e to ti je to kada se ide raditi algebra bez znanja tablice množenja.....
Community review vaših web stranica
- poruka: 3.898
- |
- čitano: 808.830
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tak ti i treba kad neš čovjeka platit sad se bačkaj sa problemom sad vidiš da nije sve samo formu ukucat, a usput si provjheri i druge browseree jer ti ziher i u njima krivo pokazuje pgotovo u starijim verzijama.
Tak ti i treba kad neš čovjeka platit sad se bačkaj sa problemom sad vidiš da nije sve samo formu ukucat, a usput si provjheri i druge browseree jer ti ziher i u njima krivo pokazuje pgotovo u starijim verzijama.
Necu platiti kad ucim html...vidim da si ti jako nabrijan na mene pa se suzdrzi, nit ovdje na ovom forumu se vise moze pitati za pomoc
Danas ti više nije dosta HTML i CSS (zbog kojeg ti najvjerovatnije dolazi do problema), nisam nabrijam na tebe nego me živciraju ljudi sa takvim stavom joj treba mi samo skripta, forma i dizajn itd. Ima tu jako puno više posla za napravit, a jedan je od njega optimizacija za tražilice i optimizacija za browsere i mobilne uređaje i masa drugih stvari prije nego se i krene sa dizajnom. Ovo što se browsera tiće se može zahvaliti kompanijam jer se još nisu dogovorile oko standarada i masa stvari koja im treba radit neradi im.
Ako ti treba skripta progooglaj malo vidi šta ti treba pa, ak zapne pitaj no ne tako prepotentno joj trebas mi skripta, a ispostavise kao i obićno da ti treba puno više.
Necu platiti kad ucim html...vidim da si ti jako nabrijan na mene pa se suzdrzi, nit ovdje na ovom forumu se vise moze pitati za pomoc
Samo ti uči i radi sam pa ćeš onda i cijenit kad netko drugi napravi, ako imaš volje popiši sate koliko si radio pa pomnoži s svojom satnicom i na kraju nas izvjesti koliko te kkoštalo (nemoj zaboravit doprinose i porez). Kao što ti je već napisano nije ti dovoljan html.
Teško je pronaći u čemu je problem bez konteksta imaš li link na tu svoju stranicu?
Danas ti više nije dosta HTML i CSS (zbog kojeg ti najvjerovatnije dolazi do problema), nisam nabrijam na tebe nego me živciraju ljudi sa takvim stavom joj treba mi samo skripta, forma i dizajn itd. Ima tu jako puno više posla za napravit, a jedan je od njega optimizacija za tražilice i optimizacija za browsere i mobilne uređaje i masa drugih stvari prije nego se i krene sa dizajnom. Ovo što se browsera tiće se može zahvaliti kompanijam jer se još nisu dogovorile oko standarada i masa stvari koja im treba radit neradi im.
Ako ti treba skripta progooglaj malo vidi šta ti treba pa, ak zapne pitaj no ne tako prepotentno joj trebas mi skripta, a ispostavise kao i obićno da ti treba puno više.
U redu noor ali nisam vise kod skripte niti slicno tome...zelim sam napraviti tj uciti se u htmlu neke osnove i sl...Ne ide mi bas u glavu da nesto sto u chromeu radi normalno da u firefoxu ne radi...nisam stranicu jos uploadao, budem danas najvjerojatnije..inace to je vec neki kao template napravljen kojeg mi je prijatelj poslao da preuredim malo...
U redu noor ali nisam vise kod skripte niti slicno tome...zelim sam napraviti tj uciti se u htmlu neke osnove i sl...Ne ide mi bas u glavu da nesto sto u chromeu radi normalno da u firefoxu ne radi...nisam stranicu jos uploadao, budem danas najvjerojatnije..inace to je vec neki kao template napravljen kojeg mi je prijatelj poslao da preuredim malo...
Template, to je i vidljivo iz css-a kojeg si podijelio s nama . Šalu na stranu, postupak učenja bilo koje tehnologije i alata nije bezazlen i bezbolan. Sam pojam cross browser compatibility treba shvatiti jako ozbiljno. Prouči css-reset. Prouči CSS. Uči. Uči. Uči. Ne spavaj. Ne spavaj. Pij puno kafeinskih napitaka. Ne spavaj.
Template, to je i vidljivo iz css-a kojeg si podijelio s nama . Šalu na stranu, postupak učenja bilo koje tehnologije i alata nije bezazlen i bezbolan. Sam pojam cross browser compatibility treba shvatiti jako ozbiljno. Prouči css-reset. Prouči CSS. Uči. Uči. Uči. Ne spavaj. Ne spavaj. Pij puno kafeinskih napitaka. Ne spavaj.
Heh, meni je dobro kad gledam ovako sta koja naredba je oznacavala u tome i sl... nisam ovaj problem ni skuzio dok nisam prijatelju to i pokazao a on ima firefox tako da imao sam srece :)
Znaci da pogledam taj cross browser compatibility?
Naviknut ćeš se to se zove nekompatibilnost browsera, pokreni IE6 pa buš vidio kako ti stranica u njemu sa 90% sigurnošću nepostoji. Doduše netreba ić tolko daleko, al IE7-IE8 se mora pazit jer će ti oni zadat više problema od Croma i Mozzile. Operu i safari nisi provjerio?. Sam pokreni razveselit će te kolko ti je još posla ostalo. To šta te ljudi uće u teoriji u praksii je dosta drugaćije u nekim stvarima, i zbog toga se ljudima plaća jer znaju di su ti problemi, zbog ćega do njih dolazi i kako ih brzo otkloniti. Ja danas u 90% slućaja nemoram ni valadizirati Kod jer znam da mi je uredan premda to uvjek napravim zlu netrebalo, jer se u startu pazi na te probleme, a puno ih je lakše u ranoj fazi riješavat nego sad kad neznaš di ti je zapravo problem od hrpe koda.
Nemoj krivo svatit, al treba i kod pisat da ga je lako ćitat i razumjet što masa ljudi ne radi, pa kad dođe do grešaka i problema treba jednu krunicu od litanija prvo izmolit pa se onda bačkat sa problemom.
Gledao sam sa nekim online provjerom stranice i uglavnom na IE i firefoxu jedino izgleda drukcije, nista, idem pogledati ponovno sta se moglo u tome pobrkati..inace hvala znam da nije prava tema
Zaboravi to jedino što valja je od adobea onaj browser nešto, no nema ti druge imat par prowsera instaliranih na kompu i provjeravat sam. Dobri stari DW to riješava u pet min i još vrši valiudaciju.
Zaboravi to jedino što valja je od adobea onaj browser nešto, no nema ti druge imat par prowsera instaliranih na kompu i provjeravat sam. Dobri stari DW to riješava u pet min i još vrši valiudaciju.
A imam ovih par koji su poznatiji, ove neke 10-user browsere ni negledam xD (chrome, ir, firefox, safari)
To su sve poznati i zanjih moraš radit optimizaciju ima ih tonu manje poznatih, šta si mislio da je mozzila i chrome dovoljno moraš od IE7 (IE6 je već polako van uparabe), ranijih verzija mozzila, chrome, safari i opera. To su ti svi naj poznatiji, a za ostele uprincipu ak radi u njima radi i u ostalima tj. ako radi u starijoj verziji radit će u 90% slučajeva i u novoj. I naravno svaki ima svoj standard i razlićito se ponašaju od verzije do verzije. Pogotovo IE pola stvari koja piše da podržava ne podržava za njega sam presto ćitat šta radi, a šta ne jednostavnije mi je probat pa reć gle ak si IE onda buš se ovak ponašo, tak da ljepo zgledi u ostalima, a oni ak oće ljepotu nek instaliraju noviji browser.
To su sve poznati i zanjih moraš radit optimizaciju ima ih tonu manje poznatih, šta si mislio da je mozzila i chrome dovoljno moraš od IE7 (IE6 je već polako van uparabe), ranijih verzija mozzila, chrome, safari i opera. To su ti svi naj poznatiji, a za ostele uprincipu ak radi u njima radi i u ostalima tj. ako radi u starijoj verziji radit će u 90% slučajeva i u novoj. I naravno svaki ima svoj standard i razlićito se ponašaju od verzije do verzije. Pogotovo IE pola stvari koja piše da podržava ne podržava za njega sam presto ćitat šta radi, a šta ne jednostavnije mi je probat pa reć gle ak si IE onda buš se ovak ponašo, tak da ljepo zgledi u ostalima, a oni ak oće ljepotu nek instaliraju noviji browser.
Skinuto sve :D
Najcudnije kaj mi bas u IE sve stima sada
Index ti je na ekstenziji .php, a ostali na .html.
Uz to ima Gallery.html i Contact.html dok su ostali malim slovom - što je i neka praksa koliko ja znam.
Index ti je na ekstenziji .php, a ostali na .html.
Tako funkcionira ovaj CMS, ne mogu ja tu ništa.
Koji?
Koji?
CMS Pro! - plaćeni je
Sajt je odličan! Gdje samo nađeš klijente?
Sajt je odličan! Gdje samo nađeš klijente?
90% onoga što radim je preko Elancea.
Znam da nije tema za to al to ocekujem najbolji odgovor,
radim jednu stranicu, sve je super samo mi treba pomoc oko par sitnica.
1.Kako da widget(global translate) dodam na top, znaci da nije na sidebaru gdje je sad nego negdje u desnom kutu gore.
2.http://welcome-to-bol.com/bol-apartments-bol-croatia ne radi mi google maps, ne znam zasto, stavim bilo koju adresu i uopce ne prikazuje kartu.
***3.http://www.elegantthemes.com/preview/ElegantEstate/2010/08/house-on-the-beach/ Zanima me dali se moze "garage" promijeniti u "parking" slika neka bude ista samo da se promijeni ime.(rijeseno)***
Hvala
Znam da nije tema za to al to ocekujem najbolji odgovor,
radim jednu stranicu, sve je super samo mi treba pomoc oko par sitnica.
1.Kako da widget(global translate) dodam na top, znaci da nije na sidebaru gdje je sad nego negdje u desnom kutu gore.
2.http://welcome-to-bol.com/bol-apartments-bol-croatia ne radi mi google maps, ne znam zasto, stavim bilo koju adresu i uopce ne prikazuje kartu.
***3.http://www.elegantthemes.com/preview/ElegantEstate/2010/08/house-on-the-beach/ Zanima me dali se moze "garage" promijeniti u "parking" slika neka bude ista samo da se promijeni ime.(rijeseno)***
Hvala
Lol, jednom davno sam napravio ovu stranicu:
http://adriastay.net/accommodation/apartments-villa-kristina/
Izgleda poznato? :D
CMS?, ili ti je ukrao CSS kod? ;)
Ma wordpress, tema je od elegan themes Elegant Estate.
nisam nista ukrao
da to je tema, i radim to u wordpressu pa mi treba pomoc, nevidim razlog zasto me ismijavas sto koristim temu
nisam nista ukrao
da to je tema, i radim to u wordpressu pa mi treba pomoc, nevidim razlog zasto me ismijavas sto koristim temu
Ma ne ismijavam te.. Smiješno je meni vidjeti skoro pa istu stranicu :D
Ja sam koristio wordpress plugin za google mape -> MapPress Easy Google Maps
nisam nista ukrao
Ma ne ismijavam te.. Smiješno je meni vidjeti skoro pa istu stranicu :D
Ja sam koristio wordpress plugin za google mape -> MapPress Easy Google Maps
Onda sam krivo protumacio tvoj post, nhf
Hvala na ovoj informaciji
Podzrav!
Evo da vam i ja predstavim svoju stranicu
programi.atwebpages.com
Nije sve urađeno na stranici
Postoji i forum koji isto tako nije potpuno urađen:
http://programi.balkan-rap.com/
Posjedujemo i Facebook Fan Page koju smo danas osnovali:
http://www.facebook.com/pages/Programi/194810510639612