Kvalitetan i siguran web CMS

poruka: 23
|
čitano: 4.961
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kvalitetan i siguran web cms

Poštovani, do sada sam radio s joomlom, ali čujem da je i wordpress odličan.

Meni treba jedan kvalitetan, pouzadn, SIGURAN cms za koji je napisano mnogo TEMPLATE-a te raznih modula i komponenti.

Koji je bolji između joomle i wordpressa? Koji je najbolji, najpoznatiji web cms?

Unaprijed hvala svima!

Živi svaki dan kao da ti je zadnji !! Komjuteri su budućnost svijeta...-.-'
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
RE: Kvalitetan i siguran web cms
MarinGoldstein_CRO kaže...

Meni treba jedan kvalitetan, pouzadn, SIGURAN cms za koji je napisano mnogo TEMPLATE-a te raznih modula i komponenti.

Koji je bolji između joomle i wordpressa? Koji je najbolji, najpoznatiji web cms?

Unaprijed hvala svima!

Onaj koji sam napraviš, a što se tiče modula i komponenti samo nebo je granica.Nije valjda da barem template neznaš za joomlu napraviti?

HINT:CSM ti je samo engine, backend.

17 godina
neaktivan
MarinGoldstein_CRO kaže...

Unaprijed hvala svima!

Najpoznatiji instant CMS je Joomla, a po meni je ujedno i najgori CMS koji sam koristio...

Nakon njega dosta popularan je i Wordpress, no kako je on primarno bio namijenjen za blogove, teže je onima koji ga ne poznaju prilagoditi za ono što im treba...

Dalje imaš malo manje popularne, ali moćne CMS-ove kao što su Drupal i TypoLight...

Jedan od po meni super CMS-ova (što se tiče fleksibilnosti), ali čini mi se nedovoljno korišten je SilverStripe  http://www.silverstripe.org/

Osim njih imaš i ModX, pa onda TypoLight (koji se sada zove Contao)...

Od komercijalnih (plaćenih) CMSova za zahtjevnije stvari dobar je ExpressionEngine, a za malo manje zahtjevne dobar je MojoMotor...

Naravno, da bi ti bilo koji od tih CMS-ova poslužio trebaš sve znati konfigurirati i lijepo posložiti, pa onda napraviti template koji će to sve lijepo prikazati, a nije na odmet da znaš i sam napraviti proširenje (modul, ekstenzija) koja će raditi ono što tebi treba... Ipak ne možeš sve dobiti gotovo... :)

Ako to ne znaš, rješenje ti je da platiš nekoga da ti to napravi...

A ekstremno rješenje za one koji imaju stvarno mnogo novca (i kvalitetan projekt u koji su sigurni) je da plate neku tvrtku koja se bavi izradom web sustava, i onda ti oni sve lijepo poslože, imaš vrhunski dizajn, vrhunsku funkcionalnost i vrhunsku arhitekturu (ovisno o budžetu), a sve se vrti na super custom (posebno programiranom za tebe) CMS-u poput ovog http://web.burza.hr/en/core.web/#content :)

Potpis ;)
14 godina
neaktivan

Preporucam Joomla CMS . Razvijena je zajednica, jako puno dodatnih elemenata koji su jednostavni za instalaciju. Nadogradnja i prilagodba nisu skupi, treba samo paziti koji se elementi instaliraju i kakvi se template-ovi koriste.

Nekad je dobro nesto i platiti. Svaka cast CMSovima koji su radjeni po narudzbi i ekipi koja to radi skidam kapu, ali sama pocetna cijena takvog CMS-a je preskupa da bi se na kraju postigao isti rezultat koji se moze postici i sa Joomlom.

www.dodajlink.net / www.celebrity4u.net

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mda kaže...

Preporucam Joomla CMS . Razvijena je zajednica, jako puno dodatnih elemenata koji su jednostavni za instalaciju. Nadogradnja i prilagodba nisu skupi, treba samo paziti koji se elementi instaliraju i kakvi se template-ovi koriste.

Nekad je dobro nesto i platiti. Svaka cast CMSovima koji su radjeni po narudzbi i ekipi koja to radi skidam kapu, ali sama pocetna cijena takvog CMS-a je preskupa da bi se na kraju postigao isti rezultat koji se moze postici i sa Joomlom.

potpisujem!

14 godina
neaktivan

Ako nisi vijest u dizajnu i programiranju i trazis nesto sto ima bezbroj gotovih predlozaka i modula, ostani na joomli. Mi u web studiju gdje radim i dalje najvise koristimo joomlu, mada se time bavimo 15-ak godina i znamo i dizajnirati i programirati, imamo iskustva sa svim mogucim CMS-ovima, od free do placenih, najradije posezemo za joomlom.

http://postica.net/ - Šalje besplatno elektronske čestitke
17 godina
mda kaže...

Zavisi koje su ti potrebe, bez obzira koliko imala dodataka joomla nije sve moguća. {#}

sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :( http://clientsfromhell.net/
14 godina
protjeran

Definitivno wordpress. Easy to use, sigurniji od joomle, pluginovi sigurniji, update-ovi koji su česti (sistem+pluginovi), ogroman community, customizacija jednostavana itd.

Definitivno najbolji free and opensource CMS današnjice. Svaka čast joomli, ali wordpress je bolji.

Drago mi je.

5 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Moje mišljenje, iskreno niti jedan mi se ne sviđa.Malo se igram s Joomlom, i nisam baš oduševljen.Jedino bih prednost dao MODx CMS, no najsretniji bih bio sa svojim.I to će biti, uskoro nadam se.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Wordpress FTW!

www.lukasavic.com

0 0 hvala 0
17 godina
alankish kaže...

Moje mišljenje, iskreno niti jedan mi se ne sviđa.Malo se igram s Joomlom, i nisam baš oduševljen.Jedino bih prednost dao MODx CMS, no najsretniji bih bio sa svojim.I to će biti, uskoro nadam se.

Pa počni istraživati npr: http://cakephp.org/  , http://www.yiiframework.com/  i slično, kako bi mogao lakše i brže praviti svoj CMS {#}

sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :( http://clientsfromhell.net/
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2011 23:45 (Nix).
17 godina
Bypass kaže...

Definitivno wordpress. Easy to use, sigurniji od joomle, pluginovi sigurniji, update-ovi koji su česti (sistem+pluginovi), ogroman community, customizacija jednostavana itd.

Definitivno najbolji free and opensource CMS današnjice. Svaka čast joomli, ali wordpress je bolji.

Buffer... WP je proglasen najnesigurnijim open source CMS-om 2010. godine prema exploitdb-u. Iako mi stvarno nismo imali problema sa WP-om u firmi, a sa Joomlom non stop neka sranja. Takodjer, treba uzeti u obzir da su Joomla i WP namjenjeni za 2 razlicite stvari (to je vec netko napisao). WP je pretezno engine za blog.

@Alakanish... CMS je beckend... nije istina. Imas bekend, odnosno adminski dio, ali imas i front end, odnosno dio koji generira web stranicu, tako da ti definicija nije tocna.

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
17 godina
moderator
tnakir kaže...

@Alakanish... CMS je beckend... nije istina. Imas bekend, odnosno adminski dio, ali imas i front end, odnosno dio koji generira web stranicu, tako da ti definicija nije tocna.

Front end  je izgenerirana stranica ili web-aplikacija, a ne "dio" koji generira web-stranicu. Back end je administracijsko sučelje (iako bi se u proširenom značenju mogao smatrati i   engineom, čini se bolje ne koristiti riječ koja se u istom području već koristi za nešto drugo). CMS je   engine  koji generira  front end, a kojeg se podešava preko administracijskog sučelja, preko kojeg se uređuje i sadržaj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 0:28 (mbaksa).
14 godina
protjeran
tnakir kaže...

Buffer... WP je proglasen najnesigurnijim open source CMS-om 2010. godine prema exploitdb-u. Iako mi stvarno nismo imali problema sa WP-om u firmi, a sa Joomlom non stop neka sranja. Takodjer, treba uzeti u obzir da su Joomla i WP namjenjeni za 2 razlicite stvari (to je vec netko napisao). WP je pretezno engine za blog.

Malo su (si) se zaje*bali. Wordpress + pluginovi (većinom) daje 17 rezultata za 2010 u njihovoj tražilici.

Joomla+ pluginovi (većinom) daje 23,5 (!!) stranice rezultata.

Ne znam tko je to proglasio, ali on je definitvino slijep, lud, fan, ili sve skupa.

Wordpress koriste mnogi poznati pentest stručnjaci kao platformu za njihove stranice (uključujući i exploit-db), i poznati je kao najsigurniji free CMS trenutno.

Drago mi je.
17 godina
mbaksa kaže...
tnakir kaže...

Front end  je izgenerirana stranica ili web-aplikacija, a ne "dio" koji generira web-stranicu. Back end je administracijsko sučelje (iako bi se u proširenom značenju mogao smatrati i  engineom, čini se bolje ne koristiti riječ koja se u istom području već koristi za nešto drugo). CMS je  engine  koji generira front end, a kojeg se podešava preko administracijskog sučelja, preko kojeg se uređuje i sadržaj.

Malo sam se krivo izrazio. Ono sto sam htio reci da CMS nije samo aplikacija za "unos" podataka.

Bypass kaže...

Malo su (si) se zaje*bali. Wordpress + pluginovi (većinom) daje 17 rezultata za 2010 u njihovoj tražilici.

Joomla+ pluginovi (većinom) daje 23,5 (!!) stranice rezultata.

Ne znam tko je to proglasio, ali on je definitvino slijep, lud, fan, ili sve skupa.

Wordpress koriste mnogi poznati pentest stručnjaci kao platformu za njihove stranice (uključujući i exploit-db), i poznati je kao najsigurniji free CMS trenutno.

Pokusat cu pronaci link.

15 godina
odjavljen

Ovo se opet pretvara u nepotrebnu raspravu.

Tnakir i Buffer, mir.{#}

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Kvalitetan i siguran web CMS
alankish kaže...

Tnakir i Buffer, mir.{#}

Zasto nepotrebna? Pa jos smo ontopic. Covjek je trazio siguran CMS, a Buffer i ja (komunikacija izmedju nas je inace normalna, bez djecjih prepucavanja) mu pokusavamo odgovoriti na pitanje. Bar dio.

15 godina
odjavljen
tnakir kaže...
alankish kaže...

Tnakir i Buffer, mir.{#}

Zasto nepotrebna? Pa jos smo ontopic. Covjek je trazio siguran CMS, a Buffer i ja (komunikacija izmedju nas je inace normalna, bez djecjih prepucavanja) mu pokusavamo odgovoriti na pitanje. Bar dio.

Onda u redu, inače ja osobno ne volim Joomlu, dok je wp kako i sam kažeš blog engine.I sam sam u potrazi za Svetim Gralom TM ,no potraga je zasada bezuspješna.Sigurnost takvih free CMS-ova me previše i ne brine, jer po defaultu imaju određene sigurnosne mehanizme koji su većini korisnika dosta da ih odbije od napada, a nekakvu kompleksniju web-aplikaciju ili štogod već ne bih ni bazirao na takvima CMS-ovim, kao što si ti ili već neko rekao, većina tih CMS-ova su u biti CRUD aplikacije i samo po sebi su dovoljne.A dok napraviš takav sistem upoznat si sa njime, i lakše ti je držati sigurnost na razini.U nekakve dublje rasprave po pitanju sigurnosti ne bih išao, jer je moje znanje ograničeno na email i sql injection.Ali zato si ti i buffer tu.Navedite metode upada, česte sigurnosne rupe...

17 godina

Sama Joomla je manje vise sigurna. Problem je sa modulima koje pise svaka budala, a imaju direktan pristup bazi.

Svako malo imas novi exploit u vidu sql injectiona sto je dosta opasno jer ti moze potaracat baze, pokupit neenkriptirane passworde u bazi (dosta korisnika za vise accounta - mail, facebook, paypal, nekakav net servis koristi isti password sto se moze zlouporabit). Znaci, ako razvijas nesto svoje - obavezno pripazi na SQL injection, obavezno spremaj passworde u bazu u vidu nekakvog hash-a (ja koristim SHA1 najcesce).

Dalje... dosta cesto se koristi cross site scriptiong (XSS) - http://www.cgisecurity.com/xss-faq.html sto je takodjer opasno u vidu prikupljanja podataka o tvojim userima... 

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Sama Joomla je manje vise sigurna. Problem je sa modulima koje pise svaka budala, a imaju direktan pristup bazi.

Na to sam upravo i mislio, razni moduli i pluginovi, koji se spajaju na bazu.I onda nemaju nikakvu zaštitu...već vidim drop_table.

17 godina
neaktivan

Samo za info, nedavno je izašao Drupal 7.0

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

U vrijeme kad sam testirao Joomlu i Wordpress (dva "najbolja" besplatna sustava), sam nabasao na još nekoliko CMS sustava i izdvojio bi VIVVO CMS.

Sustav nije besplatan, ali kad sam ga isprobavao činio mi se dosta kvalitetnim. Ovdje možete vidjeti demo, a za više informacija posjetite Vivvo stranice.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Ma definitivno si se ugrizao za jezik. Bilo koja stvar, opipljiva ili neopipljiva, koja ima čest update pogotovo sistemski kao što si naveo, ne odlikuje sigurnošću i stabilnošću.

Auto koji stalno voziš majstoru sigurno nije dobar auto.... stoga wordpress thumb down..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice