Philips 32 PFL 5403D

poruka: 5
|
čitano: 14.061
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Philips 32 PFL 5403D".
15 godina
neaktivan
offline
[Recenzija] Videotape: Philips 32 PFL 5403D
Ukratko:

Plusovi:
-vrlo dobra kvaliteta slike
-izvrsno reproducira SD signal
-vrlo dobar zvuk
-mnoštvo opcija u izborniku
-veliki broj priključaka
-dizajn.

Minusi:
-maksimalna kvaliteta ekranskog prikaza tek nakon višednevnog „prčkanja“ po izborniku
-lagano probijanje pozadinskog osvjetljenja u gornjem lijevom kutu
-daljinski upravljač emitira preslabi signal
-priručnik bi mogao biti logičnije uređen (npr. ne počinje instalacijom programa).

Dugo sam vremena lutao internetom tražeći koji je najbolji lcd za novce kojima raspolažem (jer nekako sam bio ograničen budžetom) i mnogo sam puta „intervjuirao“ različite prodavače u različitim dućanima i došao do zaključka da svatko ima svoju istinu i da u biti i dalje nemam pojma što učiniti. U igri su bili Samsung, Sony, Sharp i Philips, a cijena nije smjela značajno preći 5000 kn... i onda sam se na kraju, isfrustriran svojom neodlučnošću, više iz nekakvog hira kako bih stavio točku na i, odjednom i iznenada, odlučio da ću uzeti Philipsa… (i na svu sreću nisam pogriješio;)

Idemo redom. U dućanu me dočekala oveća kartonska kutija, taman velika da je kršni čovjek visok 190+ i težak 90+ bez problema nosi sam, ali i taman velika da netko kao ja, s ponosnih 170/60, zaključi kako je bilo logičnije povesti sa sobom kršnog prijatelja, a ne djevojku... Kutija je bez problema stala na zadnje sjedalo Renault Modusa pa pretpostavljam da nitko neće imati problema s transportom.

Unutar kutije nalazi se, naravno, lcd, postolje i četiri vijka, uputstva debljine prosječnog romana (tri debele knjige, sve zajedno na 24 jezika među kojima je i hrvatski), daljinski upravljač, baterije i električni kabel. Bilo bi lijepo vidjeti i meku krpicu za brisanje prašine i otisaka prstiju, ali nje nije bilo.

Stakleno(!) postolje se uz pomoć četiri priložena vijka bez ikakvih problema i poteškoća, montira na televiziju. Sama televizija (mojim ukućanima, prijateljima i meni) izgleda jednostavno fantastično. Plastika je crna i sjajna (piano), a cijelu televiziju dodatno okružuje tanki prozirni okvir. Daljinski upravljač je također crn, dobro leži u ruci, ugodnih gumenih tipki koje su logično razmještene. Jedino što mi nedostaje je izvučena „sleep“ tipka. Svaki puta kada se želi uključiti „sleeptimer“ mora se ući u izbornik. Zna se dogoditi da TV ne reagira na naredbu s daljinskog, treba ciljati izravno u senzor na lcd-u.

Izbornik televizije je logičan i nudi mnoštvo opcija. Prvim uključivanjem treba odabrati zemlju i jezik. Treba paziti i kao zemlju (ne jezik) odabrati Italiju, Austriju ili neku drugu u kojoj je dvb-t signal podržan (te su zemlje navedene na pozadini lcd-a). Ako se kao zemlja odredi Hrvatska, moći će se primati samo analogne kanale!!! Naravno, taj podatak ne piše u priručniku, a ni prodavači vam neće (barem meni nisu) skrenuti pozornost na njega nego ga morate sami otkriti, a sve nakon izgubljenih živaca što ste kupili TV bez ugrađenog dvb-t prijamnika iako je pisalo da ga ima. Dalje slijedi „wizard“ koji je originalan i izmami osmjeh na lice. U Philipsu su se sjetili efektnog, a jednostavnog načina koji bi trebao olakšati namještanje slike i tona. Kažem „trebao“ jer u biti sliku treba dodatno korigirati da bi se iz televizije izvukao maksimum… Znači, u izborniku se mogu namještati kontrast, boja, nijansa (hue), oštrina, količina crvenog/zelenog/plavog kanala u svijetlim i tamnim tonovima, različite razine dinamičkog kontrasta, različite razine redukcije šuma, light sensor, adaptive control…

Zvuk kojeg proizvode skriveni zvučnici gotovo je odličan (naravno u odnosu na zvuk kakvog inače velika većina tv-prijamnika reproducira), no početne postavke mogu u određenim trenucima zazvučati muklo i „bačvasto“ pa treba malo smanjiti bas i povećati visoke tonove. Na mom tv-prijamniku zna malo i „zapucketati“, ali to pripisujem kvaliteti signala (barem se nadam da je samo to u pitanju).

Što se tiče slike, ovo definitivno nije „out of the box“ uređaj. Svi oni koji očekuju da će im slika biti dobra čim lcd izvade iz kutije i uključe, gadno se varaju. Na standardnim tvorničkim postavkama slika ima prejaki kontrast, prejake boje i sve nekako naginje na crvenu. Ali kada se zasuču rukavi i izgubi nekoliko dana na namještanje boje, kontrasta i sličnih stvari dobije se slika koja je izuzetno dobra. Boje su korektno reproducirane (iako bih ja volio da su još zericu preciznije), žive su, a nisu upadne, boja kože je prirodna, a dubina crne je vrlo dobra (ali u najtamnijim kadrovima zna se izgubiti pokoji detalj). Raznorazne napredne postavke za poboljšavanje slike u biti kvare kvalitetu, ali kako ih je moguće isključiti, to i nije neki problem. Kvaliteta prikaza SD signala s Učke je odlična, slika je oštra, a jedino je kod jako brzih pokretna jedva vidljivo minimalno zamućenje, ali to nitko osim mene nije primijetio, a možda nisam ni ja nego samo mislim da jesam :). Dvd-i i divx filmovi (Pioneer DV-410V) izgledaju izvrsno. Od HD sadržaja, gledao sam jedino filmske "trailere" skinute s Applemovies. Kompjuter sam na TV spojio DVI-HDMI kabelom, a slika je, jednom rječju, impresivna! Fantastično čista, oštra i detaljna.

I što reći na kraju? Mislim da je za 3999,00 kn koliko sam platio teško naći bolju televiziju. Sada joj je cijena pala na 3799,00 pa se omjer uloženo/dobiveno još više povećao iako je već i bio velik. Slika je odlična, zvuk isto i ja sam prezadovoljan kupovinom. Istina, nije full HD, ali iskreno, trenutno mi to nije ni bitno, a kada jednom počnu emitirati full hd signal s Učke ova će televizija već imati dovoljno godina staža da je zamijenim nekom novijom i boljom full hd rođakinjom.
ukupna ocjena
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Philips 32 PFL 5403D

"...Izbornik televizije je logičan i nudi mnoštvo opcija. Prvim uključivanjem treba odabrati zemlju i jezik. Treba paziti i kao zemlju (ne jezik) odabrati Italiju, Austriju ili neku drugu u kojoj je dvb-t signal podržan (te su zemlje navedene na pozadini lcd-a). Ako se kao zemlja odredi Hrvatska, moći će se primati samo analogne kanale!!!..." "...pucketanje pripisujem losem signalu..."

 

Moje iskustvo je jako LOSE sa Philips-om, zasto? Evo odgovora:

 

Philips 37" PFL5603D/10, kupljena u Metrou, na akciji, zivim u Rijeci, (Ucka repetitor)

isto imam zvučne smetnje, isprekidan zvuk i pucketanje pri digitalnom prijemu.

 

ja sam napravio update firmware-a na onaj od 209-01-12 ali opet isto,

e, da, meni pucketaju svi digitalni osim MPEG4 testnog i HRT2???

 

I glavno pitanje: da li svi uredjeji pucketaju ili samo neki,

tj. hoću li šta dobiti zamjenom za novi iz dućana, tj. da li bar
postoji mogućnost da drugi radi?

 

Iz sluzbe za korisnike 01 64 03 776 sam dobio info da SVI NE
pucketaju, te da zamijenim uredjaj!!! To po Zakonu o zastiti potrosaca
i imam u roku od 7 dana (sva sreca opremu, kutiju i ostalo nisam
bacio)

 

Btw. Digitalini signal u Hrv je experimentalni, tako da ih se reklamacije ne tiču do neke 2012 kada postane službeni!!!

 

Isto tako dobio sam INFO da u Zadru tih smetnji uopce nema, navodno je
stvar do repetitora tj OiV-a.

 

I tako ja nazvao Metro, rekli mi da imam pravo zamijeniti tv, ja
spakirao sve u kutiju, po kisi oteglio u auto, vozio cca. 30 km, kad
ono obrat...

 

Zvao je izvjesni g. Bajer iz uprave Metroa i ZABRANIO da
mi se uzme tv nazad, ngo da se posalje na servis, u kojem tvrde da TV
radi.

 

I tako ja s tv-om u kojem kao da krčkaju sarme kad gledas DVB_t, gas
nazad kući.

 

Bas me zanima sto ce Inspekcija za zastitu potrosaca reci na ovo, kao
i sto ce biti sa zahtjevom za naknadu moje stete (gorivo, moja satnica
utrosena na njihovu zaj...) itd.

 

 

Bravo za nasu pravnu drzavu i stoku sitnog zuba koja obespravljena zivi u njoj...

I bravo za 10tke milijardi uvoza ŠROT robe koja se plasira na hrvatsko
(istocnoeuropsko) trziste!

 
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
RE: Philips 32 PFL 5403D
Philips 32 PFL 5403D

"...Izbornik televizije je logičan i nudi mnoštvo opcija. Prvim uključivanjem treba odabrati zemlju i jezik. Treba paziti i kao zemlju (ne jezik) odabrati Italiju, Austriju ili neku drugu u kojoj je dvb-t signal podržan (te su zemlje navedene na pozadini lcd-a). Ako se kao zemlja odredi Hrvatska, moći će se primati samo analogne kanale!!!..." "...pucketanje pripisujem losem signalu..."

 

Moje iskustvo je jako LOSE sa Philips-om, zasto? Evo odgovora:

 

Philips 37" PFL5603D/10, kupljena u Metrou, na akciji, zivim u Rijeci, (Ucka repetitor)

isto imam zvučne smetnje, isprekidan zvuk i pucketanje pri digitalnom prijemu.

 

 

 

Čini mi se da je cijela ta serija problematična što se zvuka tiče. Inače su na svim televizorima tvorničke postavke namještene na maximum. Zato si kupac sam namjesti sliku kako mu odgovara. O podešavanju slike na televizoru postoji red i način na koji se izvodi. Ja sam kupio za slične novce Quadro s trogodišnjom garancijom, imam maxtv (kojem radi) sa HD rezolucijom. Slika je i u SD formatu odlična. Od naših domaćih programa najbolja mi se čini slika NoveTV. Televizor ima ugrađen hardver koji ne dozvoljava pojavu smetnji pri velikoj brzini promjena sekvenci, a naročito mi se sviđa to što više ne moram imati zvučnike razbacane po regalu na sve strane da bi dobio trodimenzionalni zvuk. Set-top-box je također na lcd priključen hdmi kabelom (uslov za gledanje programa u hd-u). Daljinski je prekrasan i mijenja parametre okrenut i naopako (mislim prednja strana okrenuta prema meni). Napominjem i to da nije priključen na koaksijalni kabel. Sve sam kablove hitil van. Da, i da ne zaboravim, dijagonala je 66cm. Taman dovoljno za moj dnevni boravak.

15 godina
neaktivan
offline
Philips 32 PFL 5403D

Evo,

 

da ne ispadne da samo kukam,

 

moram prijaviti up-to-date na moj prethodni post.

 

Moj omiljeni Philips tv vise ne krčka na digitalnom prijemu signala (sa repetitora Učke), osim HRT1 programa.

 

Izgleda da su OiV (odasiljaci i veze) promjenili kodiranje zvuka...

 

Brgds,

 
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
[Recenzija] Bara: Philips 32 PFL 5403D
Ovo je solidan, ali baš solidan TV. Kad ga usporedim sa još jednim LCD-om kojeg posjedujem, sa 20 miseci Panasonicom 32LX70P, moram reć da je Panasonic puno bolji pogotovo po pitenju boje i kontrasta. Dolazim do zaključka da je onaj kontrast kojeg ističe Philips masu nafriziran. Philips je 'samo' 50Hz dok je Panasonic 100Hz. Ali na kraju krajeva nije mi ni briga jel je Philips TV za sobu.
ukupna ocjena
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice