Sony Ericsson XPERIA X10

poruka: 1.007
|
čitano: 364.053
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sony Ericsson XPERIA X10".
17 godina
neaktivan
RE: Sony Ericsson XPERIA X10

I kako si to omogucio u 2.1.?

:)
16 godina
Sony Ericsson XPERIA X10

I šta dobiješ kad to omogućiš?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sony Ericsson XPERIA X10

Koristio sam ovo. Jednostavno pokreneš i odabereš Enable JIT, to je sva mudrost.

Dobiješ brži uređaj, na benchu duplo brži, ne znam koliko se to primijeti u praksi ali ne vidim zašto ne omogućiti nešto što naš procesor ionako podržava. U slučaju bilo kakvih problema uvijek to možete onemogućiti na isti način. I samo da naglasim da to nije nikakav overclock niti išta slično, to je jednostavno feature koji taj proc podržava.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.11.2010 15:03 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

moras li rootat prvo ili ne?

16 godina
neaktivan
ivele kaže...

moras li rootat prvo ili ne?

Ne znam, ja jesam. Koristio sam z4root (dostupan na Marketu). Iz prve nije prihvatio, nakon reboota sam morao ponovno rootat ali onda je prihvatio. Btw. odabereš permanent root, to ne znači da ga nećeš moći unrootati, moći ćeš sasvim normalno, to samo znači da će i nakon reboota biti rootan.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.11.2010 19:14 (Minoza).
15 godina
neaktivan

Ja sam iz ovog thread-a koji si linkao shvatio da to u biti osim što enable-a JIT, briše default SE aplikacije i zamjenjuje ih svojim. Je li moguće samo upaliti JIT bez da mi dira app-ove jer sam već removao bloatware koji mi netreba?

16 godina
neaktivan
Plemeniti kaže...

Ja sam iz ovog thread-a koji si linkao shvatio da to u biti osim što enable-a JIT, briše default SE aplikacije i zamjenjuje ih svojim. Je li moguće samo upaliti JIT bez da mi dira app-ove jer sam već removao bloatware koji mi netreba?

Da moguće je. Ja iskreno nisam niti skužio kako s njim maknuti aplikacije, samo sam omogućio JIT.

3D Designer
15 godina
neaktivan
Sony Ericsson XPERIA X10

To sam i ja napravio, tražio me da otključam mob kod instalacije i onda me tražio superuser rights, stisnuo sam allow i mob se reboota. Linpack i Quadrant ne pokazuju nikakav pomak.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sony Ericsson XPERIA X10

imam xperiu x10 i softver 2,1 i zanima me zasto mi ne radi aplikacija APN DROID..Znaci da mi ukljucuje i iskljucuje internet iz mreze..

procitao sam da moram rootat telefon pa sam to ucinio sa aplikacijom Z4ROOT i opet nista..nadjem ovaj video na you tubu pa posto ne znam engleski zanima me zasto su ova dva programa sto ih je lik instaliro..programi se zovu superuser i Busybox installer..evo link pa pogledajte..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To je za rootanje na 1.6

Widgeta za iskljucivanje 3g ima more. Akot i ne radi taj imas ih jos koliko hoces. Skini mini info i tu imas dosta toga.

16 godina
neaktivan
dbrdaric kaže...

imam xperiu x10 i softver 2,1 i zanima me zasto mi ne radi aplikacija APN DROID..Znaci da mi ukljucuje i iskljucuje internet iz mreze..

Također imaš widget koji dolazi sa 2.1, a zove se "Status switch", na njemu imaš za 3G. Jedino kaj nije baš nešto lijep (subjektivno ofkors).

Plemeniti kaže...

To sam i ja napravio, tražio me da otključam mob kod instalacije i onda me tražio superuser rights, stisnuo sam allow i mob se reboota. Linpack i Quadrant ne pokazuju nikakav pomak.

A jesi siguran da si omogućio JIT? Btw. koliki score imaš na linpacku? Ja dobijem blizu 18 MFLOPSa, bez JIT-a koliko znam u idealnom slučaju ne prelazi 8-9...

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.11.2010 19:42 (Minoza).
15 godina
neaktivan
Sony Ericsson XPERIA X10

Na Linpacku najviše 7, prije i poslije pokušaja paljenja JIT-a, zato sam i rekao da mi JIT nije upaljen. Ako se sjećaš točno postupka napiši =D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Plemeniti kaže...

Na Linpacku najviše 7, prije i poslije pokušaja paljenja JIT-a, zato sam i rekao da mi JIT nije upaljen. Ako se sjećaš točno postupka napiši =D

Da, jasno mi je. Točan postupak je onaj koji sam naveo; z4root -> customizer (NE optimiser), isto me tražio super usera, nakon toga samo odabrao enable JIT i to je bilo to.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.11.2010 0:56 (Minoza).
15 godina
neaktivan
Sony Ericsson XPERIA X10

Uspio =D Linpack 17-18 mflops, quadrant 680-700

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
[Recenzija] DinoLand: Sony Ericsson XPERIA X10
Običan poluproizvod. Nema flash za kameru. Kamera snima slike ispodprosječne kvalitete (SE K800i pravi vrhunske slike u usporedbi sa ovim smećem od telefona). Konfuzno korištenje imenika, SMS-a i MMS. Nakon nadogradnje na Android 2.1 nema većih pomaka, osim što je proradio bluetooth kako treba.
Da bi se aparat moglo uopće imalo koristiti sa neta treba poskidati hrpu aplikacija koje zamjenjuju postojeće aplikacije koje su došle sa uređajem (player za glazbu, preglednik aplikacija itd.) Da bi postavili svoj zvuk poruke, alarma morate biti mali genije, tj. prerondati pola Weba da bi otkrili kako se to radi. Uređivanje kontakata je jednostavno prestrašno. Pošalješ kontakt sa SE K800i, a X10i ga ne prepoznaje. Ima tu još stvari, ali ako nekoga zanima više javite se na mail marioja@vip.hr
ukupna ocjena
Moj PC  
1 15 hvala 0
16 godina
RE: [Recenzija] DinoLand: Sony Ericsson XPERIA X10

Pametni telefoni su za pametne ljude {#}

17 godina
neaktivan
DinoLand kaže...
Običan poluproizvod. Nema flash za kameru. Kamera snima slike ispodprosječne kvalitete (SE K800i pravi vrhunske slike u usporedbi sa ovim smećem od telefona). Konfuzno korištenje imenika, SMS-a i MMS. Nakon nadogradnje na Android 2.1 nema većih pomaka, osim što je proradio bluetooth kako treba.
Da bi se aparat moglo uopće imalo koristiti sa neta treba poskidati hrpu aplikacija koje zamjenjuju postojeće aplikacije koje su došle sa uređajem (player za glazbu, preglednik aplikacija itd.) Da bi postavili svoj zvuk poruke, alarma morate biti mali genije, tj. prerondati pola Weba da bi otkrili kako se to radi. Uređivanje kontakata je jednostavno prestrašno. Pošalješ kontakt sa SE K800i, a X10i ga ne prepoznaje. Ima tu još stvari, ali ako nekoga zanima više javite se na mail marioja@vip.hr

Konfuzno? Sa cim ga uporedjujes majke ti. Imam osjecaj da pises a da nemas pojma o cemu pises.

15 godina
neaktivan
Sony Ericsson XPERIA X10

OGROMNI PROBLEMI S TOUCHOM

neznam dali jos netko od vas ima problema s touchom na x10 ali ja ih imam previse,stalno mi steka,kod otkljucavanja i pet puta moram povuci prstom prema desno,i kada to ucinim onda mi cak applikaciju prebaci u drugi prozor,nevjerojatnoooo,morao sam applikaciju s tog mjesta izbacitii,jako los touch,moram priznati da iphone ima najbolji touch od svih uredajaj,iznimka jedino HTC desire pa na dalje.

Netocan je,mana je sto se moze tipkati i olovkom,nije kao u iphona bas na osjet koze,ovdje je obicni dodir,

dali postoji kakakv nacin da se to popravi,ili je tako svima,ako je ovo ej katastrofa,i uredaj mi je relativno spor,iako sam ga digao na 2.1 spor je,puno je sporiji od 3gs iphona.iako ima procesor gigahercni

mozzart67

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mozzart67 kaže...

neznam dali jos netko od vas ima problema s touchom na x10 ali ja ih imam previse,stalno mi steka,kod otkljucavanja i pet puta moram povuci prstom prema desno,i kada to ucinim onda mi cak applikaciju prebaci u drugi prozor,nevjerojatnoooo,morao sam applikaciju s tog mjesta izbacitii,jako los touch,moram priznati da iphone ima najbolji touch od svih uredajaj,iznimka jedino HTC desire pa na dalje.

Netocan je,mana je sto se moze tipkati i olovkom,nije kao u iphona bas na osjet koze,ovdje je obicni dodir,

dali postoji kakakv nacin da se to popravi,ili je tako svima,ako je ovo ej katastrofa,i uredaj mi je relativno spor,iako sam ga digao na 2.1 spor je,puno je sporiji od 3gs iphona.iako ima procesor gigahercni

kod pisanja poruka,nema sanse da se dva slova stisnu u isto vrijeme,odmah nevrijedi niti ijedno,koji shit

mozzart67
17 godina
neaktivan
mozzart67 kaže...

Samo pokazujes da nemas pojma. Kojom to olovkom mozes kuckati po X10?????? Vrsta ekrana je ista i na iphoneu i x10. X10 sa 2.1 doslovno leti i sve brze otvara i od iphonea 4 jer iphone ima one sminkerske animacije koje se ne mogu podesiti i to vama izgleda cool ali prikriva vrijeme potrebno za otvaranje aplikacija dok na androidu to mozes iskljuciti i sve doslovno leti.

kod pisanja poruka,nema sanse da se dva slova stisnu u isto vrijeme,odmah nevrijedi niti ijedno,koji shit

A kako ce telefon znati koje slovo je prvo ako ih istovremeno pritisnes?????????????

Samo pokazujes da trolas i da nemas pojma.

15 godina
neaktivan
mozzart67 kaže...
mozzart67 kaže...

1/10 Žao mi je

15 godina
neaktivan

logic,

bas mi ides na zivcetipicni folirant

vec na nekoliko postova ne samo mojih vidim da pises gluposti.

prestani biti bahat,i ako sam rekoa dva slova,mislim kada pisem email,da kada brzo pises nema sanse da to cinis treba mu toliko da me nazivcira,iphone mi to nije nikada cinio,a tipkam jako brzooo.

A sto se tice ekrana nije ista kao na iphoneu,nemoj dezinformacije siriti

NA x10 mozes stisnuti s cime god hoces,ako ga nisi zakljucao i stavio u djep na svaki pomak nesto stisce,sada ovoga trena sam tipkao aplikacije s svacime,od kljuca do kreme za ruke,znaci bez ruku,sve prima,a to na iphoneu nije moguce,ni u kakvom slucaju,ako nije prst nema sanse da se nesto stisne,

i jos nesto pametnjakovicu,naslonis ga na lice,ako ga malo odmaknes,i vratis odmah uplai svjetlo i sam stisne ili zvucnik ili nesto od lice.

i tipkovnica je dosta netocnija od one na iphonu,i ova brzina koju ima se ne osjeti,to sto kazes da aplikacije LETE,nije istina,koristio sam iphone prije nego si ti guzicu znao obrisati.

imenik,poruke,email,leti u iphona,u x10,vec sam poludio,koliko je komplicirano da nesto ucinis,imas brze pozive,a  ono opet moras pet puta stisnuti da bi nekoga nazvao,nemozes nikoga iz imenika nazvati da nestisnes pet stvari prije poziva.

koja glupost.

I jos kad ajd i izaberes ime da nazoves,smanji brojeve da se jedva vide,moras ciljati da pogodis broj ili da poruku odaberes.

PS mogu ti reci iz iskustva da je iphone stabilni uredajj od x10

i puno jednostavniji,mogu samo reci da sam pozalio sto sam dao iphone za x10

i to na kilometar

mozzart67
16 godina

Nije ti logic ništa krivo rekao. To što ti govoriš nema nikakve veze sa x10. Za poziv je dovoljno 3 dodira. Meni se x10 nije nikad blokirao ili ugasio, događa se da neka aplikacija prestane radit al mob ostane upaljen tako da ne možeš reći da je nestabilan. X10 ima kapacitativni ekran, kao i iphone tako da neće reagirat na sve i svašta. I još mi se nikad nije dogodilo da licem nešto stisnem dok telefoniram.

15 godina
neaktivan

vjerovao ili ne,meni je i to ne znam vise koliko puta,stalno neki problemi,

a to sto ti kazem da reagira na sve je istina,sada da imam kameru snimio bi i poslao ti da vidis,probaj sam pa ces vidjetiii,sto bi napisao nesto da nije.

mozzart67
17 godina
neaktivan
@mozzart67
Pa kupi ponovo iphone i budi zadovoljan. Ko ti brani? Nisi ti dorastao ni za sta vise od iphonea. I sto si kupio mob ako nisi citao recenzije? Ne znas engleski? Jbg nauci. I nemoj se sekirati oko moje pozadine. Jedino ako imas fetis na iste ;)
17 godina
odjavljen

Pozdrav

Imam pojma o cemu pisem. Naime, kada netko kupi telefon (nebitno da li je u pitanju obicni, glupi telefon ili nekakav smartphone), ocekuje da telefon radi iz prvog pokusaja, da vrijeme privikavanja na isti ne bude 2-3 tjedna, da se ne zivcira kada mora napisati poruku. Evo ti najbolji primjer: Kako ces postaviti nekakvu svoju pjesmu, zvuk ili sl za zvuk alarma, a da se o istom ne moras posavjetovati sa internetom? Da li znas, da li to pise u uputama na CD-u? Ups, pa upute nisu dosle na CD-u ili papiru, vec su dosle na samom aparatu. Dakle imas fim o tome kako tvoj telefon (ispricavam se smartphone) radi savrseno, ali to ne mozes isprobati dok ne prekines filmic, pa onda sve ispocetka. Unatoc svemu i dalje nema odgovora na moje pitanje, kako postaviti drugu melodiju (moju, MP3 ili slično) za zvuk alarma, obavjesti. Ispravi me ako grijesim. Ja ne kazem da sam jako  pametan ili jako glup, ali od telefona koji jako puno kosta ocekujem Out of the box rad, dakle da ne moram skidati nista, vec da jednostavno i logicno mogu sa istim raditi. 

Sto se tice mog iskustva, 11 godina sam imao Handspring Visor sa GSM modulom, tako da znam o cemu pricam. Isti je bio hardverski slab, ali su sve aplikacije na njemu radili bez problema i to odmah iz kutije, odmah nakon sto sam ga kupio, bez potrebe da trazim trivijalna rijesenja na internetu. Nazalost isti je otisao u vjecna lovista i to nakon sto sam mu priustio sva moguca mucenja koja jedan aparat moze prezivjeti (umro je pred sam kraj svog zivota, u cvijetu starosti !;-)))))))))

Osobno se ne palim na Facebook, twiter i slicna sranja, vec mi je smartphone trebao samo zato da mogu uredjivati i pregledavati office dokumente. I za to sam opet morao na internet, skinuti aplikaciju koja mi omogucuje uredjivanje dokumenata (ona sto dolazi sa X10i omogucuje samo pregled dokumenata, zar ne).

Zao mi je sto nisam kupio HTC HD2, ali mi se nije sviđao ekran na suncu, pa sam ipak presao na Android. Bolje da sam presao na zaostalu Win 6 platfomu. Tamo barem sve radi, malo sporije, ali radi. (Opet govorim iz iskustva, jer sam 3 godine koristio Win6.1 smartphone).

Ne znam cemu se ljutiti na moj post, ja samo pisem ono sto osjecam i sto sam dozivio nakon kupovine ovog pametnog telefona.

Pozdrav svima

17 godina
neaktivan
Sta konkretno ne radi out the box? Gdje je se napisao da mozes mijenjati zvuk alarma a ti to ne mozes? Gdje je se napisao da mozes utedjivati dokumenta a ti to ne mozes? Budimo realni. Ti si kupio aparat i imao neka svoja ocekivanja i razocarao te ali je li to krivica se-a?Aparat moze pun vise nego sto se tvrdi da moze, ne ogranicava te ni u cemu ako je hardverski podrzano. Ne moze sve i ima mana natavno ali zato se prije kupovine raspitas i ne kupujes naslijepo. Ja sam konkretno vagao x10 i desire i prevagnuo x10 radi veceg ekrana ali sa zrtvovao multitach. Znao sam to unaprijed. Bez obzira na tvoje misljenje x10 je i danas vrhunski uredjaj.
15 godina
neaktivan

no,sljedeci mob je od HTC-a

i da sam zelio ostati na iphoneu ostao bi,procitao sam ne jednu nego deset recenzija,a sto se tice eng,kako kazes,odavno sam naucio.

sorry na ispdau

mozzart67
17 godina
neaktivan
Ne moras se izvinjavati jer te ionako ne shvatam oubiljno. Samo si pokazao da si prostak i nemas pojma o cemu pricas. Takvi mene ne tangiraju nimalo vec si mi smijesan. A vjerovazno si i puno mladji od mene ali neko postovanje je previse ocekivat.
17 godina
odjavljen

Bez nadogradnje na Android 2.1 bluetooth pravi probleme, zar ne?To ti cak kaze i teta u trgovini gdje kupujes telefon.

Necu se dalje prepucavati,ali cu reci samo ovo. Odes u salon automobila i kupis pilu mecavu ili bmw. Krenes kuci s njim, a on nakon par metara stane i kaze da dalje nece dok ne nadogradis software? Idila zar ne. Da li bi ti kupio ovakav auto? (ovo o bmw-u i mecavi je samo moja izmisljotina, ali je u direktnoj vezi sa kupovinom SE X10i koja kosta nemalih 3799.00kn u Vip-u, a moras je odmah spojiti na net da bi nadogradio na vec zastarjelu verziju androida. Da li lazem?

Lijep pozdrav i toliko od mene.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice