Community review vaših web stranica izdvojena tema

poruka: 3.898
|
čitano: 811.724
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Community review vaših web stranica

moja novo dizajnirana web stranica, cilje je bio - jednostavnost i oku ugodna...

link: mađioničar

ps. a sada bih zamolio da mi se javi netko tko bi mi znao podesiti kontakt formu, kod je već impletiran ali neznam kako submit gumb linkati na slanje emaila
pps. takodjer bi trebao napraviiti razmak između slika i teksta, slike su kreirane visuallighbox programom, kreira css, ali ne mogu naći opciju da oko slike bude razmaka
Spreman sam uplatiti simbolicnu naknadu za taj posao.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.7.2011 12:50 (mađioničar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Community review vaših web stranica
mađioničar kaže...

moja novo dizajnirana web stranica, cilje je bio - jednostavnost i oku ugodna...

link: mađioničar

ps. a sada bih zamolio da mi se javi netko tko bi mi znao podesiti kontakt formu, kod je već impletiran ali neznam kako submit gumb linkati na slanje emaila
pps. takodjer bi trebao napraviiti razmak između slika i teksta, slike su kreirane visuallighbox programom, kreira css, ali ne mogu naći opciju da oko slike bude razmaka
Spreman sam uplatiti simbolicnu naknadu za taj posao.

sta se tice slika i teksta, to sa marginama u cssu jako lako rijesis, za par min.

a kontakt forma ti dosta ovisi o pruzatelju hostinga, meni na infonetu u cPanelu imam CGI mail koji sluzi za te kontakt forme, tako da ti niko nemoze napamet reci kako to za formu srediti

I tako to biva
15 godina
neaktivan

mislim da sam rješio problem uz pomoć formtoolsa iz cpanela...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
overdice kaže...

sta se tice slika i teksta, to sa marginama u cssu jako lako rijesis, za par min.

a kontakt forma ti dosta ovisi o pruzatelju hostinga, meni na infonetu u cPanelu imam CGI mail koji sluzi za te kontakt forme, tako da ti niko nemoze napamet reci kako to za formu srediti

Kontakt forme ne ovise o pružatelju hostinga ako se posla primi osoba koja zna što radi. Kontakt formu (osnovnu) za svoje potrebe napravio sam u pola sata i odlična je. Serverska i custom JS validacija na client strani, ajax osvježavanje error ili success stanja koje prima od serversidea naravno. Trenutno implementiram osnovni spam filter (da mi se nepotrebne poruke ne probiju do maila, ali će se svejedno zabilježavati u Log)

Ukoliko slanje na mail ne funkcionira postoji i web sučelje koje zaprima sve poruke (pomoću PHP/MySQL)

Znači, može se sve lako, tko zna naravno.

Potpis ;)
15 godina
neaktivan

dupli

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.7.2011 18:01 (mađioničar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
premier kaže...

Pozivam sve strucnjake, da mi iznesu svoje misljenje na čemu treba da proradimo na stranici. Ako nebudem znao kako, pa da mi i pomoc pruze ;)... Ovi koji su spremni na kritikovanje a nemaju nista svoje vrijedno paznje molim na strpljenje, da ne postaju bezveze ;)

Zasto nekakav amater nebi smio komentirati nase sajtove? Ako nesto nije lijepo nece biti lijepo profesionalnom web dizajneru, a bome ni malom Marku. Ja nisam vrhunski modni dizajner, a opet nebi kupio majicu sa slike koju prilazem, a dosta sajtova koje ekipa tu predstavlja su jednako njoj:

Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja
14 godina
neaktivan

Cuj, svako ima pravo na svoje mišljenje. Ali postoji i ona stara "kud svi tu i mali mujo". Jedan neka komentarise lose, neki dječačić od 16 godina koji nema pojma od toga, doći će njih 20 još koji će se na to nadovezati.

Cijenim svačije mišljenje, ali više od ljudih koji su stručnjaci za to i koji  znaju šta i kako. naročito me zanimaju sitnice "ispod haube" da prepravim alp šta treba. Dizajn je nešto što se neće nikad svima svidjeti ;)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo jedan mali redizajn iz moje tvornice {#}

Apartmani Palma

www.madwebdizajn.com

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

mjenjati font, pod hitno.... također onaj smećkasti background nije neko veselje

Igor
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mad Web kaže...

Apartmani Palma

Usudio bih se reći da treba poradit na gramatici... jako puno! :)

16 godina
protjeran
Mad Web kaže...

Apartmani Palma

Između ostalog, imaš dosta grešaka u samom kodu. 

14 godina
neaktivan

Hvala na komentarima, neznam sto tocno fali fontu?

Sto se tice teksta ja sam takav dobila i samo c/p stavila ( nisam lektot ) a kod, pa da znam da i toga ima malo ( a to su sve banalne stvari) ali nitko jos nije nista komentirao niti rekao za dizajn sto mene najvise kao web dizajnera zanima!

www.madwebdizajn.com

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

puno bolje bi pasao neki arial, tahoma ili verdana

Igor
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mad Web kaže...

Sto se tice teksta ja sam takav dobila i samo c/p stavila ( nisam lektot ) a kod, pa da znam da i toga ima malo ( a to su sve banalne stvari) ali nitko jos nije nista komentirao niti rekao za dizajn sto mene najvise kao web dizajnera zanima!

Sve ok nisi lektor, ali je tvoj uradak i naravno da zbog toga trebaš bar otvorit http://hacheck.tel.fer.hr/ i pročešljat tekst na brzinu. Nisu to greške u konstrukciji rečenica, nego č,ć,ije,je i slično.

Što se tiče dizajna. Nisam bas relevantan, ali osobno izbornik i sidebar su jako loši ... Sam font bi mogao proći. Izbornik bi mogo bit neki hover bar što se boja tiče jer ovako :S, a sidebar bi mogao sadržavat neku sliku ili recimo dizajnerski odraditi pozadinu naslova sidebara i pozadinu sadržaja/glavnog teksta sidebara.

Inače je simpa web iako ova palma i sve me to podsjeća na neke strane destinacije, ali nije loše!

Lijep pozdrav!

15 godina
odjavljen
Mad Web kaže...

Font, odnosno tipografija je dio dizajna.Kao web dizajner moraš pisati, ili barem težiti k validnom kodu.

16 godina

Dizajn je nepostojeci, šta je tocno tamo dizajnerski, tj što bi htio da ti netko komentira?

DUMP Udruga mladih programera
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2011 19:51 (Fearless).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
alankish kaže...
Mad Web kaže...

Font, odnosno tipografija je dio dizajna.Kao web dizajner moraš pisati, ili barem težiti k validnom kodu.

Ok slazem se da bi trebala paziti na tipografiju, ali meni se ovo cinilo cisto ok!

Fearless kaže...

Dizajn je nepostojeci, šta je tocno tamo dizajnerski, tj što bi htio da ti netko komentira?

Dali je ovo meni islo? Ako je zasto mislis da je dizajn nepostojeci?

www.madwebdizajn.com
15 godina
Mad Web kaže...

Text(boja, font) ti nikako ne odgovara pozadini. Pozadina ti previše upada u oči. Slike koje stoje u ponudi su premale. Sve mi nekako izlgeda neorganizirano. Stranica mi je odbojna.

Ovo govorim kao potencijalni korisnik. 

capttawish@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2011 20:29 (captain_soap_McTawish).
16 godina

Gledam ovo tvoje na forumu i ovo, i onda usporedim sa nekim normalnim dizajnom (npr ovim) i nije mi jasno zašto govoriš za sebe da si web dizajner? Ono nije dizajn, ovo je uvreda.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2011 20:33 (Fearless).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...
Mad Web kaže...

Text(boja, font) ti nikako ne odgovara pozadini. Pozadina ti previše upada u oči. Slike koje stoje u ponudi su premale. Sve mi nekako izlgeda neorganizirano. Stranica mi je odbojna.

Ovo govorim kao potencijalni korisnik. 

Ok, hvala na kritikama! {#}

Fearless kaže...

Gledam ovo tvoje na forumu i ovo, i onda usporedim sa nekim normalnim dizajnom (npr ovim) i nije mi jasno zašto govoriš za sebe da si web dizajner? Ono nije dizajn, ovo je uvreda.

Neznam zasto mislis da je zgodno komentirati radi koji nisam stavila na recenziju i zasto mislis da sam los web dizajner?

Mozda sam pocetnik, mozda su moji klijenti zadovoljni s napravljenim i postignutim i ja sam zadovoljna svojim radovima!?

Dali imas ti neki "normalni dizajn" kada si tako nasao vrijedati mene, ako mislis da ja vrijedam struku ili nesto slicno?

Ako vec zelis komentirati  ( a zbilja svaki komentar, kritiku prihvacam, da neprihvacam nebi stavljala ovdje ) onda si mogao reci nesto normalno

a ne raditi usporedbe mene kao pocetnika i nekoga tko mozda ima iskustva koliko i ja godina?

www.madwebdizajn.com
16 godina

Oprosti, umoran sam od ove teme i egotripera u njoj i izvikao sam se na tebe. Iskreno oprosti.

Također, nemoj ovdje stavljati dizajnove, nema smisla - nece ti niko reci konstruktivnu kritiku jer ljudi na ovom forumu nisu dizajneri, niti su kompetentni za kritiziranje. Postoji mnogi GFX forumi na kojima možeš naučiti stvarno dosta toga, a kvragu i sve - postoje i web galerije poput http://www.awwwards.com/ za inspraciju i good practices.

Dizajnove ću ti poslati na PP pa prokopaj ako želiš {#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Fearless kaže...

Oprosti, umoran sam od ove teme i egotripera u njoj i izvikao sam se na tebe. Iskreno oprosti.

Također, nemoj ovdje stavljati dizajnove, nema smisla - nece ti niko reci konstruktivnu kritiku jer ljudi na ovom forumu nisu dizajneri, niti su kompetentni za kritiziranje. Postoji mnogi GFX forumi na kojima možeš naučiti stvarno dosta toga, a kvragu i sve - postoje i web galerije poput http://www.awwwards.com/ za inspraciju i good practices.

Dizajnove ću ti poslati na PP pa prokopaj ako želiš {#}

Isprika prihvacena, ma gle ja prihvacam svaku konstruktivnu kritiku i da mi netko kaze kako treba, mjenjaj to i to, daj ovo ili ono!

Na ovoj temi su puno losije stranice po meni dobile puno bolje komentare pa mi nije jasno zasto mene zapadnu ovako losi, naime nitko nije savrsen i svi ucimo tako da no hard filings.

Sam ti salji insipracije i savjeta  nikada nije dosta i da onu stranicu cu mjenjati tak da..... {#}

www.madwebdizajn.com
16 godina

Ok, evo onda  brzi savjet svim početnicima, vezan za CSS.

1. Naučite shorthand propertye

2. Prestanite formatirat .css kao da ste greedy hungry gorilla - ovo je uzasno, ovo je bolje rješenje.

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Fearless kaže...

2. Prestanite formatirat .css kao da ste greedy hungry gorilla - ovo je uzasno, ovo je bolje rješenje.

Hvala na savjetu! {#}

www.madwebdizajn.com
14 godina
Fearless kaže...

Iskreno, meni prvi način izgleda preglednij, lakše se snalazim u njemu. Možda sam to samo ja {#}

Baš da vidimo anketu. 

Što vam je preglednije?

1.) OVO

2.) OVO

18 1.
1 2.
0 Nemam pojma šta je to
15 godina
neaktivan
Fearless kaže...

2. Tko te je (na)učio da je to a-way-to-go??

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
14 godina
neaktivan

Cisto da neispadne da bas nista neznam prvobitna stranica od Apartmana palma je ovo

(pa cisto za usporedbu ) narucitelj je to cak i platio!

www.madwebdizajn.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2011 23:23 (Mad Web).

0 0 hvala 0
16 godina

Preglednost nije jedini kriteriji prilikom odabira metode pisanja, to je jedan od faktora. Vjerujte mi da je nakon navikavanja 2. nacin jednako pregledan kao i ono uzasno 1.

Ovo nije C#/Java, ovo je CSS. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Fearless kaže...

Preglednost nije jedini kriteriji prilikom odabira metode pisanja, to je jedan od faktora. Vjerujte mi da je nakon navikavanja 2. nacin jednako pregledan kao i ono uzasno 1.

Ja osobno nikad nebi pisao CSS onako kako ti preporucas jer je nepregledno i puno bi mi vise trebalo vremena da se u tome snadjem nego u "majmunolikom" kako ga ti zoves css-u. 

Naravno, djelove treba logicki odvojiti, zakomentirati i slicno, ali izvoditi onakve piydarije samo zato da mi fajl izgleda ljepo kad ga otvorim u editoru je smjesno.

Prakticnost over ASCII art.

Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Fearless kaže...

Ja osobno nikad nebi pisao CSS onako kako ti preporucas jer je nepregledno i puno bi mi vise trebalo vremena da se u tome snadjem nego u "majmunolikom" kako ga ti zoves css-u. 

Naravno, djelove treba logicki odvojiti, zakomentirati i slicno, ali izvoditi onakve piydarije samo zato da mi fajl izgleda ljepo kad ga otvorim u editoru je smjesno.

Prakticnost over ASCII art.

Da ne pričamo kako je odvajanje tabovima (ili razmacima) nepraktično kod rada na multi-monitor sustavima (gdje je preview sadržaja na glavnom, a radni CSS-ovi na pomoćnom monitoru u split ili mozaic složenim prozorima). U tom slučaju će se tako formatirani CSS-ovi "razletiti" na sve strane.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice