Dobro ponekad je jedna stvar ali kad ih vidim da igraju obaj clash of clans i slicne pizdarije na telefonu to mi nije nornalno. Ja sam inace gejmer u dusi u 30ima jos uvjek igram ali na ps4 i na pcu...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dobro ponekad je jedna stvar ali kad ih vidim da igraju obaj clash of clans i slicne pizdarije na telefonu to mi nije nornalno. Ja sam inace gejmer u dusi u 30ima jos uvjek igram ali na ps4 i na pcu...
Buraz radi u Google-u i igra baš CoC. Na putu do posla i sa posla u javnom prijevozu. Problem? Fakat te ne kontam, mogu i ja tak reč o ekipi šta strima preko Spotify ili još gore, Apple Musica al njihova lova, njihov život i njihov izbor.
Pa ak njemu odgovara nek igra.
Prije 20-ak dana kupim s6, par dana ga koristim, sve normalno, nakon toga se pocne zagrijavati, nista strasno, ali ipak neugodan osjecaj kad drzis vise nego topao telefon od skoro 6000 kruna(danski operater).Vratim ga, oni to lijepo zapakiraju, i na servis odnesu...danas ga pokupim, i obrazlozenje: "procesor koji se zagrijava nema gresku, jednostavno je tako", navodno je testiran, i sve je ok.
Danas ga pokrenem, i telefon skoro vruc pri jednostavnim operacijama.(brzina i efektivnost nisu problem).
Brzo se i ohladi, ali i ugrije.
E, sad, posto me iritira to jako, sta da uradim, da li i dalje da nosim telefon i peglam se s njima, ili jednostavno da koristim ovakav telefon koji skupo placam(cak mi se stari s3 ne grije ni priblizno kao ovaj) i da li ce to dugorocno da pokaze da se radi o gresci?
PS, u jednoj od radnji uzmem isti model, i pokrenem sve sto se moze pokrenuti, ostane totalno normalne temperature u ruci, znaci da se ne radi o uobicajenim stvarima.
Pozdrav, i hvala unaprijed.
vracaj ti nek ti daju novi, to se ne smije desavati
vracaj ti nek ti daju novi, to se ne smije desavati
To je normalno za S6 - zagrijava se podosta s novijim firmwareom. Prestat će kad dođe zima, bit će lakše.
al bas toliko da se zagrijava? pri normalnom koristenju se moj ne grije
Jedno pitanje.. Kupio sam nov S6 prije nekoliko dana, medjutim nije fabricki otkljucan nego je T-Mobile, ali otkljucan je naknadno (ne znam na koji nacin, imao je SuperSu i odobren adb shell pomocu istog). Interesuje me sada, da li ja smijem preko Odin-a nabaciti neki drugi rom, npr Germany DBT, jer je na mobitelu ostao T-Mobile ROM koji ima mnogo predinstaliranih aplikacija.
Hvala i pozdrav svima
Jedno pitanje.. Kupio sam nov S6 prije nekoliko dana, medjutim nije fabricki otkljucan nego je T-Mobile, ali otkljucan je naknadno (ne znam na koji nacin, imao je SuperSu i odobren adb shell pomocu istog). Interesuje me sada, da li ja smijem preko Odin-a nabaciti neki drugi rom, npr Germany DBT, jer je na mobitelu ostao T-Mobile ROM koji ima mnogo predinstaliranih aplikacija.
Hvala i pozdrav svima
Ako je imao SuperSU znaci da je garancija vjerovatno otisla i da mozes da radis sad sta hoces osim ako root nije napravljen preko pingpong root za vriojeme 5.0.2 .. :)
Mozes staviti koji hoces rom..
Izgleda da je izasao jos jedan novi update isto 5.1.1. ali nadogradnja na njega.
Poboljsana jos malo baterija,ram usage i wallpaper motion effect se vratio nazad, poboljsani UI sa novim ikonama,Samsung Pay,Vacuum Tube Amp Pro that will improve audio
E sad kad ce nasi operateri pocet pustat update.. :)
Ja očekujem da je kod mene za tjedan dana. Slovenci za razliku od Hrvata brze puštaju update.
ps. ja ga na sammobile ne nalazim.
Aj stavi link od kud si to izvukao!! - našao XDA forum
Evo baš sad dobio aktualizaciju softwera
Veličina : 216 MB
- poboljšanja vezana za stabilnost uređaja i ispravke pogrešaka
- nove i poboljšane značajke
- ostala poboljšanja performansi
Idem skinut pa da vidim.
Također koliko čitam korisnici u BIH su dobili aktualizaciju.
Izgleda da je izasao jos jedan novi update isto 5.1.1. ali nadogradnja na njega.
Poboljsana jos malo baterija,ram usage i wallpaper motion effect se vratio nazad, poboljsani UI sa novim ikonama,Samsung Pay,Vacuum Tube Amp Pro that will improve audio
Ja očekujem da je kod mene za tjedan dana. Slovenci za razliku od Hrvata brze puštaju update.
Idem skinut pa da vidim.
Ja provjerio sad i jos uvijek nista. Koja si mreza?
Ja sam jucer odradio update putem Smartswitcha.
To je zadnji update, vezan uz Note5. Steta sto nisu prosirili i mogucnosti kamere.
Hvala i pozdrav svima
Ako je imao SuperSU znaci da je garancija vjerovatno otisla i da mozes da radis sad sta hoces osim ako root nije napravljen preko pingpong root za vriojeme 5.0.2 .. :)
Jesi li siguran za ovo boldano? Prije sam imao S5 i nije prolazio ni jedan Odin rom osim unbranded verzije koja je vec bila na njemu i jedino se ona ponovo mogla flashat, dok bi ga ostale samo brickale. Na S4 je mogao bilo koji.
Idem skinut pa da vidim.
Moj ti je za slovensko tržište (Si mobile). Koliko vidim na sammobile-u oni su prvi za EU dobili update.
novi update :
- nove ikonice - malo to ljepše izgleda
- fluidnost - još to prirodnije sve izgleda - ne nalazim nikakav lag
- nema više laga kod telefonskog imenika - u zadnjim prijašnjim verzije 5.1.1 sam to imao i napisao., dok u 5.0.2. nije toga bilo.
- ikonica - Samsung Gear - povezivanje sa satom
- nema više problema s RAM-ima - ostaje mi slobodno oko 900mb a sve je upaljeno kao i prije.,dok je prije ostajalo 500-600mb
- nema Samsung Pay ikonice - mi još to ne podržavamo pa ni nema, za razliku od drugih.
Eto to su moja neka zapažanja.
Pozdrav ekipo, pratim ovu temu otkad sam počeo razmišljati o kupnji s6, pa se sad osjećam dužnim napisati svoje mišljenje i recenziju uređaja, možda pomogne nekome tko se dvoumio kao i ja. Biti će malo duži tekst, je*iga.
Prije s6 sam jako dugo koristio HTC Desire HD (znam, znam...), koji me solidno služio prve 4 godine, a malo manje ovu zadnju.
S6 sam uzeo preko ekupi portala prije neka 2 tjedna. Isporuka i dostava sve 5, brzo, jedino što je kutija mobitel došla sa strganom „do not accept if seal is broken“ naljepnicom na što sam lagano popizdio. Odma sam ih nazvao čisto da provjerim dal će zezati za slučaj da s uređajem nešto ne štima; mogao sam teoretski dobiti popravljani uređaj i sl. Nakon ugodnog razgovora sam detaljno pregledao uređaj (home tipka, ekran, rubovi i sl.) i odlučio da ću ga zadržati.
Inače, pripazite kod naručivanja s webshopova i famoznih 14 dana za vraćanje bez pitanja, jer vam skinu do 10% cijene kod vraćanja, a i više ako je nešto oštećeno, tako da čim bolje sačuvajte originalnu ambalažu, kutije, folije i sl. ako se mislite igrati s tim.
Prvo dobre stvari:
- - Ekran je fantazija, boje su savršene, prikaz čist, detalji na mjestu. Ne znam je li qHD rezolucija opravdana, ali dobro izgleda, nemam zamjerki.
- - Kamera odlična, pogotovo za click 'n' shoot auto mod; definitivno ogroman napredak naspram onoga na što sam inače naviknuo. Brdo efekata i naknadne softverske modifikacije; ne prođe dan a da ne pofotkam nešto, a i ne moram više sa sobom nositi zasebni fotić.
- - Uređaj definitivno daje premium osjeća i sama izrada je vrhunska, tipke odlično „klikaju“, fingerprint skener radi kak spada, čak koristim i SHealth aplikacije i onaj senzor.
- - Fluidnost i brzina u normalnom radu. Nema štucanja ni prevelikog laga, ali se zna uspuhati tu i tamo, pogotovo kod težeg multitaskinga (skidanje aplikacija zajedno s multi window i sl), ali ništa što traje duže vrijeme. Kamera starta u sekundi, sve leti, zbilja ok.
- - Brzo punjenje baterije. Dok se otuširam i pojedem nešto, mob je pun. Stari Desire HD se punio i do 4h, a duplo manja baterija.
A onda osrednje i loše:
- - Zna se zagrijati, ali ništa prestrašno. Temp nikad nije prešla preko 70°C, i brzo pada, ali zna fino grijati ruku. S druge strane, ljeto je i vani je preko 30°C, pa imam razumijevanja. Za čudo, najviše se grije dok skida aplikacije s GPlaya, čak se ni u kameri ne grije toliko.
- - Mikro oštećenja ekrana. Držim ga u futroli kad sam van kuće i izvadim po potrebi. Kad sam doma onda ili leži na toj istoj futroli ili je u rukama. U 14 dana, imam sitnu, 1-2mm crticu s prednje strane i 2x po 1-2cm sa stražnje strane. Da se razumijemo, nisu to velike ogrebotine i vide se jedino pod nekih ultra kutem i jačim suncem, ali postoje. Pa je*o ja i gorilla glass, baš ga držim u futroli baš zbog toga. Ne mislim stavljati neki screen protector, ali ako se ovo nastavi, biti će zabavno.
- - Isti taj premium osjećaj koji uređaj daje mu je i mana. Volim biti po vani, otići trčati ili raditi nešto u malo lošijim vremenskim uvjetima i jednostavno ne želim uzimati ovaj uređaj sa sobom baš zbog toga jer izgleda krhko.
- - Ovo čudo ima ogromnih 3gb RAMa i jednostavno ne razumijem pa neka mi, kao laiku, netko pojasni kako bi uređaj trebao funkcionirati. Smart manager pokazuje 80-90% iskorištenosti RAM-a. Total 3gb i 390 rezervirano, sistem i app koriste 2.3 gb. Gledam listu aktivnih app i sve zajedno ispada 650mb. Di je nestalo 1,65 gb? Nije valjda android toliko težak? Imam u Dolphinu otvorena 3-4 taba – 250mb. Napravim poziv, pofotkam sitno, otvorim još par app i dolphin padne na 40mb RAM-a i zatvori sve tabove kad ga vratim. Not cool. Nadam se da će to riješiti.
- - Kompas ne može zapamtiti kalibraciju između resetiranja uređanja. Nakon svakog reseta moram manualno kalibrirati. Nije big deal, ali opet...
- - Baterija. Nije tako strašno, pogotovo jer ne znam kako drugi noviji uređaji drže, ali moglo je i bolje. Jedino ga spašava ovaj fast charge. Wifi, data i lokacije (bez gps-a) kroz cijeli dan. Pozivi, Whatsapp, Face, surfanje, sitno kamere i ponekad glazbe, izdrži cijeli dan, ali jedva. Ponekad 2, ponekad 3 SOT-a. 4:30 mi je bio max, ali to je unutar 9h. Tužno je da sam morao ugasiti vibraciju, GPS, google now i google hot word, sve motion gestures i još par stvari tako da bi cijeli dan baterija mogla trajati. Te stvari mi nisu toliko važne, ali tko zna, možda bi ih koristio tu i tamo, ovako žderu previše baterije pa su trenutno off. Stavim par ss-a pa komentirajte dal je to uredu potrošnja ili ne, nisam više pametan. Biti će zanimljivo vidjeti kako se s6 drži na nekom putovanju gdje brzo punjenje nije tako dostupno. Mislim da tu G4 ima veliku prednost s izmjenjivom baterijom.
- - Touchwiz. Nisam fan, odma zamijenio s Nova Launcherom i radi ko urica. Gestures od Nove su po meni must have za ovakve uređaje, sredio sam ga baš po mom ukusu. Također Package Disabler je must have za sav bloat koji Samsung gura.
TL;DR: Odličan uređaj, brzina i fluidnost, kamera za prosječnog korisnika fenomenalna, premium osjećaj u ruci. Baterija osrednja, standardni touchwiz treba još ispolirati, jadan RAM management i jaka osjetljivost na micro ogrebotine.
Da mogu birati iz nova, da li bi ga opet uzeo? Da.
Ne znam kako staviti ss u privitak, pa evo ovak za prvu ruku
Hvala i pozdrav svima
Jesi li siguran za ovo boldano? Prije sam imao S5 i nije prolazio ni jedan Odin rom osim unbranded verzije koja je vec bila na njemu i jedino se ona ponovo mogla flashat, dok bi ga ostale samo brickale. Na S4 je mogao bilo koji.
Najbolje odi na xda forum i tamo vidi koji hoces rom,tj koji ti pase..
http://forum.xda-developers.com/galaxy-s6/development
Update dosao i meni,moj je bio na Tele2 otkljucan na sve mreze,ali ja koristim Vip karticu na njemu.
216.51MB za download
Idem skinut pa da vidim.
Moj ti je za slovensko tržište (Si mobile). Koliko vidim na sammobile-u oni su prvi za EU dobili update.
novi update :
- nove ikonice - malo to ljepše izgleda
- fluidnost - još to prirodnije sve izgleda - ne nalazim nikakav lag
- nema više laga kod telefonskog imenika - u zadnjim prijašnjim verzije 5.1.1 sam to imao i napisao., dok u 5.0.2. nije toga bilo.
- ikonica - Samsung Gear - povezivanje sa satom
- nema više problema s RAM-ima - ostaje mi slobodno oko 900mb a sve je upaljeno kao i prije.,dok je prije ostajalo 500-600mb
- nema Samsung Pay ikonice - mi još to ne podržavamo pa ni nema, za razliku od drugih.
Eto to su moja neka zapažanja.
nisi napisao ili si zaboravio jel ima opet ona opcija wallpaper motion 3d ?
Edit:
Sad sam vidio,nema.. :(
Jesu tim updateom dodali opciju podesavanja brzine zatvaraca u Pro kamera mode kao sto ima Edge +...iako sumnjam, Samsung je to, trazit ce razlog vise da prodaju skuplji model.
Jesu tim updateom dodali opciju podesavanja brzine zatvaraca u Pro kamera mode kao sto ima Edge +...iako sumnjam, Samsung je to, trazit ce razlog vise da prodaju skuplji model.
Nisu.
Pozdrav ekipo, pratim ovu temu otkad sam počeo razmišljati o kupnji s6, pa se sad osjećam dužnim napisati svoje mišljenje i recenziju uređaja, možda pomogne nekome tko se dvoumio kao i ja. Biti će malo duži tekst, je*iga.
Prije s6 sam jako dugo koristio HTC Desire HD (znam, znam...), koji me solidno služio prve 4 godine, a malo manje ovu zadnju.
S6 sam uzeo preko ekupi portala prije neka 2 tjedna. Isporuka i dostava sve 5, brzo, jedino što je kutija mobitel došla sa strganom „do not accept if seal is broken“ naljepnicom na što sam lagano popizdio. Odma sam ih nazvao čisto da provjerim dal će zezati za slučaj da s uređajem nešto ne štima; mogao sam teoretski dobiti popravljani uređaj i sl. Nakon ugodnog razgovora sam detaljno pregledao uređaj (home tipka, ekran, rubovi i sl.) i odlučio da ću ga zadržati.
Svima dolazi tako jer moraju ovjeriti garanciju. Nista strasno.
nije istina web shop-ovi u njemackoj gdje sam vec narucio par zadnjih mobitela
ne otvaraju kutije
i racun firme gdje si uzeo sluzi kao datum pocetka garancije i garancijski list
nemaju sto oni otvarat kutiju mobitela
to se samo radi u centrima gdje oces vidit dali je sve u redu pa se otvori kutija i ispuni garancija
pozz
Jel ga mogu odnijeti na servis?
Inače mobitel sve super osim što mi se zna povremeno vraćati...
Kao da klikcem back button... Znaci otvorim nešto i on se sam vraća....
Ili kad pišem poruku...
Koji mu je vrag?
Ukoliko uredjaj ima garanciju, ona je zavedena i racunalno.
Znaci jednom sam imao S4, tip mi je rekao u servisu točno u kojoj poslovnici je kupljen i u koliko sati...
Nisam imao ni racun ni garanciju papirnatu, al su mi prihvatili
Plot twist, uredjaj je bio kupljen negdje u Estoniji ili slicno :)

meni danas dosao neki update i ja imam wallpaper motion, a frendica nema njoj je jucer dosao update al njen je otkljucan i iz svicarske
Nadam se da ce i tebi prihvatit, mislim da bi morali :)

Upravo stigao update od 216 GB. VIP mreža sam i kupljen je u VIP-u. Lijepo (osvježeno) to sve sada izgleda, a za performanse treba još neko vrijeme proći da vidim.