Sony Ericsson Xperia neo V

poruka: 152
|
čitano: 63.681
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sony Ericsson Xperia neo V".
13 godina
Re: Sony Ericsson Xperia neo V
panonski kaže...

ja ti ne bih savjetovao rootanje, jer sam čuo da se takvi telefoni ne mogu upgradeati kasnije ( nije detaljno provjereno )

jer navodno da bi updateo firmware, moraš logirati telefon na internetsku vezu, i ako update skuži da je telefon bio rootan, tj. skinuta mu je ta neka zaštita sistemskih fileova, nakon updatea neće da radi kako treba.

Ponavljam, nije provjereno, ali meni je bilo odvoljno da odustanem od rootanja.

Meni je bilo dovoljno da vidim što prvo treba skinuti (na xda sam išao pogledati i našao jedan), pa označiti ovo, pa to tu premjestiti, nemam živaca, meni bi recimo bilo super da to netko u gradu napravi za cca. 20kn, ali ovo ne.

Ma nije Sonyev Gingerbread tako loš :)

Sad je vrijeme velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego 7 dana u bijedi! - Bob Rock
16 godina
neaktivan

ma nije :)

malo je sjeban ali ok :)

BALKANAC OD GLAVE DO OPANAKA
15 godina
neaktivan

Imam namjeru kupiti ovaj uređaj, dođem ovdje vidjeti ima li kakva pametna recenzija, kakav opis uređaja u radu, možda kakva zamjerka na nešto (kvalitetu snimki recimo, ili zvuka, kvalitetu izrade kućišta, da li škripi...)

Ne.... toga nema.{#}

Vi se u 3 stranice svađate što je trebalo biti ili nije trebalo biti u androidu, zašto treba biti homescreen zelen, a ne žut?!? Jasno mi je da kada se čovjek prvi puta susretne sa androidom da mu bude malo čudno jer je to OS koji nije sličan Symbianu ili WM (koje sam btw koristio do prije godinu i pola sve dok nisam skužio da je android ipak meni bolji OS)

To što nema nešto, a fali nemome i treba downloadati nije nedostatak - već prednost. Jer koliko korisnika toliko i programa (svakome baš nešto posebno treba) pa koliko bi veliki operativni sustav trebao biti kada bi imao 10 vrsta lockera, 100 tema, znanstvene kalkulatore...?! Google je osmislio OS koji je usko vezan za internet, pa je i ideja da sve što ti treba od aplikacija i potražiš na internetu.

Znači nije Sony Ericsson izostavio tamo neki" po život važan" programčić, već Google. A i taj je lako naći na marketu, ili drugim poznatim mjestima tako da....

Iz cijele teme sam samo uspio razlučiti da je baterija ok, i još meni manje bitnih par sitnica koje je na početku napisao Euronics.

Samo glupi i mrtvi nikad ne mjenjaju svoje mišljenje.

5 0 hvala 0
15 godina

evo ja se ''družim'' s ovim mobitelom već tri tjedna pa da napišem neke dojmove, a usput i oživim malo ovu zamrlu temu.

ovo mi je prvi mobitel sa androidom, zapravo prvi smartphone općenito, tako da ga nemam sa čim usporediti.

napisat ću prvo stvari koje mi smetaju: malo škripi kad se pritisne sa lijeve i desne strane (to je možda samo kod mojeg primjerka), defaultni music player ne podržava wma (prijašnji obični mobiteli su to svirali bez problema), video player isto ne podržava puno formata, alarm se ne uključi ako mobitel nije uključen (ovo nisam isprobao, ali čitao sam po forumima da je tako kod svih smartphonea), hrpa beskorisnih aplikacija koje dolaze instalirane na mobu (bar meni ne trebaju) koje se vraćaju nakon updatea softwarea. i to je otprilike to. za music i video player ima besplatnih alternativa na marketu tako da to i nije neki veliki minus.

u paketu sa xperiom neo v se dobije microSD kartica od 2 GB, slušalice, usb kabel i punjač, hdmi kabel. uređaj dolazi sa android 2.3.4 gingerbread.

Slušalice su one obične earphones (nisu in ear) tako da ako mislite češće slušati glazbu nebi bilo loše kupiti neke kvalitetnije. microSD kartica je za današnje potrebe premalog kapaciteta i namjeravam je uskoro zamjeniti sa 16 GB, spajanje na telku je zgodna stvar, ali ništa posebno (slika se jednostavno ''kopira'' na tv, sve što je na mobu je prikazano na tv-u).

ono što mi se sviđa na mobitelu je ekran (3,7 inch) sa velikom (854x480) rezolucijom koja odgovara 16:9 formatu. surfanje je ugodno, cijela desktop verzija bug stranice nezoomirana je čitljiva bez problema, odziv ekrana je brz, sve radi bez štekanja, igre isto vrti sve bez problema

instalirao sam FPse (emulator za ps1) i igre koje sam probao su radile odlično (teken 3, kula world, 4x4 world trophy, soul of the samurai) tako da je ovaj mobitel dobar za gaming ali bilo bi dobro igrati preko nekog gamepada (touchscreen je dobar, ali prave fizičke tipke bi bile puno bolje). dalo bi se nešto iskombinirati sa programom sixaxis controller kojim je moguće spojiti ps3 gamepad na mob preko bluetootha i zatim igrati ps1 klasike preko moba na telki {#}

sve u svemu, zadovoljan sam kupnjom.

Guns don't kill people... lasers do
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo da i ja napišem par redaka teksta o mojem mišljenju o ovom uređaju.
Prije njega sam imao nekoliko xperia telefona, (x8, x10i, LWW) te ću ponešto usporediti sa posljednjim, hardverski sličnim uređajem Live With Walkman.

Unboxing video možete vidjeti

.
GreenHearth torbica je sve samo ne lijepa i funkcionalna. Ok, ionako služi samo da uređaj bude zaštićen unutar kutije, ne vjerujem da će netko nositi mobitel okolo u tome "škarniclu"

Dizajn uređaja kao i kod svih xperia telefona je više nego oku ugodan, možda meni stražnja strana malo čudno zaobljena ne odgovara, ali je zato vrlo ergonomska te telefon lijep "leži" u ruci. Mogli su dodati u pakiranje još jedan poklopac (cijena nebi strašno porasla) koji bi bio presvučen gumiranim završnim slojem kao kod LWW jer je takav uređaj prekrasno držati u ruci, a ovaj glossy premaz je doslovno i magnet za otiske.
Nadalje skidanje poklopca baterije je sve samo ne ugodno, treba imati neporezane nokte i upotrijebiti popriličnu silu (pri tome osjećate strah da će nešto puknuti) kada ga skidate. Puno lakše ga je skidati "trzalicom" za demontiranje maski na telefonskim uređajima ili ako je nemate kao ja - možete se okoristiti starom zdravstvenom iskaznicom ili nekom drugom plastičnom karticom. Takav postupak je manje bolan i za prste, ali i puno lakše je "oguliti" stražnji poklopac. Ovo je jedna od većih zamjerki kod tog telefona, zapravo svih xperia ali ovaj je extra teško otvarati.

Nadalje, priložena je SD kartica od bijednih 2gb, sreća pa su cijene karticama pale te za 60-tak kn možete kupiti 8gb class 6 koja može zadovoljiti osrednjeg korisnika. Pohvalno je da netreba vaditi bateriju da bi promjenili karticu. No muka sa poklopcem ostaje.

Ekran, 3,7" je budemo rekli - taman. Rezolucije 480 x 854 pix (~265 ppi) daje solidan prikaz slika uz  Mobile BRAVIA Engine. Ipak šteta što nije Amoled jer vani pri sunčevu svjetlu, iako zaklonjen od direktnog sunca uz maksimalni brightness je jako loše vidljiv. Nemogu prežaliti amoled ekran koji sam imao na HTC Legendu, ovaj je neusporedivo lošiji što se vidljivosti i oštrine tiče. Usudio bih se reći - vidljivost nikakva :(

Pisanje sms-ova i općenit unos teksta u landscape modu na ovakvom ekranu je ok, izuzev ako nemate prste promjera ćevapa. Odnos dobro pritisnutih tipki napram pogrešno je zanemariv jer je virtualna tipkovnica dovoljno velika da se lijepo dade tipkati po njoj.
Odaziv digitizera je zato odličan, OS se "vrti" više nego lijepo, scrolanje kroz homescreenove i u app draweru teče fluidno i glatko. Za to je zadužen i gigahercni Scorppion procesor i Adreno 205 grafički čip. (zbog kojega su obećali i ICS za ovaj uređaj)

Kamera, obzirom da je ovaj uređaj baš okrenut prema multimediji i fotografiji te filmićima sa mogućnošću snimanja u full HD 720p sa 30fps, mogu reći  je prihvatljiva. Volim kada želim nešto fotkati i pozovem kamera aplikaciju, da mi je ista spremna u što kraćem vremenu. Ovdje je to u cca 1-2 sekunde što zadovoljava moje prohtjeve. Menu sa opcijama kamere je user friendly i sasvim dostatan za to čemu zapravo ova kamera služi. Moguće fotografiranje i panoramskih snimaka, makar ja osobno ne vidim neku svrhu, ali nekoga će veseliti. Priložen je i HDMI kabel koji nažalost nemam gdje priključiti i isprobati blagodati moderne tehnologije, te kako je uživo vidjeti snimljen video. No youtube je pun videouradaka sa Neom, pa možete vidjeti kako to zapravo izgleda.

Jedna od zanimljivosti je da uređaj ima još jedan mikrofon iza na poleđini koji prati okolnu buku, te istu može potiskivati prilikom razgovora. Moja zapažanja su da nije dobro isključiti "noise suppression" ni prilikom niske razine buke, tj. pri tišini jer vas sugovornik slabije (lošije) čuje. Tako da ne vidim potrebu zašto su uopće postavljali switch za paljenje/gašenje tog suppressora.

Igre koje sam probao (Shine Runner, NEED FOR SPEED Shift, Grand Theft Auto III i My Paper Plane 3 (3D) se vrte iznimno dobro i tko voli igrati igre na mobu neće požaliti ako ga kupi.
Primjetio sam blago zagrijavanje prilikom igranja, ali to je i očekivano...

Baterija, 1500 mAh Li-Po, dobra je... uz normalno korištenje sa nekoliko poziva na dan, malo prčkanja, malo sms-anja. Nešto surfanja. Dade se nategnuti na 2 dana. No bez brige se dade potrošiti i kroz par sati intenzivnog maltretiranja u vidu GTA3 ;)

No, sve u svemu dugo sam procjenjivao između par modela, i nekoliko proizvođača u približnom cjenovnom rangu. Izbor je pao na Neo V. Nakon skoro tjedan dana druženja sa njim nije mi žao što sam ga uzeo.
Evo i zaključak da obzirom na cijenu od 1750 kn kolika je kod tele2 na bonove je uređaj nekako po meni naisplativija kupnja.
(ja sam uzeo nov zapakiran na njuški za 1400 kn)

Hardverski je i više nego odličan, kao što sam naveo, brz, fluidan... zamjerke ekranu, kućištu koje će se bez onih silikonskih "prezervativa" (koje ja btw iz dna duše mrzim na telefonu) zasigurno vrlo brzo izgrebati, pogotovo sjajni dio na poleđini. Krom sa strane odaje dašak prestižnijeg uređaja, a sa druge strane kada se ogrebe izgledati će sve samo ne dobro.

Ako se budem još nečeg zanimljivog sjetio, editiram post.... :)

4 0 hvala 2
12 godina
neaktivan

E svašta ste vi tu napisali.....

1.  Mobitel je ukratko odličan (imao sam preko nekoliko "pametnih"), jačih hardverski, boljih ovo ono, a ovaj jednostavno Jedini sve radi, štima i funkcionira...

Ove komentare oko izgleda sučelja ili aplikacija neću komentirat. Mogućnosti su neograničene doslovno sa Androidom, a i ovim mob. naravno! Toliko.

2. Root - trenutno nikakav problem napravit ga, u par klikova, ALI sa rootanjem gubite garanciju, a po meni na ovom mobu nema nikakve potrebe za rootanjem uopće, nema smisla, jedino zbog micanja nekih viškova systemskim app ako nekome smetaju (a ne smetaju nimalo).

Nakon root-a NEĆE radit službeni update, koji izlazi sada sredinom ovog mjeseca. Pa ko voli nek izvoli.

Pozdrav!

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Stigao je je i toliko očekivani Ice Cream Sandwich.

Nema više mogućnosti odabira screenshota duljim pritiskom na tipku "power". Baš mi nedostaje ta mogućnost. Već treba zajedno pritisnuti "power" i "volume down" i na trenutak zadržati, em je dupli posao, em treba pogoditi stiskati zajedno jer ako prije stisnete volume tipku onda počinje stišavati zvono.
Pozitivno je:
Puno kraće bootanje uređaja.
Kozmetički je uređeniji od ranije verzije, novi lockscreen, novije ikone u appdraweru...
I ono valjda najvažnije što vas interesira je da ne gubite ništa od aplikacija i postavki nakon nadogradnje.

1 0 hvala 0
16 godina

A kako radi ICS??? 
Je li se osjeti ta hardwerska akceleracija ???

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Par novih stvarčica u postavkama. Dodana opcija uključivanja "force GPU rendering" (no ona je u developer options) po naški bi bilo nešto valjda u smislu kao "opcije za razvoj" Uljučim isključim... u radu ne vidim apsolutno nikakvu promjenu u brzini  pa zaključujem da ona više namjenjena developerima nego "običnim" userima. (možda bi se vidjelo u brojevima nešto da sam mjerio prije i sada u benchmarku)

Nešto i ponavljam, ali nemogu se pomiriti sa tih par sitnica pa ću malo opširnije:

Malko izmjenjene ikone, ispeglan lockscreen (što je i očekivano), pa se sad iz njega može pristupati kameri. Povlačenjem  ulijevo ne uključujete "bešumno" već aktivirate kameru, koju btw iz sleepa možete probuditi i duljim pritiskom na njeno dugme. 1 te ista stvar na 2 različita načina mi djeluje glupo.

Uži Notification bar (statusbar traka) - sada moram škiljiti da vidim postotak baterije u ikoni Battery indicator Pro.

Jedino ljepše izgleda i više informacija daje kada se ta traka povuče prema dolje, ali još uvijek mi strašno fale power widgeti u njoj.

Imam veliku zamjerku i za uzimanje screenshota. Prije je to bilo moguće duljim pritiskom na power tipku i odabirom opcije "screenshot" sada treba istovremeno (ali baš istovremeno stisnuti power i volume down) rijetko kad otprve to uspije. Us*rali su, a na androidu 2.3.6 je radilo super perfektno.

Sve u svemu - blago osvježenje, ali ne u toj mjeri da bi bilo nešto revolucionarno, čekao sam ICS jer sam mislio da će zadovoljiti moje prohtjeve, sada mislim da je Gingerbread čak bio u prednosti u nekim stvarima...  mislim da ću ipak morati potražiti jedan dobar custom rom. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.4.2012 0:39 (84737).

0 0 hvala 1
16 godina

Ja jos uvijek nisam stavljao nikakav ROM jer sam cekao sluzbeni ICS da vidim kako ce to da izgleda...
Isprobat cu pa cemo da vidimo mada sto sam do sada procitao i ne donosi neku veliku novinu :/
Uglavnom hvala na informacijama, kod mene je Arc pa cu ja morati sacekati jos malo :)
Jos samo jedno pitanje je li i on dodje sa kamaru nekih nepotrebnih programa ili je ipak malo cisci sto se toga tice ???

0 0 hvala 0
14 godina

velis nemre se nadogradit ak je mob rootan? a dobro unrootat cu ga nema frke samo meni root itekako dobro dode zbog adfree i app2sd...imam SE live with walkman pa cu cekat ics jos nekih mjesec dana..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

imam sony ericsson xperia ray

u cemu je razlika?????

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Hrco kaže...

Mob je odličan. Kupio sam ga neki dan. Odličan ekran, solidan fotić, brz i stabilan. Jedino je baterija drek kao i kod svih androida.

yep. nikad losije baterije nisam imala. mislim da postoji jedna opcija "stednje baterije".

14 godina
neaktivan
zbera kaže...

imam sony ericsson xperia ray

u cemu je razlika?????

Najveća razlika u kameri i ekranu.

15 godina
neaktivan
Dr. Vicko kaže...

Ja jos uvijek nisam stavljao nikakav ROM jer sam cekao sluzbeni ICS da vidim kako ce to da izgleda...
Isprobat cu pa cemo da vidimo mada sto sam do sada procitao i ne donosi neku veliku novinu :/
Uglavnom hvala na informacijama, kod mene je Arc pa cu ja morati sacekati jos malo :)
Jos samo jedno pitanje je li i on dodje sa kamaru nekih nepotrebnih programa ili je ipak malo cisci sto se toga tice ???

Ma opet su ga "na*rali. Polovina toga stvarno ničemu ne služi, a kome i služi može si komotno skinuti sa marketa (recimo news & weather, pa za to ima barem aplikacija koliko ti volja) Onda "Get Games, Get Apps... kao da ja neznam sam na Google Play aka Market po aplikacije?!?

I ja sam čekao ICS jer sam misilio da će biti nešto što će "zaokružiti" moje potrebe i da ću biti relativno zadovoljan. Međutim eto, 3 dana kasnije i ne vidim neki veliki pomak (puno veće izmjene su bile sa Eclaira na Froyo, i kasnije na GB) (na te izmjene mislim na "ispod haube" ovo što su oni meni ikone promjenili to je najmanji problem)

Uglavnom - koliko pozitivnih stvari na ICS-u, toliko i  negativnih naspram starijeg Gingerbreada. Još jednom ponavljam, bolje je rootati uređaj sa starijim romom (jer je lakše to obaviti nego nakon nadogradnje), i naći neki custom rom nego nadograditi i vidjeti  da imaš tek dodanih par finesa, a ništa ekstra.

Vidio sam na par foruma nekoliko postova gdje članovi padaju u ekstazu jer je sada tek mob "ono nešto" i da je ICS "preporodio" uređaj...

Nemam pojma, ili sam ja slijep pa ne vidim da sad imam dualcore, 32 Gb interne memorije  i 8" ekran  ili sam samo nezahvalan. {#}

Uglavnom čekam da se  još ovdje netko javi sa dojmovima.

Možda ima još negdje "skrivene" opcije koje nisam našao pa mi zato izgleda kao da i nije puno promjenjeno (osim onih developer options)

Evo napravio sam benchmark u Quadrantu:

Quadrant Advanced Edition v1.1.6 Quadrant Advanced Edition v1.1.6
12 godina
neaktivan

Malo off i on topica.ispričavam se na offu :)  Mislim uzet ovaj mob preko tele2 kao postojeći korisnik (1895kn) te me zanima kako idu stvari oko neta-jer se net pali recimo kad ukucam gmail,i kad se "isključim" prestaje naplata ili mi se automatski uključuje recimo kad dođe mail/obavijest na facebooku i onda već krene naplata ili recimo odem /kliknem na taj mail/obavijest i onda me tek preusmjeri na net? :) hvala i nemojte se molim vas ljutit na off topicu :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 9:57 (netko575).

0 0 hvala 0
15 godina

Imam ovaj mob nekih 3 mjeseca i nakon nadogradnje na ICS sam se blago razočarao pa me sad zanima ako ima tko na forumu ovdje isti mob, a da ga je flashao na neki custom ROM, da stavi uputstva ili link na stranicu prema kojoj ga je flashao. jednostavno mi je mobitel na ICS-u sporiji, više šteka i dosta igara mi je prestalo raditi i htio bi staviti neki dobar ROM i da imam root.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@unchosen one - da sad ne kopiram sve opet na ovaj forum, za sve što te zanima pogledaj si ovdje. :)

15 godina

baš sam naišao na taj link prije pola sata i već se spremam rootati, ali svejedno hvala. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ok, ako negdje zapneš slobodno pitaj.

0 0 hvala 0
15 godina

rootano. sve je prošlo bez problema. :)

napravio sam sve kako je pisalo u onom linku s tim da sam prije napravio reset mobitela i zatim sam za svaki slučaj išao na repair software. naravno, napravio sam backup preko astro file managera prije svega. zasad se čini ok, čini mi se da je mobitel brži.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kao što sam i tamo napisao ja sam rootao uređaj iz razloga da moddam postojeći rom i flasham drugi statusbar sa power widgetima koji su mi jako bitni na mobu.

Sa druge strane sam računao da postoji neki dobar custom rom koji ću staviti, međutim - trenutno ga još nema. Svi postojeći zasnovani su na  beta služnemom ICS-u.

Znači ili su tu negdje kao i ovaj službeni. Maknuo sam bloatware, i evo tjedan dana nakon mogu reći da mob radi sasvim ok.

Fale mi još neke sitnice, ali sam uvijek knap sa vremenom i nemam vremena se pozabaviti i tražiti kako to riješiti.

0 0 hvala 0
14 godina
jel mogu ti widgeti na status bar od mog live with walkmana? htio sam stavit custom rom al neke stvari ne rade ako bootloader nije otkljucan... pod service info mi pise bootloader unlock alowed: no... eh sad kolko sam ja skuzio imam cdma mobitel i necu nikada moci otkljucati bootloader?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
domac5 kaže...
jel mogu ti widgeti na status bar od mog live with walkmana? htio sam stavit custom rom al neke stvari ne rade ako bootloader nije otkljucan... pod service info mi pise bootloader unlock alowed: no... eh sad kolko sam ja skuzio imam cdma mobitel i necu nikada moci otkljucati bootloader?

Ti widgeti koje sam ja koristio neidu jer  Neo V ima drukčiju rezoluciji pa sve da ih i uspješno flashas nebudeš ih vidio. A sumnjam da bi uopće radili.

Moraš potražiti za LwW ili Xperiu Mini.

Nemaš CDMA. Tko ti je rekao da je CDMA tvoj mob?

CDMA imaju neke Američke mreže, koje ne koriste sim karticu već je broj "upisan" u sam uređaj. Vidi ovdje za razliku između GSM i CDMA.

Tvoj je najvjerojatnije kupljen u bonbonu, i brendiran na njihovu mrežu,(što zna biti prepreka kod otključavanja boot loadera) .

No daljnju diskusiju možemo nastaviti tamo u LwW temi da ne trolamo po ovoj. Ona tamo je ionako puna spama {#}

Edit: sorry, previdio sam u tvojemu postu da si napisao "no". Dakle jedina mogućnost je S1 tool i testpoint. (objašnjeno u LwW temi).

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2012 20:37 (84737).
14 godina

ok postavio sam ti pitanje u temi za LWW

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kupio sam neo v prije tri tjedna tele2 otključani i sve je super osim škripanja. Čitao sam prije kupovine da bi se to moglo dešavati na ovom uređaju ali nisam mogao vjerovati koliko je to iritantno.Tražio sam po internetu lijek protiv toga i nisam našao ništa . Tako da sam krenuo u eksperimentiranje i pronašao fix za svoj neo v .

U biti treba na poklopac lijepiti slojeve papira ili selotejpa na onoj strani koja škripi .

Slojeve treba dodavati postepeno i provjeravati da li još uvijek škripi . Sloj koji se naslanja na bateriju neka ju ne prekriva cijelu da se ne bi pregrijala.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.5.2012 12:43 (Wox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Wox kaže...

U biti treba na poklopac lijepiti slojeve papira ili selotejpa na onoj strani koja škripi .

Slojeve treba dodavati postepeno i provjeravati da li još uvijek škripi . Sloj koji se naslanja na bateriju neka ju ne prekriva cijelu da se ne bi pregrijala.

Zanimljivo..meni tu ne škripi.

Meni škripi samo ovaj kromirani dio sa lijeve strane mobitela (na slici zaokruženo) i to samo kada ga prstom baš pritišćem. No obzirom da je taj dio napravljen iz vrlo tanke plastike i za očekivati je da će se savijati i škripati.

Zadnji poklopac je naprotiv toliko čvrst da svaki puta kada ga skidam radi vađenja sim ili SD  kartice dolazim do ruba da psujem onog tko je smislio takvo skidanje.

No ja sam to škripanje riješio na elegantniji način stavljanjem hard shella na mob. Dobro je vidjeti, lijepo ga držati u ruci, a i u krajnjoj liniji štiti uređaj od ogrebotina i udaraca.

15 godina
neaktivan

Da još pojasnim:

Slojevi koji se nalijepe odvajaju poklopac od kromiranog dijela sa   strane tako da se gubi njihov kontakt.

Nema kontakta - nema škripanja.

14 godina
neaktivan

Vidio sam da je netko več stavio upute kako rootati mobitel i sve, ali me zanimaju custom romovi, tražio sam po netu i ne mogu nač ni jedan, jel može neka pomoč oko toga? :) 

"Who are you to judge the life I live? I know I'm not perfect -and I don't live to be- but before you start pointing fingers... make sure you hands are
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
atiHD kaže...

Vidio sam da je netko več stavio upute kako rootati mobitel i sve, ali me zanimaju custom romovi, tražio sam po netu i ne mogu nač ni jedan, jel može neka pomoč oko toga? :) 

Ja sam napravio mali tutorijal kako rootati i flashati custom kernel.

Romove možeš pronaći ovdje.

Imaj na umu da ukoliko imaš zaključan Boot loader možeš flashati samo romove koji koriste stock kernel.

Kako ga otključati (i uopće vidjeti da li je otključavanje moguće) isto u tutorijalu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice