Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.116.619
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

U kojoj boji se najmanje vide otisci prstiju?

0 0 hvala 0
11 godina

Vjerovatno bijeli...ovaj veci je bio plavi i uzasno se packa, a manji Edge je zlatni i isto ocajno izgleda kada je ispackan.

Netko je spominjao da je isprobavao mobitele kod operatera i da neki imaju lag...ja sam isprobavajuci manji Egde isto primjetio da uzasno trza, pogotovo u skrolanju sa ekrana na ekran.

Kada sam to vidio probao sam i njihov izlozeni G4 i isto je zapinjao tako da neznam koliko je to relevantno...po njima cackaju ljudi, otvore na desetke app-ova, upale u postavkama sto treba i sto ne i mobiteli tamo na prodajnim mjestima ne rade onako kako rade kod nas.

Meni moj nema lag cak ni u tragovima.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava
LG G2 kaže...

Bijela.

Ali sigurno ces imati nekakvu masku na novom S6 tako da ti to i nije previse bitno. Imao sam topaz plavi na kojem su se mrlje vidjele vise nego na crnom. Sad imam crni koji je non stop u zastiti pa mi nije bitno.

U svakom slucaju moja preporuka je da si kupis boju koja ti se svida a ne onu koja se manje "prlja". ;)

I Don't Give A Damn
11 godina
neaktivan

Ne nosim telefone u zastite. Kupio sam ja njega,ne on neme. Necu da cuvam telefon za narednog kupca (da dobije nov telefon)

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.8.2015 12:07 (LG G2).

2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
LG G2 kaže...

Ne nosim telefone u zastite. Kupio sam ja njega,ne on neme. Necu da cuvam telefon za narednog kupca (da dobije nov telefon)

Možeš i tako razmišljati. Ali opet je preporuka da kupiš boju koja ti se sviđa ;)

I Don't Give A Damn
10 godina
neaktivan
matrix777 kaže...

Ekipa... 

1. Kako isključiti vibraciju na dodir kapacitivnih tipki?

2. Zašto ne dobivam obavijesti o viber i whatsup porukama? Tek kad uđem u aplikaciju onda vidim poruke stare par dana... No od obavijesti ništa. Koristim zaključavanje zaslona  putem otiska prsta.

12 godina
matrix777 kaže...
matrix777 kaže...

Ekipa... 

1. Kako isključiti vibraciju na dodir kapacitivnih tipki?

2. Zašto ne dobivam obavijesti o viber i whatsup porukama? Tek kad uđem u aplikaciju onda vidim poruke stare par dana... No od obavijesti ništa. Koristim zaključavanje zaslona  putem otiska prsta.

1. Settings/Sounds and notifications/Vibrations

2. Probaj reinstal aplikacija,ili pod settings u viberu i whats up notifikacije

12 godina
ocean77 kaže...

Vjerovatno bijeli...ovaj veci je bio plavi i uzasno se packa, a manji Edge je zlatni i isto ocajno izgleda kada je ispackan.

Netko je spominjao da je isprobavao mobitele kod operatera i da neki imaju lag...ja sam isprobavajuci manji Egde isto primjetio da uzasno trza, pogotovo u skrolanju sa ekrana na ekran.

Kada sam to vidio probao sam i njihov izlozeni G4 i isto je zapinjao tako da neznam koliko je to relevantno...po njima cackaju ljudi, otvore na desetke app-ova, upale u postavkama sto treba i sto ne i mobiteli tamo na prodajnim mjestima ne rade onako kako rade kod nas.

Meni moj nema lag cak ni u tragovima.

Taj izlozbeni primjerak je pun svih gluposti,tj bloatwearea zato i steka,a pogotovo ako ima jos i one t-mobile aplikacije..

12 godina
LG G2 kaže...

Kod mene je slucaj taj da kad prodajem svoj mobitel imam sve sto sam i dobio uz njega( kutija,papiri,garancija,punjac i zapakovane slusalice),folija na ekranu od prvog dana kao i maska.

Jer kad ga prodajem na tome uvijek mogu 400-500kn traziti vise...

Ne bih nikad kupio polovan mobitel od nekog padobranca koji ga zamasti burekom,bude prljav,izgrecan i samo punjac dobijes..

10 godina
neaktivan
MBooo kaže...

@ Zvonac... hvala :).

@ tema...

A de mi recite, ova 4G mreza, jel to skida sa racuna, ili npr. kad uplatis sebi kod nekog svog operatera taj doticni net ( onda ti naravno nece skidati sa racuna, vec ce skinuti samo odredjenu sumu novca za taj uplaceni paket koji si uplatio kod operatera )  onda mozes i da koristis taj 4G, znam da je kod 3G taj slucaj, pa zato i pitam... sto znaci da taj 4G nije kao " wifi " da mozes da uhvatis net iz nekog kafica i itd... i da picis, ili se varam? Ne razumem se oko mobilnih telefona uopste, pa cete se verovatno i nasmijati ovoj poruci, al jbg, ko pita, taj ne skita :P

I jos jedno pitanje, u cemu je razlika izmedju 3G i 4G?

Da li bi mi mogli da na ovo odgovorite?

M23 kaže...

Nakon 3 mjeseca otisao mi punjac. Odjednom ga poceo puniti preko 2 i po sata. Zivim u Banja Luci, i svagdje imaju obicni, a li ne i "brzi". Gledao na ebay-u i vecina ih je kopija, a kontao sam da uzmem neki koji podrzava qualcomm fast charge 2.0. Kakva su vasa misljenja i da li je vec neko kupovao i koji? Ako nije problem link. :D

I ako nije problem da i na ovo odgovorite? :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.8.2015 21:31 (MBooo).
17 godina
MBooo kaže...
MBooo kaže...

@ Zvonac... hvala :).

@ tema...

A de mi recite, ova 4G mreza, jel to skida sa racuna, ili npr. kad uplatis sebi kod nekog svog operatera taj doticni net ( onda ti naravno nece skidati sa racuna, vec ce skinuti samo odredjenu sumu novca za taj uplaceni paket koji si uplatio kod operatera )  onda mozes i da koristis taj 4G, znam da je kod 3G taj slucaj, pa zato i pitam... sto znaci da taj 4G nije kao " wifi " da mozes da uhvatis net iz nekog kafica i itd... i da picis, ili se varam? Ne razumem se oko mobilnih telefona uopste, pa cete se verovatno i nasmijati ovoj poruci, al jbg, ko pita, taj ne skita :P

I jos jedno pitanje, u cemu je razlika izmedju 3G i 4G?

Da li bi mi mogli da na ovo odgovorite?

M23 kaže...

Nakon 3 mjeseca otisao mi punjac. Odjednom ga poceo puniti preko 2 i po sata. Zivim u Banja Luci, i svagdje imaju obicni, a li ne i "brzi". Gledao na ebay-u i vecina ih je kopija, a kontao sam da uzmem neki koji podrzava qualcomm fast charge 2.0. Kakva su vasa misljenja i da li je vec neko kupovao i koji? Ako nije problem link. :D

I ako nije problem da i na ovo odgovorite? :D

Da skratim, 4g isto kao 3g, samo ultra brzo a promet se topi ko blesav, 4g je bi bil dobar za flat rate, a to još nećemo ugledat tak brzo..

4g nije ko wifi neg paket koji doplaćuješ zavisno kolko oćeš gb il mb u paketu..

A razlika kao što rekoh u brzini, imao sam prilike nakratko koristit 4g, al to je suludo na ove naše pakete koji operateri nude, bez flatea il neke razumnije cijene je koma..

Ak ti je otišao punjač, pravac servis ukoliko imaš garanciju, a ak nemaš, pa imaš po netu hrpu punjača, a ak te baš frka uzmeš samsungov i vozi...

Ak znaš engleski, a nestrpljiv si s odgovorima, ovo je stranica za tebe..

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s6

Tu ćeš nać sve odgovore na sva pitanja...

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.8.2015 22:12 (zvonac).
11 godina
neaktivan

Jos jedno pitanje. Kako mogu bez neta da proverim koji je senzor kamere unutar telefona? Da li je Isocel Samsungov ili IMX sonijev?

Znam da ima kod neki,pa ako neko moze tacno da mi napise

0 0 hvala 0
17 godina
LG G2 kaže...

Jos jedno pitanje. Kako mogu bez neta da proverim koji je senzor kamere unutar telefona? Da li je Isocel Samsungov ili IMX sonijev?

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s6/general/camera-sensors-isocell-vs-imx240-t3097817

*#34971539#

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2015 13:20 (zvonac).
10 godina
neaktivan

@ zvonac... Aha ok, znaci to ide preko operatera, koliko sebi uplatis paket, toliko i mozes da trosis i to je to, wifi je jedna prica, 3g/4g je druga prica.

Ma kakvi, nisam nestrpljiv, nego sam samo citirao opet svoje pitanje, posto niko nije odgovorio, a dok sam citao poruke, videh da niste odgovorili liku u vezi punjaca, pa je i mene zanimalo, sta raditi u tom slucaju :).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
LG G2 kaže...

Bijeli...ja ga imam i nema otiska prstiju...još ako staviš masku...

zvonac kaže...
LG G2 kaže...

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s6/general/camera-sensors-isocell-vs-imx240-t3097817

*#34971539#

Koliko ja znam s novim updateom se izgubila mogučnost provjere senzora putem ovih brojeva.

11 godina
neaktivan

E lepota onda ako ne moze preko koda da se proveri :(

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moze se preko aida64 aplikacije pod devices.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
LG G2 kaže...

E lepota onda ako ne moze preko koda da se proveri :(

A jebi ga...ukinuli su tu mogučnost...

13 godina
neaktivan
timmyzg kaže...

Moze se preko aida64 aplikacije pod devices.

Probao baš sad. Radi.

11 godina
neaktivan

Znam da moze preko Aide,ali nemam net tu gde bih uzeo telefon. Moracu da smislim nesto da se dokopam neta i ubacim tu apk

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
LG G2 kaže...

Znam da moze preko Aide,ali nemam net tu gde bih uzeo telefon. Moracu da smislim nesto da se dokopam neta i ubacim tu apk

A šta te muči kamera?? Razliku nećeš ni primjetit...

12 godina

Izgleda da je izasao jos jedan novi update isto 5.1.1. ali nadogradnja na njega.

Poboljsana jos malo baterija,ram usage i wallpaper motion effect se vratio nazad, poboljsani UI sa novim ikonama,Samsung Pay,Vacuum Tube Amp Pro that will improve audio

E sad kad ce nasi operateri pocet pustat update..   :) 

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 14:44 (manipulator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
manipulator kaže...

Izgleda da je izasao jos jedan novi update isto 5.1.1. ali nadogradnja na njega.

Poboljsana jos malo baterija,ram usage i wallpaper motion effect se vratio nazad, poboljsani UI sa novim ikonama,Samsung Pay,Vacuum Tube Amp Pro that will improve audio

E sad kad ce nasi operateri pocet pustat update..   :) 

Ja očekujem da je kod mene za tjedan dana. Slovenci za razliku od Hrvata brze puštaju update.

ps. ja ga na sammobile ne nalazim.

Aj stavi link od kud si to izvukao!! - našao XDA forum

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 16:37 (R36).
11 godina

2 lg g2 

A koji bi ti senzor zelio?

Pretpostavljam onaj Sony...lijepo uzmes G4 i nemas brige da ga neces dobiti. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 18:15 (ocean77).
17 godina

Mislim da se zna, nista osim sonyevog senzora..

Kod kupnje bi trebalo pripazit, da posle ne bude, zakaj su slike tak "lose"..

Nego, najsigurnije je G4, tu nemres fulat..

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

@LG G2 :

Kod G4 dobiješ samo senzor a za ostale probleme pročitaj temu o G4 

U Note 5 i Galaxy S6 Edge + ti se ugrađuje ISOCELL senzor tako da nemaš frke jer je isti kao i u S6.

A Sony senzor se ugrađivao u S6 samo zbog manjka ISOCELL senzora...

Ako si lik koji se kuži u fotografiju i koji će znati izvući iz kamere G4 najbolje - onda kupi G4.

Ako ti slike služe za društvene mreže i lijepe uspomene, ako ti je kamera na postavkama AUTO i nemaš vremena se zajebavat s manula postavkama onda uzmi S6.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 21:15 (R36).

1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima. Citao sam da se i u S6 modelu ugradjivali ISOCELL senzori. Sada ne znam sta je istina.

Inace,da,volim da slikam,ali me vise vuce S6

Inace,ovo je moj nalog,pa ko voli fotografija,moze da pogleda

https://www.flickr.com/photos/119145808@N03/

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 22:10 (LG G2).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Imam ogroman problem, pao mi je Edge na ekran sa visine uha. Smrskan je . Jel zna netko gdje ima servis? Trazio sam ali nema bas.

Edit: vidio sam da po njuskalu idu cijene ekrana 1500kn!!! Mislim da je to ipak malo previse 

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 1:16 (n3ight).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
n3ight kaže...

Imam ogroman problem, pao mi je Edge na ekran sa visine uha. Smrskan je . Jel zna netko gdje ima servis? Trazio sam ali nema bas.

Edit: vidio sam da po njuskalu idu cijene ekrana 1500kn!!! Mislim da je to ipak malo previse 

Samsung brzi servis.

Samo original kupi sa zamjenom tako da ne gubiš garanciju.

https://www.smartson.hr

I Don't Give A Damn
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 5:24 (Akira).
10 godina
neaktivan

Duboko suosjećam. Nadam se da ćeš ga uspjeti popraviti.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice