Pozdrav svima,
da pojasnim, imam web stranicu, dakle www.imestranice.com a sada bi htio dodati nesto novo na toj domeni ali da se nalazi iza kose crte ( / ).
Kako da to učinim? možete me uputiti negdje gdje bi o tome mogao pročitati i naučiti.
Hvala
Pozdrav svima,
da pojasnim, imam web stranicu, dakle www.imestranice.com a sada bi htio dodati nesto novo na toj domeni ali da se nalazi iza kose crte ( / ).
Kako da to učinim? možete me uputiti negdje gdje bi o tome mogao pročitati i naučiti.
Hvala
moraš si ukopčati i definirati SEO Keyword za pojedinu stranicu, onda ti poslije .com neće biti ".com/737216372%$$%//&/%1 već nešto kao .com/primjer
Pozdrav svima,
Hvala
Što nešto novo?Novi root folder u kojem češ imati drugu stranicu?Tipa www.imestranice.com/drugoime/index.html
Ako je stranica obični HTML onda samo napravi novu mapu www.imestranice.com/novamapa i u toj mapi ti mora biti index.html i tako u svakoj novoj mapi koju napraviš.
Ako se radi o CMS sustavu, onda se to radi drugačije preko mod_rewrite...
OMG odgovora.. Jeli stranica statična (sve .html) ili radiš dinamično sa PHP-om (ili asp, python, ruby..)? Želiš li nešto tipa www.mojastranica.com/o-nama (statično ili CMS) ili www.mojtwitterklon.com/mojusername (kao osobni prostor tog username-a, dinamično naravno)?
OMG odgovora.. Jeli stranica statična (sve .html) ili radiš dinamično sa PHP-om (ili asp, python, ruby..)? Želiš li nešto tipa www.mojastranica.com/o-nama (statično ili CMS) ili www.mojtwitterklon.com/mojusername (kao osobni prostor tog username-a, dinamično naravno)?
Pa naravno da je statična (obična) HTML, jer da je php, asp, python, ruby ne bi pitao "kako napraviti sve ono poslje.com/nekoime"
Evo, najjednostavnije...
Početna stranica ti je index.html
To drugo nakon imena ćeš dobiti tako da napraviš novu stranicu odnosno file sa ekstenzijom htm i na index.html staviš link do tog nešto.htm
Sve to zbombaš u isti koš i prebaciš na server.
edit: ali meni se čini da ti na ovaj forum više zaći nećeš...
Napravi fajl nazvan .htaccess i u njega napiši
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_?]{1,200})([/]?)$ $1.html
Sad, ako radiš u XAMPP ili kad uploadaš na server, možeš pisati linkove tipa < a href="/o-nama" > O nama </ a > gdje će "o-nama" voditi na stranicu o-nama.html.
Napomena: u Windowsima (običnim folderima) ovo neće raditi.