Sony Ericsson Xperia neo V

poruka: 152
|
čitano: 63.683
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sony Ericsson Xperia neo V".
13 godina
Re: Sony Ericsson Xperia neo V
84737 kaže...
atiHD kaže...

Vidio sam da je netko več stavio upute kako rootati mobitel i sve, ali me zanimaju custom romovi, tražio sam po netu i ne mogu nač ni jedan, jel može neka pomoč oko toga? :) 

Ja sam napravio mali tutorijal kako rootati i flashati custom kernel.

Romove možeš pronaći ovdje.

Imaj na umu da ukoliko imaš zaključan Boot loader možeš flashati samo romove koji koriste stock kernel.

Kako ga otključati (i uopće vidjeti da li je otključavanje moguće) isto u tutorijalu.

Odlučio sam rootati uređaj (SE Xperia Neo V, ICS 4.0.3, 4.1.A.0.562). Samo bih vas zamolio za par odgovora.

1) Za rootanje, jednostavno pažljivo pratim prva dva koraka u tutorijalu koji je postao @84737?

2) Kako ulazim u CWM? (ako može što detaljnije, pls)

3) Je li ovaj ROM dobar, i ako je, može li mi netko pojasniti korake instalacije?

Možda vas malo previše tupim, ali se želim 10000% biti siguran da ću sve dobro napraviti.

Slobodno me ispravite ako sam napisao neku glupost.

EDIT: Zaboravih staviti link za ROM. Link je stavljen -> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1666171 (isti i u trečemu pitanju)

EDIT:

Rootao ga pomoću tutoriala! {#}{#}

EDIT:

Nakon nekog vremena shvatio da trollam!

du nat tač prekidač bikoz struja going tu kil!
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 20:40 (speedy56).
14 godina
neaktivan

Koristim Neo V več dobrih 2 tjedna, stavio sam ICS na njega i sve radi bez problema. Puno ljudi se žalilo kako im je mobitel vidno sporiji od kad imaju ICS, ali ja s tim nemam problema, sve aplikacije rade normalno, neke čak i brže, nema nikakvog laga ni crashanja. Mobitel je zvijer i čak najisplativiji od ajmo reč malo skupljih mobitela. Topla preporuka svima. :) 

"Who are you to judge the life I live? I know I'm not perfect -and I don't live to be- but before you start pointing fingers... make sure you hands are
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
84737 kaže...
Wox kaže...

U biti treba na poklopac lijepiti slojeve papira ili selotejpa na onoj strani koja škripi .

Slojeve treba dodavati postepeno i provjeravati da li još uvijek škripi . Sloj koji se naslanja na bateriju neka ju ne prekriva cijelu da se ne bi pregrijala.

Zanimljivo..meni tu ne škripi.

Meni škripi samo ovaj kromirani dio sa lijeve strane mobitela (na slici zaokruženo) i to samo kada ga prstom baš pritišćem. No obzirom da je taj dio napravljen iz vrlo tanke plastike i za očekivati je da će se savijati i škripati.

Zadnji poklopac je naprotiv toliko čvrst da svaki puta kada ga skidam radi vađenja sim ili SD  kartice dolazim do ruba da psujem onog tko je smislio takvo skidanje.

No ja sam to škripanje riješio na elegantniji način stavljanjem hard shella na mob. Dobro je vidjeti, lijepo ga držati u ruci, a i u krajnjoj liniji štiti uređaj od ogrebotina i udaraca.

Kupio sam Neo V prekjučer i gle, kadli ono, osjetim da nešto škripi.. također lijeva kromirana strana mobitela na kojoj nema gumbića..

Za razliku od 84737, ja gdje god stisnem, po cijeloj dužini, čujem "krc krc"..

I iritira, lagano, sve više i više {#} njesra iritantno. {#}

15 godina
neaktivan

Ovo će ti jeftino riješiti problem škripanja, a i nećeš se bojati staviti mob na stol da ne izgrebeš onaj lak na stražnjoj strani.

Samo glupi i mrtvi nikad ne mjenjaju svoje mišljenje.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

meni skripi na desnoj strani di je tipka za pali/gasi ali samo do polovice te desna strane, a di je tipka za kameru i pojacati/smanjiti zvuk nista ne skripi.. jel to njihova neka tvornicka caka ili ? jel se to moze nekako popraviti?

15 godina
neaktivan

Moj neo v je škripao na nekih 70 % strana i to samo dva dana . Već mjesec dana ga mogu koristiti i po noći a da ne probudim ukućane.

Dakle ovako:

Kromirani dio sa strane je obična plastika koja se uvija pod pritiskom. Pri tome dolazi do dvije vrste trenja . Trenje između kromiranog dijela i poklopca ali  i trenje između kromiranog dijela i osnove uređaja ( kućišta recimo ). Prilikom trenja može doći do škripanja .

Na trećoj strani sam opisao kako sam riješio škripanje koje se javljalo radi poklopca . Onda sam shvatio da mi bočna lijeva sredina škripi i kada je poklopac skinut. To sam uspio riješiti na dva naćina i sve je opisano u priloženoj slici.

Inače ovo mi je prvi android uređaj i  svaki dan mi je sve sve draži. Cilj mi je bio uređaj koji nije pretjerano skup , a da može vrtiti psx igre u emulatoru Fpse. Iznenadio sam se kao to dobro radi . Isto tako nervirala me automatska regulacija osvjetljenja koja se nije mogla isključiti. To sam riješio tako da sam ga rutao i instalirao program Toggle ALS sa kojim sam tu automatiku isključio . osvjetljenje sam smanjio na minimum ( odlična vidljivost u zatvorenom prostoru ) i samim time produžio trajanje baterije. Ima još puno stvari za koje nisam bio siguran da mogu raditi ili nisam niti znao da mogu raditi na ovom uređaju , a sve radi bez problema . Primjer: gledanje tv-programa preko web preglednika ( WiFi naravno). Pojima nisam imao da se to može.

Radi njega sam kupio bežični router i spojio ga na svoj žičani dsl modem  . Nadam se da susjed nije primjetio kako sam mu malo krao podatke neko vrijeme.

Imam osjećaj da je sve jače i brže od ovog mobitela zapravo nepotrebno ( osim ako netko voli držati grdosiju u ruci ).

Da zaokružim : Idući pametni mobitel koji ću kupiti bi trebao vrtiti PS2 igre.

Moj PC  
0 0 hvala 2
12 godina
neaktivan

meni je takodjer ovo prvi android. meni skripi samo to di je kromirano, malo s lijeva i desna, zadnji poklopac nista... i zadovoljna sam s tim mobitelom, super izgled, brz, baterija mi dura dosta dugo. samo imam problem kada se spajam na moju kucnu mrezu, spoji se na net ali pise spojeno ali uz ogranicenost i spojen je ali na internet preko njega ne mogu. nadam se da to nije problem, ali mobitel je kupljen u njemackoj...

15 godina
neaktivan

Isključi zaštititu na routeru, pa se najprije spoji tako. Onda je kasnije opet uključiš.

Poželjno je da "zaboraviš" tj obrišeš tu konekciju koju sada imaš memoriranu u mobitelu. To gdje je kupljen nema apsolutno nikakve veze.

Edit: ne tiče me se i nebih htio ispasti da tu pametujem, ali prtljanje po vijcima na uređaju svakako utječu na garanciju na isti.

Istina da otpuštanje vijaka smanjuje škripanje, no po meni je (opet ponavljam) najbolje rješenje hard case i nikako nebih preporučao da sami otpuštate i pritežete vijke i gurate papir u uređaj.

No, ja sam svoj Neo prodao pa sam se riješio svih tih problema :)

Ako je netko iz Vž županije i treba mu hard case - poklanjam ga jer mi je on ostao.    Otišlo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 22:44 (84737).

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Takodje, i ja sam stavio ICS na njega i nista ne laga...kao i kod ostalih malo skripi ta lijeva strana ali nista strasno, ali posto imam hard case to se ne cuje :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 14:38 (Saw_0125).
13 godina
neaktivan

planiram uzet ovaj mob zanima me jel na njemu radi mineccraft pes i tak te igre nova i to {#}

Ivan Lozancic
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Svi vi koji ste rootali mob i igrate PS1 igre preko FPse emulatora i imate PS3 gamepad skinite si sixaxis controller aplikaciju. Spojite gamepad na mob preko bluetootha i igrate kao na konzoli. Stvar radi odlično, samo kad bi postojalo nešto čime bi pričvrstili mob na gamepad. Bolji gaming doživljaj nego na Xperia PLAYu, iako ne toliko praktičan u pogledu prenosivosti.

Još si možete spojiti mob na telku preko hdmi-a i imate igraću konzolu. {#}

Da spomenem još samo da gamepadom možete upravljati svim funkcijama mobitela (sve po defaultu sixaxis aplikacije) te je moguće napraviti razne touch profile za android igre.

Nedavno sam skinuo NESoid, emulator za NES i par romova i ista stvar kao sa FPse aplikacijom, sve radi sa gamepadom.

Uglavnom i dalje sam zadovoljan kupnjom ovog mobitela.

Guns don't kill people... lasers do
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Sony Ericsson Xperia

plizz može pomoć? razmišljam o kupnji sony ericssona xperie ali ne znam koju neo ili neo v. I može li mi neko reći cijene tih uređaja i koji je od njih zapravo bolji {#}? I unaprijed hvala

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Sony Ericsson Xperia

Ne znam da li neo ima kupiti kod nas (više se ne proizvodi)

Neo v ima u prodaji: jedina razlika je u kameri neo v 5mp - neo 8mp.

14 godina
neaktivan

Ovako imam xpreiu neo v sa ICS-om 4.0.4 i broj međuverzije mi je 4.1.b.0.431 pa me zanima dali ga je moguče rootat i na njega stavit custom room?

"Who are you to judge the life I live? I know I'm not perfect -and I don't live to be- but before you start pointing fingers... make sure you hands are
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
atiHD kaže...

dali ga je moguče rootat?

Zašto nebi bilo moguće?

Ovisno da li ti je bootloader otključan ili ne, slijediš daljnje upute na:

[ROOT][FTF][locked/unlocked]Neo/Neo V Official 4.0.4 ICS 4.1.B.0.431

14 godina
neaktivan

Boot loader nije otključan ali bi i to napravio, znači da je moguče i to? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
84737 kaže...
atiHD kaže...

dali ga je moguče rootat?

Zašto nebi bilo moguće?

Ovisno da li ti je bootloader otključan ili ne, slijediš daljnje upute na:

[ROOT][FTF][locked/unlocked]Neo/Neo V Official 4.0.4 ICS 4.1.B.0.431

Dali možda postoji jednostavniji način za rootati 4.0.4 verziju, kao recimo ovaj u tvojem tutorialu?

http://cafe.mobil.hr/threads/74167-SE-Neo-V-Root-i-flash-Custom-Recovery-na-ICS-4.0.3?p=1020661&viewfull=1#post1020661

EDIT:

Našao sam pojednostavljenu verziju tvoga linka (za 4.0.4)

Sve napravim, flasham kernel, i napišemo "Please wait. Phone will reboot", međutim, telefon se ne pali. Neznam koliko treba čekati.

Ja sam ga tada sam upalio i sve radi kao švicarski sat, ali mi piše da je verzija Androida 4.0.4. Dali to tako treba biti, ili...?

BTW: Instalirani su Sony-jevi McAffeji i onaj UEFA program

Neo V - zaključan BL

EDIT: Uspješno rootao uređaj pomoću ovoga "mojega" linka.

{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 12:38 (speedy56).
14 godina
neaktivan

piše da je verzija Androida 4.0.4. Dali to tako treba biti, ili...?

To je u redu.

14 godina
neaktivan

Koi je po vama najbolji custom room za Neo V? 

Evo još samo jedna stvar, ja sam sad napravio root mobitela i otključao bootloader i sad me zanima kako stavit custom room na njega? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.7.2012 22:05 (atiHD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Custom recovery si vjerujem flashao. Nemogu ti ništa preporučiti jer više Neo V nemam, no...

Nađeš na xda developers rom koji ti odgovara, pogledaš koji kernel korisiti (npr night-elf ) , uđeš u CWM, flashas taj kernel, flashas rom, i to je to.

Da, prije toga obavezno full wipe, ali to se podrazumjeva.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

E da tu sam bio malo pogriješio kad sam stavljao rom i sad mi je mobitel brickan, ono pojavi se sony logo i stoji tako i neče dalje.
Može neka pomoč oko toga? {#} 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Napraviš repair softvera preko Pc Companiona i sve "dođe" u normalu.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Ali Pc companion ga ne nalazi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
atiHD kaže...

Ali Pc companion ga ne nalazi?

Idi na Software update i onda na "Repair phone". Dalje samo slijedi upute.

Bez brige, mobitel je vjerojatno u redu, ja sat to radio do sada oko 5 puta.

15 godina
neaktivan

Upravo to kako ti Speedy kaže.

Možeš raditi po ovom tutorijalu. Iznimka je jedino što ne odabereš x8 nego Neo V. Ali to valjda znaš{#}

2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Hvala puno na pomoči uspio sam :)

Imam samo još jedno pitanje, sve sam napravio, flashao mobitel i rootao ga i kad idem instalravat custom room jednostavno neče, mislim napravim full wipe i deletam cache particiju i instalira se room kako treba i onda kad mi se mob resetira samo stane  na sony logou i neče dalje, molim vas recite mi u čemu griješim.? (skinuo sam room kojem ne treba bit bootloader otključan.)

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.7.2012 14:37 (atiHD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Najvjerojatnije pokušavaš flashati neki rom koji treba ipak drukčiji kernel nego ga tvoj mob ima.

Sad ću reći napamet, ali 2 različite verzije ICS-a (ona 4.0.3 i 4.0.4 zacjelo nemaju isti kernel) a kamoli ako je taj rom baziran na nekoj drugoj verziji, pa brickaš mob valjda radi toga.

Ti si u mogućnosti flashati rom koji je baziran samo na stock romu kojeg trenutno imaš na uređaju.

A to ti podrazumjeva samo neke sitne izmjene (drugi launcher, obrisane neke od stock apliacija...)

Tako da ti zapravo ništa ne dobivaš. Dobiti ćeš više ako rootaš mob, i titaniumom recimo pobrišeš one aplikacije koje ti netrebaju i staviš neke nadopune u rom. Tako ćeš personalizirati uređaj baš onako kako ti želiš,a ne da imaš neke gluposti u romu koje je neki klinac iz Indije ili Uzbekistana nakalemio u njega.

Ponekad (često) rootan stock rom koji središ kako valja radi bolje neko 90% custom romova.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

A daj mi molim te reci kako da to napravim, jer imao sam x8 prije i to je bilo mačiji kašalj, a ovo brate mili je8e me u zdrav mozak več dva dana -_-

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Što da napraviš?

Obrišeš aplikacije sa stock roma itd? Ne kužim baš što hoćeš pitati, ali ako sam dobro razumio...

Pa rootaš ga, instaliraš recimo titanium backup,  deinstaliraš one gluposti koje netrebaš,(moraš paziti da ne pobrišeš sitemski bitne aplikacije), flashas recimo custom status bar. Nađeš sve što trebaš i pic, pic mob radi kao violina.

Neznam ja što ti točno trebaš, tj tražiš od mobitela. Sve se dade srediti uz malo volje i vremena.

Custom romovi bez kvalitetnog custom kernela koji zapravo određuje sve parametre u mobu (potrošnja baterije, snaga predajnika, itd, itd) su ništa drugo nego teme na mobu. Glupost je flashati takav "custom" rom jer on to ni nije kako sam gore naveo. Promjenjen je launcher, dodano par wallpapera i promjenjene ikone. I onda to nazovu custom romom.. hm...

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Wox kaže...

Kupio sam neo v prije tri tjedna tele2 otključani i sve je super osim škripanja. Čitao sam prije kupovine da bi se to moglo dešavati na ovom uređaju ali nisam mogao vjerovati koliko je to iritantno.Tražio sam po internetu lijek protiv toga i nisam našao ništa . Tako da sam krenuo u eksperimentiranje i pronašao fix za svoj neo v .

U biti treba na poklopac lijepiti slojeve papira ili selotejpa na onoj strani koja škripi .

Slojeve treba dodavati postepeno i provjeravati da li još uvijek škripi . Sloj koji se naslanja na bateriju neka ju ne prekriva cijelu da se ne bi pregrijala.

Jeli to škripi na svakom modelu ili samo na nekim? I mogu li u trgovini odma otkriti to škripanje ili?

Zanima me još jeli sve na mobu u landscape-u?

Mogu li se poruke pisati u onom normalnom položaju, ili samo u landscape-u?

Kakva je prednja kamera(to mi je nebitno, ali eto kad već pitam)

I p.s. u čemu je razlika između arc/arc s i neo xperia-a?

Bazinga.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 18:58 (i4s).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice