Ram timings

poruka: 6
|
čitano: 257
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Ram timings

Pozz drustvo! Evo uzeo vengeance 32gb kit za racunar! Vidim da je samsung c-die i koliko citam da je to odlicno! Jel bi neko mogao pomoci malo da sredim timings? Da to bude kako treba?! Trenutno aktiviran xmp u biosu na 3200mhz.. evo i slike trenutne situacije

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ram timings

Nema tu "shortcuta" tj jedina opcija ti je samostalno podesavanje i isprobavanje. Traje danima za uraditi kako spada ako zelis 100% stabilnost. Ukratko - stavis loose timinge (recimo ti s XMP profila), dizes frekvenciju dok ne dosegnes onu na kojoj vise ne boota, pa dizes voltazu ako zelis pokusati vece frekvencije, pa testiras stabilnost detaljno, pa onda zatezes timinge.

I ako je zbilja Samsung C-die, to ti je prilicno sranje :) Jedan od rijetkih koji ne skalira s voltazom odnosno iznad 1.35V postaje nestabilan pa ti je samim time jako limitiran prostor za OC. Rekao bih da ti je nekih 3600/C16 plafon, moguce i nize.

Link na bibliju DDR4 OC:

Link

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put danas u 11:09 (Minneyar).
Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
Ram timings

Hvala ti na informacijama! Ja sam mislio da je ovaj samsung c-die dobar...ali nalo cu iscitati ovaj link sto si postavio..

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Re: Ram timings
DangerousB kaže...

Hvala ti na informacijama! Ja sam mislio da je ovaj samsung c-die dobar...ali nalo cu iscitati ovaj link sto si postavio..

Predlažem ti da pogledaš koji stariji video od Buildzoida, on je "specijalizirao" memoriju da se tako izrazim, na žalost ne mogu te uputiti na specifični video s namiještanjima za ddr4 ali ja sam po njegovim uputama namjestio ddr5 i to bez dizanja napona, napravio je video s apsolutno svim namještanjima za ddr5 do posljednje latencije koji radi na svim hynixovim ddr5 memorijama i upravo kako je i rekao sve mi radi, nažalost više ne mogu naći niti taj video ali vjerujem da postoji neki koji se tiče ddr4 samsunga koji je u to vrijeme bio najtraženiji i općeprihvaćen pa vidi i potraži ukoliko želiš.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 11:33 (notloB).
13 godina
notloB kaže...

koji se tiče ddr4 samsunga koji je u to vrijeme bio najtraženiji i općeprihvaćen pa vidi i potraži ukoliko želiš.

Mijesas kruske i jabuke, ovdje pretpostavljam pricas o Samsung B-die koji je najbolji (bio, mislim da se vise ni ne proizvode), u smislu isao je dobar bin i na 4600+ MHz i imao daleko najbolje timinge, al kolega ima Samsung C-die koji je nesto totalno drugo iako su oboje Samsung...

Istina je da se moze potraziti na redditu i sl. za Samsung C-die pa kao neka polazna tocka, sta su ljudi uspjeli postic s njim, koji timinzi su najkriticniji itd, ali opet varira od jedinice do jedinice. Evo ja sam upoznao u detalje dva razlicita Micron E-Die kita, i iako su generalna pravila za njih ista (relativno los TRCD i tRFC), opet mi je prvi kit bio na 3800/C16 na 1.4V, s 290 ns tRFC i 19 TRCD, dok drugi kit za 3800/C16 zahtijeva 1.43V dakle dosta vise, i uz to ima losiji tRFC (320 ns) i 21 TRCD. Zato i kazem da je jedini "pravi" put jednostavno citati linkani guide i malo usput i nauciti i tjunati vlastorucno. U suprotnom, bolje samo upaliti XMP i bok...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
3 godine

Pričam o safe timinzima od buildzoida po kojima sam i sam namjestio, po difoltu su preopušteni a on je napravio tutorijal upravo za takvu namjenu, dakle nikakva nabrijavanja ali može poslužiti za polaznu točku za nabrijavanje, uopće nisam siguran postoji li na njegovom kanalu takav video za ddr4, za ddr5 postoji.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice