Ženi ćemo uzeti S25 Ultra. Sada ima S22 Ultra. Dovoljan pomak za nadogradnju, najednostavnije za privikavanje, treba dobru kameru i puno prostora i snagu za otvorenih 500 tabova u svimu :D Sebi sam Pixel 9 Pro XL uzeo i prezadovoljan sam.
Samsung Galaxy S25/S25+/S25 Ultra - [Rasprava]
- poruka: 218
- |
- čitano: 31.528
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
22.01.2025. Galaxy Unpacked - za poklon (ako se prednaruči) dobije se 65W punjač
Hoće na kraju S25 Ultra imati zakrivljeni ekran ili će biti ravan kao na S24 Ultra? Negdje vidim jedno, a negdje spominju drugo..
Ove godine će Slim biti najzanimljivi model
Ako sam dobro shvatio, poklon za prednarudžbu biti 65w punjač ?
Ako je tako, ne znam dal bih se nasmijao ili šta.
Isto je bilo i prošle godine. Taj punjač je cigletina. Skoro duplo veći nego GaN punjači iz Alija.
Al poklonjenom konju ne gledaš u zube...
Isto je bilo i prošle godine. Taj punjač je cigletina. Skoro duplo veći nego GaN punjači iz Alija.
Al poklonjenom konju ne gledaš u zube...
Za 1500 eura ću mu bogami gledat i u zube . Smiješno je šta poklanjaju.
Mogli su malo bolji poklon dati za prednarudžbu, ali bolje išta nego ništa.
Naravno, prelazim sa S23 Ultra na 25 Ultra.
Prošle godine je bila veća memorija za cijenu manje. Vjerojatno tako i ove će biti
Prošle godine je bila veća memorija za cijenu manje. Vjerojatno tako i ove će biti
i skuplji otkup uređaja i 10% (ili 15) vrijednosti uređaja kao Samsung bodovi
Bežično punjenje kod Ultre ide na 25W.
Snapdragon 8 Elite globalno (kao kod i ostalih s25 modela).
Osvjetljenje Ultre ide do 2600 nita (isto kao kod S24 Ultre)
Po pitanju interne i ram memorije ide se sa 12/256GB, 16/512GB i 16/1T.
Bežično punjenje kod Ultre ide na 25W.
Snapdragon 8 Elite globalno (kao kod i ostalih s25 modela).
Osvjetljenje Ultre ide do 2600 nita (isto kao kod S24 Ultre)
Po pitanju interne i ram memorije ide se sa 12/256GB, 16/512GB i 16/1T.
Kolko sam ja vidio iz prije pouzdanih izvora ide do 3000nits
Spomenut je I napredni AI, tipa brisanje objekata iz video snimaka I slično.
Uglavnom "sve isto ko i lani" samsungu fali inspiracije.
Na fotovideo polju se nis ne dogadja, stagniraju.
Sve vec vidjeno, isfurano.
Slazem se.
Postali su preveliki "ziherasi", a konkurencija je postala ozbiljna.
Talijanski trgovac "slučajno" Online objavio cijene za Galaxy S25 modele - pa tu objavu kasnije obrisao. ali...
- Samsung Galaxy S25 (12/128GB): 973,99€
- Samsung Galaxy S25+ (16/256GB): 1.24699€
- Samsung Galaxy S25 Ultra (16/256GB): 1.571,99€
Mišljenje?
Nešto sam načuo, čitaj pročitao, da bi S-Pen na S25 Ultra mogla/trebala biti "okljaštrena" po sposobnostima, razlog, dizajn kućišta ?!
Nešto sam načuo, čitaj pročitao, da bi S-Pen na S25 Ultra mogla/trebala biti "okljaštrena" po sposobnostima, razlog, dizajn kućišta ?!
yep, navodno gubi bluetooth značajke (po zraku crtanje), slikanje itd... ali nije potvrđeno od strane Samsunga.
Slazem se.
Postali su preveliki "ziherasi", a konkurencija je postala ozbiljna.
Ali zar nije to generalni trend?
imali smo Europsa i Americka auta pa i Japanska koji su Kinezima bili nedostizni ali vise ne i iz godine u godinu nudili novitete. Ali i razlike izmedu/unutar ove tri prve grupe se smanjuju, jer Korejci dolaze u istu skupinu.
Prije koju godinu sam znao malo ljudi koji su imali TV kinesking prozvodaca, mozda po koji TLC, ali sad je druga prica, a i razlika izmedu ostalih se smanjila. Ako gledamo razliku izmedu "velikih" smanjila se, a ne vidim sto mi novi TV nudi naspram mog od prije 6 godina.
Ako pogledam dio industrije u kojoj radim, nadzorne kamere, u zadnjih 5 godina se nije dogodilo nista revolucionarno (osim AI, ali to nije iskljucvo vezano za ovaj dio). Prije je to bilo godina za godino nesto novo, a Kinezi nisu bili ni blizu ponudo, ali radi te stagnacije su se priblizili.
No da se vratim na temu, malo sam googlao "biggest phone innovations in 2024"
https://medium.com/@fintechassociationkenya/smartphone-innovations-2024s-big-five-ae7531432808
https://thebossmagazine.com/smartphone-tech-innovations-2024-trends/
https://www.trustedreviews.com/opinion/six-exciting-mobile-innovations-2024-4579994
Sazetak, nista posebno. Smjesno mi je da na listi vidim "The iPhone’s Camera Control button".
Slazem se s tim da Samsung ne donosi nista novo, ali tako je i kod drugih. Jedino sto ja vidim kao ozbiljnu inovajiu je 3-fold, jer se more koristit i kao mobitel i tabled, ali to je radi osobnih potreba.
Uzet cu S25 Ultra ali ne zato sto sam ocaran ponudom, nego samo zato sto je vrijeme za upgrade.
Prema zadnjim informacijama izgleda da će S25 Ultra imati ravan ekran kao i S24 Ultra.
Prema zadnjim informacijama izgleda da će S25 Ultra imati ravan ekran kao i S24 Ultra.
S24 Ultra nema ravan ekran
Kako nema ravan ekran?
Kako nema ravan ekran?
pogledaj ga, pa ćeš vidjeti.. ako ćemo potpuno precizno - ekran kao ekran je ravan, ali rubovi pored ekrana su i dalje zaobljeni
A to je kao 2,5D staklo, vidio sam to na S24 Ultri i Pixel 8 Pro ga isto ima. Ekran je ravan, ali uz sam rub je blago zaobljen.
Ma to racunamo pod ravan ekran. 23u je imala zaobljen.
Banana sta ce ovaj biti gadan s tim.zaobljenim rubovima kao i iphone. Iste,kamere, isto sporo punjenje, ista baterija. Nikad manja razlika? Prevec love zarađuju pa.se bahato opustili. Treba netko dobro razdrmat trziste da bi se samsung opet trgnuo i napravio neki skok. Bar 1" senzor il 7" ekran.
Renderi Galaxy S25 Slim modela.
Zaobljeni rubovi nekome odgovaraju, individualno je... Cak i nisu jako zaobljeni kao kod iPhone-a pa djeluje ruzno.
S25u ima uz zaobljene rubove i manju tezinu pa meni djeluje zanimljivije od s24u. Naravno kada mu padne cijena.