Kako napraviti sve ono poslje.com/nekoime?

poruka: 8
|
čitano: 2.636
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kako napraviti sve ono poslje .com/nekoime?

Pozdrav svima,

da pojasnim, imam web stranicu, dakle www.imestranice.com a sada bi htio dodati nesto novo na toj domeni ali da se nalazi iza kose crte ( / ).

Kako da to učinim? možete me uputiti negdje gdje bi o tome mogao pročitati i naučiti.

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kako napraviti sve ono poslje .com/nekoime?

moraš si ukopčati i definirati SEO Keyword za pojedinu stranicu, onda ti poslije .com neće biti ".com/737216372%$$%//&/%1 već nešto kao .com/primjer

15 godina
odjavljen
RE: Kako napraviti sve ono poslje .com/nekoime?
Winri kaže...

Pozdrav svima,

da pojasnim, imam web stranicu, dakle www.imestranice.com a sada bi htio dodati nesto novo na toj domeni ali da se nalazi iza kose crte ( / ).

Kako da to učinim? možete me uputiti negdje gdje bi o tome mogao pročitati i naučiti.

Hvala

Što nešto novo?Novi root folder u kojem češ imati drugu stranicu?Tipa www.imestranice.com/drugoime/index.html

16 godina

Ako je stranica obični HTML onda samo napravi novu mapu www.imestranice.com/novamapa i u toj mapi ti mora biti index.html i tako u svakoj novoj mapi koju napraviš.

Ako se radi o CMS sustavu, onda se to radi drugačije preko mod_rewrite...

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

OMG odgovora.. Jeli stranica statična (sve .html) ili radiš dinamično sa PHP-om (ili asp, python, ruby..)? Želiš li nešto tipa www.mojastranica.com/o-nama (statično ili CMS) ili www.mojtwitterklon.com/mojusername (kao osobni prostor tog username-a, dinamično naravno)?

1 0 hvala 1
16 godina
RE: Kako napraviti sve ono poslje.com/nekoime?
berofx kaže...

OMG odgovora.. Jeli stranica statična (sve .html) ili radiš dinamično sa PHP-om (ili asp, python, ruby..)? Želiš li nešto tipa www.mojastranica.com/o-nama (statično ili CMS) ili www.mojtwitterklon.com/mojusername (kao osobni prostor tog username-a, dinamično naravno)?

Pa naravno da je statična (obična) HTML, jer da je php, asp, python, ruby ne bi pitao "kako napraviti sve ono poslje.com/nekoime"  {#}

15 godina
neaktivan

Evo, najjednostavnije...

Početna stranica ti je index.html

To drugo nakon imena ćeš dobiti tako da napraviš novu stranicu odnosno file sa ekstenzijom htm i na index.html staviš link do tog nešto.htm

Sve to zbombaš u isti koš i prebaciš na server.

edit: ali meni se čini da ti na ovaj forum više zaći nećeš...

''I don't believe in a lot of things but I do believe in duct tape.''
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.2.2011 19:16 (blacko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Napravi fajl nazvan .htaccess i u njega napiši

RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_?]{1,200})([/]?)$ $1.html

Sad, ako radiš u XAMPP ili kad uploadaš na server, možeš pisati linkove tipa < a href="/o-nama" > O nama </ a > gdje će "o-nama" voditi na stranicu o-nama.html.

Napomena: u Windowsima (običnim folderima) ovo neće raditi.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice