Ima like button ako si trenutno ulogiran u svoj FB account (ne na mojoj stranici, nego samo u istom browseru), inače se ne prikazuje Like zbog nekakve glupe Facebook restrikcije koju pokušavam riješiti.
Community review vaših web stranica
- poruka: 3.898
- |
- čitano: 809.235
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Font u navigaciji nije onaj koji sam ja zamislio, nego neki defaultni, to trenutno rješavam. Oauth koristim. Ne smatram da je ograničavanje samo na FB usere loše, zbog nekih pravnih stvari o kojima sad ne bih raspravljao.
Ne agregiram ništa, nemam partnerskih portala, sadržaj se unosi kroz Admin backend, za svaku nagradnu igru posebno. Kakvu ponudu? Nagrade sam financirao ja, idući korak je dovesti firme da se reklamiraju, one će dijeliti nagrade, a to će biti njihovi proizvodi, znači tipovi nagrada će ovisiti o samim firmama. Backend je PHP.
Kako sam napravio .webs.com stranicu besplatno...nije mi jasno dali svejedno trebam t-comu nesto platiti ili je to uistinu sasvim besplatno i bez obveza? (nisam jos uvijek nista platio)
Hvala unaprijed!!!
Kako sam napravio .webs.com stranicu besplatno...nije mi jasno dali svejedno trebam t-comu nesto platiti ili je to uistinu sasvim besplatno i bez obveza? (nisam jos uvijek nista platio)
Hvala unaprijed!!!
Ova tema je namijenjena komentiranju gotovih web stranica forumaša, a za sva ostala pitanja koristi ovu temu. Hvala. Ukratko, ne, ti netrebaš ništa plaćati.
Pozdrav ljudi,
krenuo sam u izradu html template-a, kasnije to ide u WordPress pa me zanimaju dojmovi za sada. Gradim ga na Bootstrap-u.
Updated.
Dodao sam footer, promijenio neke stvari te dodao 3 podstranice (izbornik Pages).
Na redu je Blog, te zatim Single blog post (left/right/no sidebar), Page (left/right/no sidebar), Contact Us podstranica, Typography podstranica i onda na prodaju (nadam se).
krenuo sam u izradu html template-a, kasnije to ide u WordPress pa me zanimaju dojmovi za sada. Gradim ga na Bootstrap-u.
Fin i pregledan dizajn!
Smeta mi samo to, sto na pricing stranici 'Sign Up' buttoni nisu u ravnini. Malo sam i experimentirao sa velikom pozadinskom slikom i mogu ti reci da ne izgleda lose.
Sve ostalo 5! :)
Fin i pregledan dizajn!
Smeta mi samo to, sto na pricing stranici 'Sign Up' buttoni nisu u ravnini. Malo sam i experimentirao sa velikom pozadinskom slikom i mogu ti reci da ne izgleda lose.
Sve ostalo 5! :)
Zahvaljujem.
Što se tablica tiće, htio sam pokazati da se veličina može mijenjati. Radim na još jednoj verziji tablica u kojoj će s lijeve strane biti specifikacije, a onda u svakoj kolumni detalji (npr. Bandwith: 10GB | 20GB | 30GB). Ta će tablica naravno biti jednake veličine za svaku kolumnu.
Što se pozadinske slike tiće, morat ću malo srediti kako izgleda ovaj gornji bar, npr. sa tvojom slikom se text uopće ne vidi. Vidjet ću.
Hvala puno na feedbacku.
Odlično! Radiš iz nule, izuzmimo Bootstrap ovdje? Responsive ili adaptive ? Nevermind. U svakom slučaju mi se sviđa. Hint: Pokušaj umjesto randomly generated teksta, stavljati kontekstualni sadržaj, odmah dobivaš širu sliku, budem iskopao članak koji se odlično pzabavio upravo tom tematikom. Usput, radiš li mockup/prototip direktno unutar browsera, ili imaš definiran prijedlog dizajna? Mala nedigresija, ne sviđa mi se kao korisniku, izgled/layout glavnog menija na nižim rezolucijama, očito je da ciljaš na korisnike koji sadržaj pregledavaju na mobilnim uređajim, tabletima, što već, a drop down menu je prilično neupotrebljiv na takvim uređajima. Hint: Pogledaj kako to Zurb ima riješeno, skoro kao nativno riješenje za drop down liste na Android uređajima.
Odlično! Radiš iz nule, izuzmimo Bootstrap ovdje? Responsive ili adaptive ? Nevermind. U svakom slučaju mi se sviđa. Hint: Pokušaj umjesto randomly generated teksta, stavljati kontekstualni sadržaj, odmah dobivaš širu sliku, budem iskopao članak koji se odlično pzabavio upravo tom tematikom. Usput, radiš li mockup/prototip direktno unutar browsera, ili imaš definiran prijedlog dizajna? Mala nedigresija, ne sviđa mi se kao korisniku, izgled/layout glavnog menija na nižim rezolucijama, očito je da ciljaš na korisnike koji sadržaj pregledavaju na mobilnim uređajim, tabletima, što već, a drop down menu je prilično neupotrebljiv na takvim uređajima. Hint: Pogledaj kako to Zurb ima riješeno, skoro kao nativno riješenje za drop down liste na Android uređajima.
Jep od nule (Boostrapa). Popularniji term je responsive, iako kriv, ali bitno je za prodaju :)
Što se teksta tiće, misliš da će to pomoći i meni dok razvijam template ili samo u prodaji?
Sve radim unutar browser-a, nažalost nisam nikada imao smisla za grafički dizajn pa moram sve iz glave. To mi je najveći problem.
Što se izbornika tiće, Bootstrap dolazi sa takvom komponentom tako da ću ga vjerojatno preraditi, ni ja nisam najzadovoljniji trenutnim rješenjem.
Apsoulutno se slaže, zato i pitam. Drugo; ovisi što ti podrazumijevaš pod prodajom. Svakako je klijentu lakše vizualizirati proizvod sa stvarnim sadržajem (real content) nego sa gomilom latinskog teksta, ili nekog drugog dummy sadržaja. Koncept, odnosno pristup koji mi se dugo motao po glavi, da bi nakraju našao odličan tekst na tu temu, kod naše ekipe iz UX passiona
Baci oko na blog, pa reci što misliš. Pristup kojim trenutno radiš je najgori mogući, provjereno na vlastitom iskustvu, veliki gubitak vremena, a poseban problem je dok radiš par puta sve ispočetka unutar browsera. Na svu sreću tu je grid, ili CSS fw. Ukoliko ciljaš na mobilne korisnike, svakako promijeni tu komponentu.
Pozdrav svima, malo sam čitao ove prije postove i OrginalEXE spominje bootstrap. Pošto i sam radim stranicu u dreamweaver-u i css tesko je napravit ovakvu stranicu kao što je orginalEXE napravio bar sa znanjem koje ja imam, ali nekako mi se čini živa stranica, iskače iz background-a što mi se sviđa. Jedino bi ja stavio ovo FAQ CONTACT i TERMS negdje u footer stranice, nekako mi to ne paše u header-u, ali to je samo moje mišljenje. Zanima me kako se to radi u bootstrapu? Je li to neki program ko dreamweaver gdje uređuješ stranicu ili se piše kod?
Toliko od mene.
Zahvaljujem na odgovorima :)
By Berni
Pozdrav svima, malo sam čitao ove prije postove i OrginalEXE spominje bootstrap. Pošto i sam radim stranicu u dreamweaver-u i css tesko je napravit ovakvu stranicu kao što je orginalEXE napravio bar sa znanjem koje ja imam, ali nekako mi se čini živa stranica, iskače iz background-a što mi se sviđa. Jedino bi ja stavio ovo FAQ CONTACT i TERMS negdje u footer stranice, nekako mi to ne paše u header-u, ali to je samo moje mišljenje. Zanima me kako se to radi u bootstrapu? Je li to neki program ko dreamweaver gdje uređuješ stranicu ili se piše kod?
Toliko od mene.
Zahvaljujem na odgovorima :)
By Berni
Pozdrav Berni,
Bootstrap je CSS framework. To znači da kada skineš Bootstrap, dobiješ css datoteke i js datoteke koje ubaciš u svoju stranicu i onda koristeći elemente sa klasama koje Bootstrap opisuje, možeš na brzinu kreirati stranicu sa osnovnim layout-om.
Naprimjer, u mom template-u najbolje vidiš primjenu Bootstrap-a kada skaliraš browser, cijele se grid prilagođava širini preglednika. To je naravno samo jedna od značajki, a imaš ih sve lijepo prezentirane ovdje, kao i uputstva za korištenje:
http://twitter.github.com/bootstrap/index.html
Ako zbilja želiš naučiti raditi web stranice, onda moraš jako dobro znati html(5) i css(3), a to ćeš puno bolje naučiti ako ne koristiš Dreamveawer već skineš neki editor tipa Notepad++ koji podržava sintakstu web jezika. Dreamveawer je dobar za početnike da se malo zainteresiraju za sve to jer podržava razne cool stvarčice, no za ozbiljniji rad ga se svakako okani. Možda i ima profesionalaca koji ga koriste, ali ja za takve nisam čuo.
Dakle kod kod i kod.
A koja je razlika Dreaweavera i N++a?
U DW ne mozes kucati iskljucivo kod?
Možda i ima profesionalaca koji ga koriste, ali ja za takve nisam čuo.
Naravno da ima, pa Design mod ima i Visual Studio Web Forms editor, ali je Code korišteniji x puta.
Dreamweaver ima "intellisense", to mu može pomoći oko tagova, css atributa...
Dreamweaver nije besplatan.
Možda i ima profesionalaca koji ga koriste, ali ja za takve nisam čuo.
Naravno da ima, pa Design mod ima i Visual Studio Web Forms editor, ali je Code korišteniji x puta.
Dreamweaver ima "intellisense", to mu može pomoći oko tagova, css atributa...
Dreamweaver nije besplatan.
Sve mi je jasno, ali on tu nastupa kao "ako ne koristis notepad, onda si amatercina". Moja kolegica koristi notepad (ne ++ nego vulgaris) za kucanje PHP-a i koliko god joj pokusali objasniti koliko ce profitirat sa prelaskom na neki IDE, ne, njoj je notepad dovoljan. Zatuc cekicem.
U Notepad vulgaris?
Majko, mora da je ona uber-pro-kul programer. Onda pukne izvođenje kôda pa ti traži gdje si zamijenio int sa itn unutar 5000 linija
U Notepad vulgaris?
Majko, mora da je ona uber-pro-kul programer. Onda pukne izvođenje kôda pa ti traži gdje si zamijenio int sa itn unutar 5000 linija
A sta ja znam. Valjda voli i kad je spenkaju. Cudna biljka. Svi su programeri takvi.
Pa šta ta programira, pa bar onaj Notepad2, isti kao obični samo ima još nekoliko mogućnosti među kojima je i syntax highlighter.
Bez debugera bih nekako i mogao, ali bez da mi intendira kôd, pravi razmake, i boji sintaksu...
Pa šta ta programira, pa bar onaj Notepad2, isti kao obični samo ima još nekoliko mogućnosti među kojima je i syntax highlighter.
Bez debugera bih nekako i mogao, ali bez da mi intendira kôd, pravi razmake, i boji sintaksu...
Napravila je cijeli nas CRM u notepadu.
Napravila je cijeli nas CRM u notepadu.
Bez riječi...
Nema bolje od ovog:
Zakon!
Nema bolje od ovog:
Osim visual studia :P
Nema bolje od ovog:
Osim visual studia :P
A neusporedivo je. Ovo je samo text editor :)
Eh VS... To je IDE, najbolji, naravno. :D
Iako, dosta je sporiji od N++
Ni približno istina. trojka se otvara doslovno instant. Vidi:
http://net.tutsplus.com/articles/news/sublime-text-3-beta-released/
Najbrži editor definitivno.
Ni približno istina. trojka se otvara doslovno instant. Vidi:
http://net.tutsplus.com/articles/news/sublime-text-3-beta-released/
Najbrži editor definitivno.
Krivo sam se izrazio, mislio sam da je spor u radu sa velikim fajlovima (100+ MB).
Krivo sam se izrazio, mislio sam da je spor u radu sa velikim fajlovima (100+ MB).
A koji text editor to nije :)
A koji text editor to nije :)
Notepad++
Notepad++
U biti niti ne znam za sublime da li je spor sa tako velikim fileovima jer nisam nikada niti otvarao.
Uostalom tko otvara takve fileove u text editorima :D