Preporuka WYSIWYG editora web-stranica?

poruka: 12
|
čitano: 2.865
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Software

Pozdrav, 

planiram izradu web stranice, pa bi mi trebala preporuka softwarea.

Dosada sam koristio Web Page Maker, inaće prejednostavan ali mi se nije čino dovoljan.

Npr., ja bi trebao stranicu ovakvu:

• Novosti-BLOG?(znaći da svaka novost mogu otići "New post" npr.[kind of webs.com tip] da nemoram updejtat stranicu svaki put ponovo, no ako se to nemože nije problem. predpostavljam da postoji i HTML skripa za to, pa onda nebi morao uzimati novi soft nego mogu koristi dosadašnji Web Page Maker. ako da, molio bi primjer)
  • Forum
  • Wiki, ili nešto slično

Nemam nikakvog iskustva u Web razvoju.

Hvala!

EDIT: ako 000webhost daje sve ovo, još im je besplatan host, ja nemam više šta razmišljat. Ima netko iskustva s time?

!
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2010 23:17 (Dava).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Software

Itko?

!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
RE: Software

Vjerujem da je izradu takve stranice teško realizirati u bilo kojem WYSIWYG html editoru,ja sam isto htio krenuti tim putem, no na vrijeme sam se "otrijeznio".Ti stranicu možeš raditi štajaznam u Wordu,pa je spremiš u HTML formatu.Za izradu takve stranice je potrebno puno znanja,znam iz svojeg iskustva,od razvoja dinamičkog weba,pa do nekog od serverskih skriptnih jezika,do jednstavnijih ali osnovnih stvari poput HTML-a i CSS-a,a i ako želiš svoj dizajn raditi,onda su tu Adobeovi alati,ili alternative,pa do izrdae animacija(FLASH),JS-a,a tek do AS upoznaš,pitaš da li ćeš imati vremena da to sve naučiš.

Još jedanput,savjet odustani od raznih generatora koda

16 godina
neaktivan
RE: Software

nemam pojma, ja se time ne bavim ali pogledaj Weebly ili od programa Xara Web Designer

Is it weird that this gave me an orgasm?
16 godina
neaktivan

Nemoj sa WYSIWYG-om. Nauči ti HTML i CSS (

ja sam naučio iz ovog videa HTML i CSS) onda malo Javascript i PHP od http://youtube.com/thenewboston . Prouči pojmove na googleu. PHP ti treba za Forum Blog i sve to. I poslije ako naučiš PHP imaš tutove od http://youtube.com/flashbuilding

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2010 14:23 (FK25).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probati ću naučiti onda nešto.

Nego, jel postoje već gotove skripte. Npr., skripta za komentare. Nešto napišeš i staviš tu skriptu ispod i ljudi mogu komentirati. Onda, npr., da se za to komentiranje može registrirati itd. (neznam da li se to uopće zovu skripte..). Gdje ih mogu naći i kako ih staviti(samo c/p? )

!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
RE: Preporuka WYSIWYG editora web-stranica?
FK25 kaže...

Nemoj sa WYSIWYG-om. Nauči ti HTML i CSS (

ja sam naučio iz ovog videa HTML i CSS) onda malo Javascript i PHP od http://youtube.com/thenewboston . Prouči pojmove na googleu. PHP ti treba za Forum Blog i sve to. I poslije ako naučiš PHP imaš tutove od http://youtube.com/flashbuilding

Ovo na youtube su ok tutorial,ali za razumijevanje je za početak najbolje uzeti KNJIGU(ne nisam pogriješio),zbog toga jer je u takvim "arhaičnim" medijima znanje najlogičnije organizirano,informacije bez nekog reda su neupotrebljive.Pa kasnije uzmeš nekakav e-book(pdf),i onda to znanje primjenjuješ na stvarnim primjerima,odnosno upotrebljavaš ga s svrhom,pa naiđeš na prve probleme(i meni se događa)...Niti je moguće KVALITETNU web stranicu napraviti preko noći,nit je preko noći moguće naučiti izradu istih.A meni osobno je veći užitak uzeti knjigu na koljena i pretipkavati kod u editor,nego isto raditi sa youtubea

16 godina
neaktivan
Dava kaže...

Probati ću naučiti onda nešto.

Nego, jel postoje već gotove skripte. Npr., skripta za komentare. Nešto napišeš i staviš tu skriptu ispod i ljudi mogu komentirati. Onda, npr., da se za to komentiranje može registrirati itd. (neznam da li se to uopće zovu skripte..). Gdje ih mogu naći i kako ih staviti(samo c/p? )

Evo tu ih imaš http://www.hotscripts.com/ za puno jezika.

17 godina

Plati ljude koji to znaju uraditi i riješio si problem.

sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :(
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nix kaže...

Plati ljude koji to znaju uraditi i riješio si problem.

Ne ;)

!
15 godina

@Dava ti blago rečeno očito pojma nemaš o web programiranju kad želiš raditi tako nešto u wysiwyg editoru. Takvo nešto nije tako lagano napraviti i zahtjeva puno znanja o web porgramiranju(php,java script....), implementaciji web dizajna i još puno toga. Ti želiš napraviti nešto u obliku cms-a. To što ti želiš napraviti ne radi se na takav način. Prvo nauči osnove htmla,css-a,php-a pa onda probaj neki napraviti ili promijeniti template za neki već postojeći cms. Npr. pokreni na apache serveru joolmu da shvatiš što je cms. Nauči nešto o njoj, onda probaj napraviti svoj template. Onda uči još mnogo i jednog dana možda napraviš pravi forum. Sada trenutno imaš dosta besplatnih gotovih foruma. Digni na kompjuteru apache pa neke od njih na njega instaliraj. Onda se igraj malo administratora, malo modaj taj forum. To ti govorim da se izvježbaš. Danas rijetko koji site radi svoj forum. Ovaj bug forum je napravljen od strane bug redakcije, znači nije kupljen, već je vrlo kvalitetno napravljen. Inače ne bi bio na njemu. Izvježbaj se. Malo prouči php pa napravi neki svoj cms.

Nikad nisam igrao nijedan cod multiplayer.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kreni učit drupal, i za godinu dana ćeš napravit sasvim pristojnu stranicu sa svim tim mogućnostima. I da, jquery isto.
I budi spreman potrošit živce.

Ili još jednostavnije, nađi skriptu koja ima sve to i instaliraj ju na server.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice