Kako je moglo doći do ovoga ?

poruka: 15
|
čitano: 2.829
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Danas sam primjetio da je broj posjeta u statistikama moje stranice odjednom počeo rapidno rasti, i svakim refreshom je bilo +20 viewova.

Nisam imao pojma o čemu se radi, udjem u Top 100 Visitors today, i vidim ovo.

Jel zna netko kako je moglo doći do ovoga ?

Edit - Ne znam koliko se vidi na slici, ali sa iste IP adrese, netko je kliknuo na stranicu 518 puta.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 0:30 (Tomek.Klc).

0 0 hvala 0
16 godina

DDos? Neki klinjo isprobava svoje leet hakerske skillove možda?

2 0 hvala 0
14 godina
Re: Kako je moglo doći do ovoga ?
Diablo86 kaže...

Pa i meni je to prvo palo na pamet.

Jel postoji nešto šta mogu napravit da ga udaljim od stranice ili nešto ?

Edit - Evo šta je uspio napravit dok nisam shvatio kako mu banat IP..

Nemam pojma kako je do ovoga došlo ili šta je s tim pokušavao napravit, pa ako netko zna neka me prosvijetli.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 12:57 (Tomek.Klc).
13 godina

Jel vidis koje je stranice pozivao ?

Mozda je testirao s acunetixom i slicnim.

ja

0 0 hvala 0
14 godina
bender_007 kaže...

Jel vidis koje je stranice pozivao ?

Mozda je testirao s acunetixom i slicnim.

Cijelo vrijeme jednu te istu stranicu. 

A tako brzo nije mogao refreshat, govorimo o nekih +20 viewova svakim mojim refreshom statistika ( možda 2-3 sec )

16 godina
neaktivan

Ja bi rekao da je tražio neki ulaz na tvoju stranicu (možda važne fajlove koji nisu zaštićeni itd.).

Vjerojatno je vidio da je wordpress pa sprobava (ak nije sve dobro podešeno wordpress zna biti jako nesiguran).

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 17:13 (zerocool12).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Tomek.Klc kaže...
Diablo86 kaže...

Pa i meni je to prvo palo na pamet.

Jel postoji nešto šta mogu napravit da ga udaljim od stranice ili nešto ?

Edit - Evo šta je uspio napravit dok nisam shvatio kako mu banat IP..

Nemam pojma kako je do ovoga došlo ili šta je s tim pokušavao napravit, pa ako netko zna neka me prosvijetli.

IP nije static tako da ce vec za 2 dana moci ponovno, tako da bi najbolje bilo da si napravis DDoS zastitu...

15 godina
neaktivan

Ako netko zna što radi može promijeniti IP kada hoće. Ne treba čekati 2 dana...

Danas i klinjo može googlati i naći riješenje kako napraviti napad preko proxy-a i slično.

Inače hosting gdje imaš smještaj web stranice bi trebao imati neku zaštiti na razini servera. Po dosadašnjem iskustvu neki to imaju bolje, neki lošiji riješeno.

Naravno problem s takvim napadima nikad nije jednostavno spriječiti, i s time se bore i najveći, ali trebali bi imati postavljeno barem neku zaštitu koja bi eliminirala amaterske napade. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 22:56 (Nilturion).
14 godina
Nilturion kaže...

Ako netko zna što radi može promijeniti IP kada hoće. Ne treba čekati 2 dana...

Danas i klinjo može googlati i naći riješenje kako napraviti napad preko proxy-a i slično.

Inače hosting gdje imaš smještaj web stranice bi trebao imati neku zaštiti na razini servera. Po dosadašnjem iskustvu neki to imaju bolje, neki lošiji riješeno.

Naravno problem s takvim napadima nikad nije jednostavno spriječiti, i s time se bore i najveći, ali trebali bi imati postavljeno barem neku zaštitu koja bi eliminirala amaterske napade. 

Pa mislim, imam dosta skup hosting, pa se nadam da imaju to malo bolje riješeno. ( HostGator )

Ali za svaki slučaj, jel mi može netko ostaviti link šta mogu napraviti a da funkcionira protiv ddos napda ? 

Novi sam u svemu ovome, i mogu i sam googlat, ali ako netko od vas iz iskustva zna šta bih direktno mogao napraviti za prevenciju slobodno recite.

14 godina

Evo, čisto jedan mali update, nakon jednog dana mira se opet vratio. Ovaj put 2000 hitova u par minuta.

I dalje mi nije jasno šta točno pokušava, i šta mogu učinit da ga spriječim.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tomek.Klc kaže...

Evo, čisto jedan mali update, nakon jednog dana mira se opet vratio. Ovaj put 2000 hitova u par minuta.

I dalje mi nije jasno šta točno pokušava, i šta mogu učinit da ga spriječim.

Koristi CloudFlare.

14 godina
Marko :D kaže...
Tomek.Klc kaže...

Koristi CloudFlare.

Upravo aktivirano, valjda će pomoć.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 16:19 (Tomek.Klc).
15 godina
neaktivan
Tomek.Klc kaže...
Marko :D kaže...
Tomek.Klc kaže...

Koristi CloudFlare.

Upravo aktivirano, valjda će pomoć.

Samo ga dobro namjesti jer ako ga dobro ne namjestiš neće te baš štititi.

14 godina

Rekao bih da jesam, ali ako imaš kakav dobar tutorial kako i šta namjestit, slobodno pošalji.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tomek.Klc kaže...

Rekao bih da jesam, ali ako imaš kakav dobar tutorial kako i šta namjestit, slobodno pošalji.

Nažalost nemam, ali budem ti napisao u PP kako da ga namjestiš. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice