WTF??? Toliko platiti za joomla cms. mislim da je ovdje doslo do sukoba interesa, tj da je nekom rodjaku trebalo novaca za nov auto
MORH platio izradu web stranice 199.000 kuna
- poruka: 144
- |
- čitano: 28.325
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
bemti.. ja propustio priliku za stranicu zivota..
A gdje si to vidio da je 199 000 kuna. Nije to nis cudno, ima takvih "mutnih" poslova svuda oko nas.
Viš ti vraga. Napraviš tako par stranica za MORH i lagano u penziju.
Ta cijena uključuje i održavanje stranice, ali ipak su malo prečerali
WTF??? Toliko platiti za joomla cms. mislim da je ovdje doslo do sukoba interesa, tj da je nekom rodjaku trebalo novaca za nov auto
da na index.hr vjerovatno je blizu istine :)
Netko krade na veliko. Napravis par takvih stranica i u penziju.
evo gdje piše kolko košta na njihovim stranicama
objavljeno i na http://www.morh.hr/index.php/hr/vijesti-najave-i-priopcenja/priopcenje/predstavljene-nove-internetske-stranice-morh-a.html
dakle istina je
doticne treba upitati, gdje je i kada objavljen natjecaj za izradu web stranice i da se pokazu prijave na taj natjecaj, ako je uopce postojao.
i koje crno odrzavanje web stranice, ako je ispravno programirana nema potrebe za odrzavanjem, pa ljudi moji nije ovo html stranica da zahtijeva svako malo intervenciju web master.
svašta ima kod nas, pa me nebi čudilo ni ovo, ali pošto je index izvor (dez)informacija, dovoljan je jedan zarez u cifri staviti na krivo mjesto... ili je to cijena sa serverom, host itd... tko bi znao. Ostaje samo gorak ukus, i žal jer nemam kuma u morhu...
Pa zasto je to cudno.
Gle, kod web dizajna i slicnih poslova nema nekog cijenika prema kojem se moze naplacivati. Ako je doticna firma dobila posao na temelju portfolia naravno da ce izmusti maksimum.
Dali je to 20k kn ili 2 milje kuna zavisi samo o sposobnosti 'proizvodzaca' i neinformiranosti 'narucitelja'. Dali je netko nekoga zaheba? Mozda.
Dali bi ja napravio isto da sam se nasao u poziciji firme Neomedia? Da naravno, ali pokusao bih to zaokruziti na 200 000 jer ovako izgleda neozbiljno.
Nadalje, i sam sam nekoliko puta 'sudjelova' u necemu sto se zove fiktivno postojanje. Ali to je sad skroz druga prica. Poanta je da sam se zgrozio kada sam doznao PRAVU vrijednost stranice koju sam napravio.
Recimo to ovako, da na sam napravio nesto i naplatio to 10k kuna, a ista osoba prosljedila za 130k kuna...
Dakle, nista cudno u nasoj banana drzavi, ovdje sve funkcionira.
Može pitanje? - Kako to da nemate neko svoje rješenje nego se oslanjate na open source zajednicu čak i u projektima ovog ranga?
Whaaa'? Kakva reklama.
@site - ništa posebno. Realno gledajući, neka netko posjeti MORH-ovu stranicu, tu nema nečega što bi timovi trebali raditi mjesecima...
ovakvom klijentu bi uzeo 3000€, mjesec dana rada ostavio bi na razvoj jedinstvenog i jednostavnog cms rijesenja, koristio bi opensource radna okruzenja sa MIT licencom, cakephp, prototype i 960.gs,
i stara baba bi bez poteskoca mogla dodavati sadrzaj,
za hosting usluge bi se brinula provjerena tvrkta, koja naplacuje hosting pakete, a ne koliko klijent ima novaca..
ovakvom klijentu bi uzeo 3000€, mjesec dana rada ostavio bi na razvoj jedinstvenog i jednostavnog cms rijesenja, koristio bi opensource radna okruzenja sa MIT licencom, cakephp, prototype i 960.gs,
za hosting usluge bi se brinula provjerena tvrkta, koja naplacuje hosting pakete, a ne koliko klijent ima novaca..
imaju srece pa USKOK neradi posao kako treba.
-Nix, znam da nisi naivan... USKOK ništa nevidi (ni SOVA) dok Stanlio i Olio (kako li se već zovu likovi s autima... ) ne narede istragu.
Naravno, njihov dio, tj njihovih 'vozača', je i u tom kolaču. (da opet objašnjavam kalkulaciju?)
Može pitanje? - Kako to da nemate neko svoje rješenje nego se oslanjate na open source zajednicu čak i u projektima ovog ranga?
Za onaj MORH-ov sajt cirka 50-tak sati... 2A bi za nekoliko mjeseci koštao valjda 9,999,999 kuna? xD
Gluposti, svatko tko je radio neku web stranicu/aplikaciju za neko ministarstvo ili neku drugu veliku organizaciju zna da je 199000kn prava sitnica i postoje softveri koji se izraduju po naruđbi čija cijena redovito prelazi 1 000 000Kn