Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.116.919
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Samsung Galaxy S6-Rasprava
Potvrdujem, to je na Nexusu 5 5.1.1 r3/4 i 6 ispravljeno
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
14 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S6-Rasprava

Ja se ne bunim na svoj s6 edge. Čist dobro mi drži. Evo taman sad mi je na 3%. 

Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

11:53 je prilično loše... da si ga upalio u 6 ujutro već u pet popodne je mrtav dakle... Ne može izdržati dan.

14 godina
neaktivan

Ma meni je čist oke jučer sam ga kupio navecer tako da sam se danas dosta "igrao" na njemu i prckao (prijave aktualizacije itd itd). 

Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Tonči kaže...

11:53 je prilično loše... da si ga upalio u 6 ujutro već u pet popodne je mrtav dakle... Ne može izdržati dan.

Meni Z3 ne može cili dan, pa opet nema lošu bateriju. Sve zavisi o korištenju. Ako je čovjek zadovoljan, to je zapravo najbitnije

P.s trenutno mi je Z3 na 12% a dvaput sam ju punio dns, to ti sve govori, ukratko - treba mi agregat

12 godina
narucio si jucer bezicni punjac EP-PG920IWE i neke maskice
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Baterija na S6 je solidna. Bilo bi pretjerivanje reći da je loša ili da je jako dobra. U prilogu sam stavio nekoliko screenshotova...
17h/3:30h je bio dan kad sam poprilično koristio kameru na zabavi, a ona je veliki potrošač baterije
15h/4:15h je zapravo prosjek koji dobivam od mobitela, dakle 4-4:30h

14h/5:40h sam dobio nekidan kad sam isprobavao Power saving mode
Treba reći da u Power savingu nisam osjetio nikakve trzaje, niti me išta smetalo tako da bi se mob mogao koristiti i u tom modeu.

Na bivšem mobu (S3) bih dobivao 2:15-2:40h SOT-a, s power savingom malo iznad 3h.

Moj način korištenja obuhvaća puno surfanja, neke news aplikacije,whatsapp, youtube, deezer i kamera. 'Disableao' sam Facebook, Instagram, Skype, Messenger, Google Play(News, Music, Games, Movies), Google+ i onaj Flipboard Briefing - te aplikacije uopće ne koristim. Greenifyem(nisam rootan) sam označio one aplikacije koje sam instalirao, a koristim ih jako rijetko (npr. neke za putovanja), lokacijske usluge su mi isključene i zaslon mi je na 40-50%. Oni koji rade usporedbe trebaju uzeti u obzir da 50% brightness nije isti na svim mobitelima.

Jedinu primjedbu na mob imam što se tiče zagrijavanja, no to sam više-manje riješio tako da sam stavio masku koja je ionako bila u planu zbog izbočene kamere.

Gledano po temperaturi baterije (CPU-Z koristim), u standby je vrti na oko 25-27,5 °C, nakon duljeg surfanja ili igranja igrica max što sam vidio je 36,5-37,5°C. U uobičajenim radnim uvjetima će se vrtiti oko 33°C.

Ekran je izvrstan, na suncu uključim auto i nemam nikakvih problema s čitanjem (inače koristim basic mode jer mi je oku najugodniji).

Kamera u dnevnim uvjetima je gotovo savršena, s obzirom na konkurenciju je odlična i u noćnim uvjetima, ali ipak to još nije to što bismo voljeli vidjeti - imam Samsungov ISOCELL senzor.

Dakle, po svemu ostalom, mobitel je fantastičan i nemam nikakve zamjerke.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2015 10:57 (MVVM).

2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

mene muči jedino kaj mi većinu vremena na T-Comu (na Savici sam u Zagrebu) signal stoji na jednoj crtici...normalno čujem svakoga s kim pričam, normalno me se dobije, ali je signal najčešće na jednoj crtici...nekak sumnjam da je na Savici tak loš prijem, a ako je pet telefon u banani, vraćam ga i tražim drugi jer je ovo onda već drugi S6 koji mi je defektan...

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo ja sam jučer bio na savici i kolko sam gledao u mob imao sam skroz ok signal. A što se tiče baterije danas sam ga u 2 ujutro skinuo s punjača bio je na 100% otiso sam na bugov forum pročitati dvije teme i otiso spavat i danas ujutro u pola 10 je bilo na 99%. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MVVM kaže...

Baterija na S6 je solidna. Bilo bi pretjerivanje reći da je loša ili da je jako dobra. U prilogu sam stavio nekoliko screenshotova...
17h/3:30h je bio dan kad sam poprilično koristio kameru na zabavi, a ona je veliki potrošač baterije
15h/4:15h je zapravo prosjek koji dobivam od mobitela, dakle 4-4:30h

14h/5:40h sam dobio nekidan kad sam isprobavao Power saving mode
Treba reći da u Power savingu nisam osjetio nikakve trzaje, niti me išta smetalo tako da bi se mob mogao koristiti i u tom modeu.

Na bivšem mobu (S3) bih dobivao 2:15-2:40h SOT-a, s power savingom malo iznad 3h.

Moj način korištenja obuhvaća puno surfanja, neke news aplikacije,whatsapp, youtube, deezer i kamera. 'Disableao' sam Facebook, Instagram, Skype, Messenger, Google Play(News, Music, Games, Movies), Google+ i onaj Flipboard Briefing - te aplikacije uopće ne koristim. Greenifyem(nisam rootan) sam označio one aplikacije koje sam instalirao, a koristim ih jako rijetko (npr. neke za putovanja), lokacijske usluge su mi isključene i zaslon mi je na 40-50%. Oni koji rade usporedbe trebaju uzeti u obzir da 50% brightness nije isti na svim mobitelima.

Jedinu primjedbu na mob imam što se tiče zagrijavanja, no to sam više-manje riješio tako da sam stavio masku koja je ionako bila u planu zbog izbočene kamere.

Gledano po temperaturi baterije (CPU-Z koristim), u standby je vrti na oko 25-27,5 °C, nakon duljeg surfanja ili igranja igrica max što sam vidio je 36,5-37,5°C. U uobičajenim radnim uvjetima će se vrtiti oko 33°C.

Ekran je izvrstan, na suncu uključim auto i nemam nikakvih problema s čitanjem (inače koristim basic mode jer mi je oku najugodniji).

Kamera u dnevnim uvjetima je gotovo savršena, s obzirom na konkurenciju je odlična i u noćnim uvjetima, ali ipak to još nije to što bismo voljeli vidjeti - imam Samsungov ISOCELL senzor.

Dakle, po svemu ostalom, mobitel je fantastičan i nemam nikakve zamjerke.

Pa baterija ti je ok, više ne znam kaj da mislim o bateriji u S6, neki vele da je loša a neki pak vele da je dobra-vrlo dobra...

11 godina

Imao sam nekoliko generacija Galaxy S modela i u to vrijeme je Galaxy stvarno bio jedina alternativa iPhoneu i najbolji Android mobitel, ali danas ih je vise i meni se ne svidja Samsungova filozofija, previse se trude konkurirati iPhoneu, ne odustaju od home tipke, a i prednja strana je prakticki neizmjenjena jos od Galaxy S3 i ja taj dizajn vise ne mogu gledati.

Edge izgleda atraktivno, ali i nekako krhko i nisam siguran da bi se usudio imati ga bez zastite, a sa zastitom to vise nije taj dizajn.

Isto tako cemu toliko stanjivanje, niti mi je lijepo da kamera toliko strsi, a platio je i kapacitet baterije.

Nije mi jasno zasto i Samsung nije unaprijedio UI kamere na nacin kao LG G4 pa da ima sve manualne postavke...sve skupa taj mobitel ima previse kompromisa, a uz to je jos i skuplji od LG G4.

0 1 hvala 0
14 godina

Oprostite ako je već negdje bilo,
kolika je sada cijena Galaxy S6 u slobodnoj prodaji
odnosno putem pretplate (recimo u Vipu, Tele 2)

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina

Oprostite ako je već negdje bilo,
kolika je sada cijena Galaxy S6 u slobodnoj prodaji
odnosno putem pretplate (recimo u Vipu, Tele 2)

Hvala

https://www.hrvatskitelekom.hr/mobiteli/novi-ugovor?NoRedirect=1&gapt=4-1-1-1-0-0-0&characteristicsId=678

http://www.vipnet.hr/

16 godina
odjavljen
ocean77 kaže...

Imao sam nekoliko generacija Galaxy S modela i u to vrijeme je Galaxy stvarno bio jedina alternativa iPhoneu i najbolji Android mobitel, ali danas ih je vise i meni se ne svidja Samsungova filozofija, previse se trude konkurirati iPhoneu, ne odustaju od home tipke, a i prednja strana je prakticki neizmjenjena jos od Galaxy S3 i ja taj dizajn vise ne mogu gledati.

Edge izgleda atraktivno, ali i nekako krhko i nisam siguran da bi se usudio imati ga bez zastite, a sa zastitom to vise nije taj dizajn.

Isto tako cemu toliko stanjivanje, niti mi je lijepo da kamera toliko strsi, a platio je i kapacitet baterije.

Nije mi jasno zasto i Samsung nije unaprijedio UI kamere na nacin kao LG G4 pa da ima sve manualne postavke...sve skupa taj mobitel ima previse kompromisa, a uz to je jos i skuplji od LG G4.

Navodno je S6E iznimno otporan telefon, daleko od krhkog:

12 godina
ima tko za preporuciti kakvu masku dobru
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Tonči kaže...
ocean77 kaže...

Mislio sam na Edge i opcenito na izlozenost ekrana na bocnim stranama iako ovaj video otklanja sumnje. :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 9:46 (ocean77).
16 godina
odjavljen

Pa nije li video o Edgeu?

14 godina
neaktivan
Joky007 kaže...

Ja sam si narucio Ringke Fusion i odlična je za edge a vjerovatno je i za običan isto dobra. Definitivno preporučam tu.

11 godina
Tonči kaže...

Pa nije li video o Edgeu?

Pa je, zato sam i napisao da ovaj video otklanja sumnje u izdrzljivost.

Ovo je dobra vijest za sve koji misle uzeti Edge, a ne stavljati nikakve zastite jer ipak mogu racunati na nekakvu izdrzljivost.

16 godina
Tonči kaže...
ocean77 kaže...

Uh, duša me zaboli!

morrisoN
12 godina

evo za kaj vam može poslužiti
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Evo uzeo ja bijeli S6, 32GB. Prvi dojmovi su odlični.. Zanima li nekoga mala usporedba sa Z3 jer ga imam još, nisam ga prodao?

Nabacit ću par cropova fotki sa oba moba.. i sl

1 0 hvala 1
17 godina
MARKOZD15 kaže...

Evo uzeo ja bijeli S6, 32GB. Prvi dojmovi su odlični.. Zanima li nekoga mala usporedba sa Z3 jer ga imam još, nisam ga prodao?

Nabacit ću par cropova fotki sa oba moba.. i sl

Baterija, performanse, zagrijavanje

Al malo detaljniji budi..

Pa kud baš na S6

10 godina
neaktivan
Joky007 kaže...

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s6/accessories/reviews-post-pictures-galaxy-s6-case-t3073705/page10

Tu ih ima dosta za pregledat, prvi i drugi post sa te 10.str sadrži sve prethodno objavljene slike korisnika.

@Timmy

Kako ti hvataju tipke na Ringke Fusion? Ima li kakvih problema s njima?

Jel se ikako hvata prljavština ispod stražnje strane?

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 16:40 (MVVM).
14 godina
odjavljen

@zvonac

bit ce :D

ocito mi dosadno u zivotu :p

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Prvi dojmovi S6 odlični. Ekran je brutala, nije agresivan kao prijašnje verzije, ali boje su i dalje dosta žive. Na suncu je dobar, ali iskreno nije mi neš specijalno kakvim ga hvale.. 5s mi je bio bolji. Kamera je top, vrhunska u svim uvjetima, prednja i zadnja. Kod mene je ISPCELL senzor. U low light uvjetima ima malo više šuma nego Z3, ali i više detalja.. izrada super, dizajn mi je lijep.. Ugl prvi dojmovi su odlični.

Imam trenutno kod sebe Z3 i S5 koji sutra idu ća.. Do sutra ću napraviti usporedbu kamera pa da dobijete nekakav sveukupni dojam..

P.S. Bateriju ću prokomentirati nakon par dana..ali najiskrenije čini mi se u rangu sa M8 ili neš slabija

1 0 hvala 1
17 godina
MARKOZD15 kaže...

Prvi dojmovi S6 odlični. Ekran je brutala, nije agresivan kao prijašnje verzije, ali boje su i dalje dosta žive. Na suncu je dobar, ali iskreno nije mi neš specijalno kakvim ga hvale.. 5s mi je bio bolji. Kamera je top, vrhunska u svim uvjetima, prednja i zadnja. Kod mene je ISPCELL senzor. U low light uvjetima ima malo više šuma nego Z3, ali i više detalja.. izrada super, dizajn mi je lijep.. Ugl prvi dojmovi su odlični.

Imam trenutno kod sebe Z3 i S5 koji sutra idu ća.. Do sutra ću napraviti usporedbu kamera pa da dobijete nekakav sveukupni dojam..

P.S. Bateriju ću prokomentirati nakon par dana..ali najiskrenije čini mi se u rangu sa M8 ili neš slabija

Aj onda javi kakve su performanse, dal se grije jako, kolko čitam kod igranja, gledanja videa itd...

Čisto me zanima, i javi kak se baterija drži u deep sleepu i općenito me baterija zanima...

14 godina
odjavljen
Skinuo ga jutros u 7h sa punjača, trenutno na 66% baterije a lijepo ga gazim.. 1h 25min SOT-a..nije loše zasada. Mob me oduševio i pravo je osvježenje naspram S5. Dns ću malo fotkati sa S5/Z3/S6 pa ću nabacit koju usporedbu.. Inače ako niste znali, Touchwizz nije nikada bio brži (puno bolje nego S5). I dalje je sporiji nego M8/Z3 btw

2 0 hvala 1
12 godina
evo moje stanje baterije, normalno korištenje,tu i tamo koja poruka, pozivi, youtube, facebook, whats app
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice