vec nema na neki nacin rjesen od strane samsunga.

vjerojatno ce ko i svaki put do sad ici odmah na 8

Dosta bolje upravljanje memorijem (tombstoning aplikacija je pametniji), bolja detekcija opterećenja i bolje upravljanje nitima programa, što rezultira boljim upravljanjem jezgrama i time manja potrošnja energije. Već kod Notea sada vidim koliko je izdržljiviji od S8+, barem nekih 5-10%, što znači. Nedostaju i neke mogućnosti API-ja.

Čak 5% do 10% bolja baterija. Vauuuuuu. Idem odmah prodat S8 i kuput Note da ima čak 30min do 1h dužu bateriju. Bravo Google na brutalnoj nadogradnji.

16 godina
odjavljen
digitall kaže...

da je toliko optimiziraniji? na znam, moguce..

svakako mislim da ce ici na slijedecu veliku nadogradnju, da se nece igrati s ovim manjima. do sada je uvijek bilo tako kod njih, i kod lg-a, i jos dosta njih..

fora je sto svaki proizvodac ubacuje neka svoja rjesenja i optimizacije unutar os-a, tako da se nesto od tih optimizacija ili bugova rijesi na manjoj verziji os-a.

osobno sam se uvjerio kada je tek izasao 5.0 i problemi sa memory leakovima, battery drainovima i sl. koji su popravljani sa 5.1., meni je lg g3 (ako se ne varam) na 5.0 radio bez tih problema.

znaci ne roknu samo cisti os na mob, kao pixel/nexus (sto je nekad dobro, nekad lose)

Baš me zanima kako će to ići. Note sam dobio već sa 7.1 i barem tih 10% dulje traje od S8+, clean uređaj. Očekujem da 8.0 stigne najkasnije do kraja godine, iako znajući Samsung, zeznut će oni to sve do ljeta dogodine. Xperia je nekidan omogućila da sam digneš 8.0 gore. :) HTC je obećao uskoro, a već su na 7.1.1 pa ćemo vidjeti.

Nope.
14 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

dal se na mobu može nešto snimati, npr neki postupak ili kretanje kroz web preglednik pa da to kasnije mogu dijeliti kao video-zapis?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
da

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

Jel može neko ko ima mobitel već dulje vrijeme reći nešto o performansama mobitela.

Zanima me kako mobitel radi, jel ima laga ili frame dropova u launcheru i općenito pri svakodnevnom korištenju, igrice i to me ne zanima baš.

Još se dvoumim što se tiče kupnje s8+, a po većini reviewova na internetu spominju to trzanje, doduše na snapdragon verziji pa me zanima jel šta bolje kod exynosa.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

Naravno da postoji trzanje. Nista to nije bolje od S7.

2 2 hvala 1
15 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

Jel' netko dozivio pad performansi baterije najednom? Inace bi 50% bilo dovoljno za jedan dan, a sad je baterija pocela padat na 30ak%, neki put i nize. Nikakve nove aplikacije ni koristenja, jednostavno imam osjecaj da se pocela dosta brze trosit. Fast charge je unistava?

Di2 & EPS FTW!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

za sad sve normalno radi... ne vidim neke razlike da bi bilo ko kod tebe..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Samsung Galaxy S8/S8+

Ja imam S8 Plus(Dual SIM) vec neko vrijeme, listam malo temu unazad i ne vjerujem sto sve citam o ovome mobitelu. Prvo citam o lagu, kojeg kod mene nema. Ne kazem da je fluidan kao iP7 ili 6P,  ali radi zasada odlicno i nemam problema sa zastajkivanjem (kao sto sam imao na S5 recimo). Samsung u zadnjih par godina bolje polira softver moram priznati. 

Display je nevjerojatan, najbolji na trzistu iza Note 8. AMOLED vise nije sto je bio, precizan je, boje su odlicne, vidljivost na suncu vrhunska. 

Vidim da ima dosta price o kameri. Kamera je odlicna u auto modu, point and shoot. Slike su pune boja, detalja, odlican dinamicki raspon. Ali noise reduction je jako agresivan, oversharpening takoder. Kad bi barem svi mobiteli imali procesiranje slike kao Nexus 6p (HDR+ je remek djelo).

Ali za netrenirano oko (vecina korisnika), ova kamera je najadekvatnija. Slike su jednostavno eye catchy.

Po meni takoder dizajnom naljepsi mobitel trenutno, Infinity display, zaobljen u ovakvom kucistu mi izgleda prelijepo.

Jednostavno jako lijep ugodaj koristenja daje ovaj mobitel. Bezbroj funkcija, vrhunski display, odlicna kamera. Samsung je po meni napravio odlican mobitel ove godine. 

Sto se tice baterije, sve mi ovisi o danu, vecinom mi izgura cijeli dan uz normalno koristenje (4/5h SOT). Dok recimo kada ga bas koljem cijeli dan, onda bi ga znao staviti puniti oko 18h. Ne smeta mi, jednostavno sam se pomirio da baterije na mobitelima nisu pouzdane i uvijek nosim prijenosnu. Pa me nije briga ni da se isprazni u 15h. Imao sam prvo Arctic Silver (Single SIM), njega sam prodao jer mi je trebo Dual SIM pa sam uzeo ovu orhideju koja izgleda bolesna. Preferiram ih pored crnog radi otisaka prstiju. 

Da dam jos komentar u vezi zastite mobitela (maskice, stakla i folije)

Maskice - ovako lijep mobitel je grijeh drzati u grdosiji nekoj, ja imam Samsung clear view case koji odlicno obavlja svoj posao. Jos par prozirnih sa ebaya od par dolara koje su odlicne (kao da i nema maskice).

Kaljena stakla - Potrosio sam brdo love trazeci pravo kaljeno staklo za ovaj mobitel, ali jednostavno nema ga. Pogotovo ovi sto kupite u RH, lijepe samo po rubovima i skupljaju brdo prasine. Smanji vidljivost na suncu i osjetljivost ekrana. Jednostavno kvari ukupan dozivljaj. Ako zelite pravo staklo, narucite sa Mobile UK Whitestone Dome, probao sam ga i nemam zamjerke. Instalacija puno laksa nego sto se cini. Ne smanjuje ni vidljivost na suncu, ni osjetljivost na dodir. Mobitel mi je pao sa metar ipo visine direktno na rub betona stepenice i staklo je puklo, ali ekran ostao citav. Po mom misljenju jedino kaljeno staklo vrijedno spomena na S8. Ostale niti ne pokusavajte. Jedina mana je cijena, ali opet mijenjanje ekrana je preko 1000kn (blize 2000).

Folije - Probao Spigen Neo Flex, par kineskih smeca koja necu uopce spominjati, XtremeGuard.. Spigen i Xtremeguard su solidne. Ali ako zelite najbolje, onda orginal Samsungovu uzmite. S njima sam najzadovoljniji. Samsung Clear case + ova folija je definitivni win.

Evo to je bio moj komentar na S8 Plus. Inace sam jako zahtjevan korisnik i velika cjepidlaka sto se mobitela tice. Naravno nije bez mane, kao i svaki mobitel, ali zato tu imate i drugih za izbor. Za mene je ovo pun pogodak i jedino sto bi uzeo umjesto njega je Note 8. 

S8 Plus ima veliki Plus od mene 

If you're going through hell, keep going!

4 0 hvala 2
16 godina
odjavljen

Trzanje je problem, da, kod skrolanja i sl. Još uvijek. Treba vidjeti kako će se ponašati ako ikad dobije Android 8.0, s novom verzijom skina, ali znajući Samsung, uređaji su zapeli s onime s čime dođu.

Nope.
14 godina
Android kaže...
da

koji je postupak ili koja se aplikacija mora preuzeti?

14 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Trzanje je problem, da, kod skrolanja i sl. Još uvijek. Treba vidjeti kako će se ponašati ako ikad dobije Android 8.0, s novom verzijom skina, ali znajući Samsung, uređaji su zapeli s onime s čime dođu.

Doduše kod mene je Nova Launcher, kupljen još kad sam ima S2, od tog dana ga većinom stavljam na mobitel i namjestim ikone i slično po želji. Vjerojatno mi je zato brži/fluidniji. Plus kupio sam onu debloat aplikaciju za maknuti nepotrebne aplikacije bez roota.

16 godina
odjavljen

Problem je u skrolanju, ne u startupu i sl. Direktno implementacija animacije skrolanja bilo gdje. Ostalo me nije zabrinjavalo.

Nope.
10 godina
Tonči kaže...

Problem je u skrolanju, ne u startupu i sl. Direktno implementacija animacije skrolanja bilo gdje. Ostalo me nije zabrinjavalo.

skuzio sam ovo dosta varira, nije svakom isto, ovisi valjda i o instaliranim / pokrenutim aplikacijama, a jedno 30% ovisi o onim glupim live wallpaperima i onim briefing / bixby glupostima s lijeve strane, health, i sl.. mislim kad se te gluposti pogase kao sto ih nema na ovim "glatkima" onda se stvar malo mijenja..

opcenito bi rekao da nije pixel/nexus/iphone glatko, ali nije bas ni specijalno trzavo, kao na prijasnjim modelima, gdje se vidjelo na ocigled i smetalo u koristenju..

probaj samsung browser sa adblockom natjerat za zatrzne. za razliku od chromea

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.9.2017 17:40 (digitall).
14 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

Samsung testira Oreo za Galaxy S8/S8+

2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

Pozdrav svima!

Postoji velika vjerojatnost da kupim preko HT-a Galaxy S8+ jer ću svoju izvrsnu Xperiu Z3 dati kćerki koja je uništila svoj A5 2016.

Za početak imam par pitanja za one koji su kupovali S8+ preko HT-a:

- dali mobitel dolazi otključan na sve mreže?

- dali se pojavljuje HT-ov logo kad se mobitel uključi (radi kojeg sam flashao svoju Xperiu Z3 jer me to jako smeta).

- s obzirom da sa Samsungom nemam iskustva (još od izvrsnog preklopnog E700) interesira me dali postoji kakav program za fashanje Samsunga kao što je za Sony bio FlashTool?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RobotTitan kaže...

Pozdrav svima!

Postoji velika vjerojatnost da kupim preko HT-a Galaxy S8+ jer ću svoju izvrsnu Xperiu Z3 dati kćerki koja je uništila svoj A5 2016.

- dali se pojavljuje HT-ov logo kad se mobitel uključi (radi kojeg sam flashao svoju Xperiu Z3 jer me to jako smeta).

- s obzirom da sa Samsungom nemam iskustva (još od izvrsnog preklopnog E700) interesira me dali postoji kakav program za fashanje Samsunga kao što je za Sony bio FlashTool?

- da li mobitel dolazi otkljucan na sve mreze? 
Mislim da ne dolazi

- da li se pojavljuje HT-ov logo kad se mobitel uključi (radi kojeg sam flashao svoju Xperiu Z3 jer me to jako smeta)

Ne znam da li se pojavljuje, ali i ako se pojavljuje to je na samsungu najlakse rijesiti, odnosno flesati unbranded firmware. To se odradi u par klikova, lakse u odnosu na tvoju Xperiu i lakse u odnosu na bilo koji drugi smartphone. Ovo je ujedno odgovor i na tvoje trece pitanje 

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.9.2017 0:15 (Almin94).
12 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
RobotTitan kaže...

Pozdrav svima!

- da li mobitel dolazi otkljucan na sve mreze? 
Mislim da ne dolazi

- da li se pojavljuje HT-ov logo kad se mobitel uključi (radi kojeg sam flashao svoju Xperiu Z3 jer me to jako smeta)

Ne znam da li se pojavljuje, ali i ako se pojavljuje to je na samsungu najlakse rijesiti, odnosno flesati unbranded firmware.To se odradi u par klikova, lakse u odnosu na tvoju Xperiu i lakse u odnosu na bilo koji drugi smartphone. Ovo je ujedno odgovor i na tvoje trece pitanje 

Hvala na informacijama.  Nadam se da ćeš mi reći kako i s kojim programom se to radi kad dođe vrijeme.

15 godina
neaktivan
RobotTitan kaže...

Hvala na informacijama.  Nadam se da ćeš mi reći kako i s kojim programom se to radi kad dođe vrijeme.

Nema problema, samo se javi. 

14 godina
Moj S8+ je iz HT-a i provjereno je otključan na sve mreže, a HT-ov logo se ne pojavljuje. Niti jedan uređaj kupljen kod operatera sd više ne zaključana jer se ove godine, čini mi se, promijenio zakon, pa uređaji moraju biti otključani bez obzira jesu li kupljen kao slobodni ili na tarifu.
11 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

Ponovo sam na S8+ i jos sam se jednom uvjerio da mu je kamera losija od HTC 10.

Dnevne fotke jos nekako iako su i one preizostrene, ali fotke u slabijem svjetlu pogotovo kada se fotkaju ljudi su uzasne.

Lica ljudi su kao da su iz muzeja voštanih figura Madame Tussauds.

Na zalost tako je i na nizim ISO vrijednostima i djelomicno je bolje tek ako se koristi RAW koji je opet pun digitalnog šuma cak i na baznom ISO sto je opet bolje od onog plastelina koji radi samsungov JPEG.

HTC 10 je neusporedivo bolji kao kamera...S8+ nikako ne mogu zamisliti da mi bude jedini fotic sto HTC 10 sigurno moze biti.

Uzeo sam ga (opet) radi nekih drugih prednosti (ekran, baterija), ali kamera mu je bas za nekoga tko ima vrlo niske kriterije.

Vidim da su nekim updateom popravili malo onaj selektivni fokus pa sada puno bolje radi "fake bokeh" nego sto je radio u 4 mjesecu kada sam imao S8+.

Uglavnom taj mobitel vrijedi kupiti najvise zbog ekrana, tu nema apsolutno nikakvu konkurenciju...jednom rijecju savrsenstvo.

1 2 hvala 0
9 godina
odjavljen
ocean77 kaže...

Dnevne fotke jos nekako iako su i one preizostrene, ali fotke u slabijem svjetlu pogotovo kada se fotkaju ljudi su uzasne.

Na zalost tako je i na nizim ISO vrijednostima i djelomicno je bolje tek ako se koristi RAW koji je opet pun digitalnog šuma cak i na baznom ISO sto je opet bolje od onog plastelina koji radi samsungov JPEG.

HTC 10 je neusporedivo bolji kao kamera...S8+ nikako ne mogu zamisliti da mi bude jedini fotic sto HTC 10 sigurno moze biti.

Uzeo sam ga (opet) radi nekih drugih prednosti (ekran, baterija), ali kamera mu je bas za nekoga tko ima vrlo niske kriterije.

Vidim da su nekim updateom popravili malo onaj selektivni fokus pa sada puno bolje radi "fake bokeh" nego sto je radio u 4 mjesecu kada sam imao S8+.

Uglavnom taj mobitel vrijedi kupiti najvise zbog ekrana, tu nema apsolutno nikakvu konkurenciju...jednom rijecju savrsenstvo.

Nije kamera za nekog sa niskim krtierijumima jer je odlicna ZA MOBITEL.... Za mobitel. Ti ocekujes previse od te sprdacine od senzora. Ides secirati slike kao da se radi o dslru.... 

Ne vidim koja je poenta tvog posta uopste. Svi recezenti se slazu da je najbolja kamera trenutno na trazistu (jos nema recenzija za iphone) a ti ides pisatio ovkave postove... Kaka low light kakav, kakav bokeh... Mene cudi da su izvukli i ovo sto su izvukli... Pricam o svim mobitelima..... Kupi dslr i miran.... ILi kupi HTC 10 i miran....

11 godina
Torent kaže...
ocean77 kaže...

Nije kamera za nekog sa niskim krtierijumima jer je odlicna ZA MOBITEL.... Za mobitel. Ti ocekujes previse od te sprdacine od senzora. Ides secirati slike kao da se radi o dslru.... 

Ne vidim koja je poenta tvog posta uopste. Svi recezenti se slazu da je najbolja kamera trenutno na trazistu (jos nema recenzija za iphone) a ti ides pisatio ovkave postove... Kaka low light kakav, kakav bokeh... Mene cudi da su izvukli i ovo sto su izvukli... Pricam o svim mobitelima..... Kupi dslr i miran.... ILi kupi HTC 10 i miran....

Evo njega opet.

80% svih fotki se danas uslika mobitelima i razlike itekako postoje i medju tim sprdacinama kako ti kazes, neki su ipak manja sprdacina.

To sto pisu recenzenti meni nije mjerodavno jer ne znam kojim se oni motivima vode.

Za razliku od mnogih ja sam imao puno mobitela i ne pisem napamet, a ovo mi je drugi S8+ u par mjeseci...sto nam ti mozes ponuditi kao konkretno osobno iskustvo osim sto si svakom loncu poklopac ovdje?

12 godina
neaktivan
ocean77 kaže...

Moram priznati da sam neugodno iznenađen s ovim što si napisao. Na mom Xperia Z3 fotke nisu bile loše (osim što se crvena uvijek pretvarala u magentu) ali na Samsungovom A5 2016 od moje kćerke su bile bolje. Zar je moguće da jedan Samsungov flagship napravi toliki korak u nazad? U svim recenzijama su uvijek isticane tri stvari: dobra kamera, vrhunski ekran i kvaliteta razgovora na najvišoj mogućoj razini. Dobro, nisi zadovoljan kamerom, zaslonom jesi a dali je kvaliteta razgovora na vrhunskoj razini? To me posebno interesira. Mislim na čistoću, jasnoću i jačinu zvuka u slušalici. Jer ako ni to nije točno odustati ću od kupnje S8+. Imao sam more mobitela u proteklih 20 godina i samo 3 su me oduševila kvalitetom razgovora: Nokia 6150 iz 2000. god., Samsung E700  od prije 14-15 god i Nokia N95 8GB koju sam imao do 2012. kad sam prešao na smartfone.

11 godina
RobotTitan kaže...
ocean77 kaže...

Moram priznati da sam neugodno iznenađen s ovim što si napisao. Na mom Xperia Z3 fotke nisu bile loše (osim što se crvena uvijek pretvarala u magentu) ali na Samsungovom A5 2016 od moje kćerke su bile bolje. Zar je moguće da jedan Samsungov flagship napravi toliki korak u nazad? U svim recenzijama su uvijek isticane tri stvari: dobra kamera, vrhunski ekran i kvaliteta razgovora na najvišoj mogućoj razini. Dobro, nisi zadovoljan kamerom, zaslonom jesi a dali je kvaliteta razgovora na vrhunskoj razini? To me posebno interesira. Mislim na čistoću, jasnoću i jačinu zvuka u slušalici. Jer ako ni to nije točno odustati ću od kupnje S8+. Imao sam more mobitela u proteklih 20 godina i samo 3 su me oduševila kvalitetom razgovora: Nokia 6150 iz 2000. god., Samsung E700  od prije 14-15 god i Nokia N95 8GB koju sam imao do 2012. kad sam prešao na smartfone.

Galaxy S8/S8+ je vrhunski mobitel i tu uopce nema dileme.

Ima vrhunski dizajn, vrhunski je izradjen, od vrhunskih materijala, ekran je bez konkurencije, ima vrhunski hardware (osim kamere), meni se pokazao i kao fluidan, nisam primjetio da bilo sto trza ili zapinje, kvaliteta razgovora je vrhunska...ja ga u autu koristim kao handsfree preko 3.5 mm ulaza (BMW iz 2008 mi nema bluetooth modul!) i na poprilicnoj udaljenosti sugovornik me najnormalnije cuje dok ja sugovornika cujem preko zvucnika u autu i to bolje funkcionira nego na drugim mobitelima.

Moja jedina zamjerka je kamera koja jednostavno nije onakvom kakvom ju uporno neki pokusavaju prikazati.

Isina je da ima lijepe boje, dobar "Dynamic Range", relativno tocan "White Balance" (bolji nego HTC 10), vjerojatno najbrzi "Auto Focus", ali izlazni rezultat, znaci sama fotka je meni ispodprosjecna.

S druge strane video je dobar, nemam zamjerke, dobra je i stabilizacija videa...znaci samo fotke...s njima uopce nisam zadovoljan.

9 godina
odjavljen
ocean77 kaže.......

Evo njega opet.

80% svih fotki se danas uslika mobitelima i razlike itekako postoje i medju tim sprdacinama kako ti kazes, neki su ipak manja sprdacina.

To sto pisu recenzenti meni nije mjerodavno jer ne znam kojim se oni motivima vode.

Za razliku od mnogih ja sam imao puno mobitela i ne pisem napamet, a ovo mi je drugi S8+ u par mjeseci...sto nam ti mozes ponuditi kao konkretno osobno iskustvo osim sto si svakom loncu poklopac ovdje?

Prvo drug moj i ja sam imao puno mobitela i to sve flagshipi u svoje vrijeme. S druge strane korisim dslr na dnevnoj bazi pa znam i tu stranu price a i kuzim se malkice u fotografiju. Ti ovdje pises tirade o M10 i S8+. Koliko postova si stavio ovdje u kojima govoris da je M10 bolji do S8+?

Recezenti nisu mjerodavni nego si ti mjerodavan. Samim tim sebe izbacujes iz ozbiljne price. Time sto sebe smatras vrhunskim autoritetom. 

80% fotki danas bla bla... Ajd sad udahni duboko pa procitaj sta sam napisao. Za 99% ljudi i m10 i S8 i sva flagship ekipa unazad par godina ima odlicne fotografske mogucnosti i ne secira slike piksel po piksel. S druge strane u fotografskom svijetu svi ti senzori i "objektivi" su sprdacina. Za ono za sta su namijenjenje odlicni su. I vise nego odlicni. Ondje gdje padaju na testu tu stupaju ozbiljniji aparati na scenu i sve ove tvoje tirade su manje vise bezvezne... Kupi onaj koji te zadovoljava i miran. 

Mene aparat na mom mobitelu i vise nego zadovoljava za ono za sta ga koristim a sve ostalo zadovoljava DSLR sa ozbiljnijim objektivom od onog kit....

A ti sad nastavi dalje pricati o tim igrackama kao da poredis D5 i 1dx.....

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.9.2017 11:27 (Torent).
11 godina
Torent kaže...
ocean77 kaže.......

Evo njega opet.

Prvo drug moj i ja sam imao puno mobitela i to sve flagshipi u svoje vrijeme. S druge strane korisim dslr na dnevnoj bazi pa znam i tu stranu price a i kuzim se malkice u fotografiju. Ti ovdje pises tirade o M10 i S8+. Koliko postova si stavio ovdje u kojima govoris da je M10 bolji do S8+?

Recezenti nisu mjerodavni nego si ti mjerodavan. Samim tim sebe izbacujes iz ozbiljne price. Time sto sebe smatras vrhunskim autoritetom. 

80% fotki danas bla bla... Ajd sad udahni duboko pa procitaj sta sam napisao. Za 99% ljudi i m10 i S8 i sva flagship ekipa unazad par godina ima odlicne fotografske mogucnosti i ne secira slike piksel po piksel. S druge strane u fotografskom svijetu svi ti senzori i "objektivi" su sprdacina. Za ono za sta su namijenjenje odlicni su. I vise nego odlicni. Ondje gdje padaju na testu tu stupaju ozbiljniji aparati na scenu i sve ove tvoje tirade su manje vise bezvezne... Kupi onaj koji te zadovoljava i miran. 

Mene aparat na mom mobitelu i vise nego zadovoljava za ono za sta ga koristim a sve ostalo zadovoljava DSLR sa ozbiljnijim objektivom od onog kit....

A ti sad nastavi dalje pricati o tim igrackama kao da poredis D5 i 1dx.....

Kao i ti, tako i ja koristim mirrorless aparat (presao sa DSLR) i znam o fotografiji jako puno jer se bavim s njom zadnjih 10-15 godina i ne trivijaliziram sve kao ti jer kako postoje razlike u ekranima (tu je ekran na S8 bez premca) tako postoje razlike i u samoj kvaliteti fotki, a to sto ih ti nisi u stanju detektirati unatoc tome sto koristis DSLR puno govori o tvojoj povrsnosti.

Ne moram analizirati pixel po pixel (tvoje trivijaliziranje) da bi vidio da S8 od ljudi pravi voštane figure...zbilja ne treba biti nekakav ekspert za fotku da to primjetis cak i ako ne uvecavas fotku.

"Over sharpening" se opet vise vidi kod uvecavanja i to mogu prihvatiti da je manji problem, a mnogima se cak i svidja.

Ovo je forum i na njemu se raspravlja i sada mnogima smeta sto ja nisam "fan boy" koji kupi neki mob i ne pise onako kako se vecini svidja...mene to ne hebe...imam S8+ i nije mi problem reci da mu je kamera smeće.

Na vecini je mobitela kamera smeće i svega ih je nekoliko s kojima sam ipak bio malo zadovoljniji nego sa kamerom na S8+...HTC 10, LG G4, LG V10, Galaxy S6 su jedni od boljih primjera na koje nisam imao prigovor.

14 godina
neaktivan
RobotTitan kaže...

Pozdrav svima!

Prijatelju ja ti imam S8+ od prvog dana i ne vidim problem zasto ga nebi uzeo jer to je uređaj ekstra klase i ne možeš pogriješiti jer su samo nijanse razlike od ovih flagshipova.. Zato nedaj se omesti od ovakvih sto pisu kamera je bolja od ovoga ili onoga.. S8+ je strojcina u svakom pogledu, i svi znamo da to nije DSLR nego mobitel. A tko to ne shvaca ne mora. Hvala

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice