Community review vaših web stranica izdvojena tema

poruka: 3.898
|
čitano: 815.369
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Community review vaših web stranica

I izgleda dosta lose (sadrzaj je ok).

Povecaj header i stavi gradiente.

2.936 Posts! And counting...
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 22:47 (8ax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Community review vaših web stranica
8ax kaže...

I izgleda dosta lose (sadrzaj je ok).

Povecaj header i stavi gradiente.

Heder ne bi povečavao, jer nema neku funkciju preveliku i samo bi smanjivao korisni prostor.

Ako misliš na gradiente sa CSS-om razvlačenje po X ili Y toga ima jako puno ali je jako suptilno (ima čak i u headeru i to po X i po Y istovremeno). Gdje si točno mislio staviti gradiente?

16 godina
u header.
2.936 Posts! And counting...
17 godina
echo kaže...
Nix kaže...

82 ljudi kaže da im se sviđa Odgovorum

Naziv je malo nespretan tko zna možda je to magična riječ za uspjeh

ne sviđa mi se comic sans MS font, možda ga zamijeniš sa nekim http://www.google.com/webfonts

I sa tobom se slažem ali za taj font znam da svi imaju instalirano. Kako znam da ove ostale imaju? ne bi se volio linkat na google.com ili neku sličnu varijantu...

Nemaju svi, npr korisnici Linuxa i mac OS X.

Koristi @fontface i uzmi font sa google, tako sebi štediš promet i usput te google više voli ;)

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
16 godina
neaktivan

Evo ga jedan projekt koji nije moj (frendov je)...

Dakle na Webu bi reklamirali svoj obrt (kermičarski obrt( postavljanje kamena, estriha, keramike...))

Dajte mu prijedloge što treba mijenjat kad dobije pravu domenu i pravi hosting (trenutno je na privremenom hostingu i domeni)

LINK: http://www.mojestranice.com/view.asp?q=keramikababic

My web site ( <3 ): http://midzan21.com TorrentHR.Org User ==> TorrentHR.OrG Power User :D THR in <3
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 21:33 (midzan21).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
midzan21 kaže...

Evo ga jedan projekt koji nije moj (frendov je)...

Dakle na Webu bi reklamirali svoj obrt (kermičarski obrt( postavljanje kamena, estriha, keramike...))

Dajte mu prijedloge što treba mijenjat kad dobije pravu domenu i pravi hosting (trenutno je na privremenom hostingu i domeni)

LINK: http://www.mojestranice.com/view.asp?q=keramikababic

pozadina, 

bilokoja druga galerija slika, - imaš http://www.huddletogether.com/projects/lightbox2/ 

zatima, ti se nesmije dogoditi kao na tražilici da imaš crna slova na crnoj pozadini

ne mora biti pixel perfect, ali, malo truda kod pozicioniranja stvari na stranici dobro dođe. 

kompresiraj slike

inače, dizajn mislim da zahtjeva temeljite izmjene... bolje da si uzeo open source besplatni template ( neki portfolio tip )

42
16 godina
neaktivan
echo kaže...
APazinjan kaže...
echo kaže...

Pozdrav, zanimaju me sva mišljenja o stranici www.odgovorum.com 

Ideja: Stranica gdje se postavljaju pitanja, ankete i sudjeluju u debatama - drugačiji tip foruma u stilu yahoo answers

Sama ideja stranice je super, imao sam i ja takvu. Dizajn mi se ne sviđa, nekako mi je ružan opčenito, ja bih prije išao na modernij look, čišći sa malo življim bojama.

Da, to je puno ljudi reklo. Radimo malo na redizajnu i na logu a što se boja tiče, mislim da će se razbiti monotonost kad se ubace slike. To je u pripremi.

Da, sad kad gledam, imaš pravo, malo je tmurno. Mislim da će reklame malo razbiti plavu boju. 

Što ti znači moderniji sa čišćim bojama?

ComicSans mijenjaj čim prije... Uffff, grozan font...

Btw. ComicSansCriminal

Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
14 godina
neaktivan
eterna luchar kaže...
echo kaže...
APazinjan kaže...
echo kaže...

Pozdrav, zanimaju me sva mišljenja o stranici www.odgovorum.com 

Ideja: Stranica gdje se postavljaju pitanja, ankete i sudjeluju u debatama - drugačiji tip foruma u stilu yahoo answers

Sama ideja stranice je super, imao sam i ja takvu. Dizajn mi se ne sviđa, nekako mi je ružan opčenito, ja bih prije išao na modernij look, čišći sa malo življim bojama.

Da, to je puno ljudi reklo. Radimo malo na redizajnu i na logu a što se boja tiče, mislim da će se razbiti monotonost kad se ubace slike. To je u pripremi.

Da, sad kad gledam, imaš pravo, malo je tmurno. Mislim da će reklame malo razbiti plavu boju. 

Što ti znači moderniji sa čišćim bojama?

ComicSans mijenjaj čim prije... Uffff, grozan font...

Btw. ComicSansCriminal

{#} sad mi je mlo i neugodno što sam baš njega izabrao. i APazinjan je rekao isto to za font.

Uglavnom, probat ćemo vidjeti što se da napraviti. Sad smo u nekim drugim preinakama pa kad dođe na red.

Kako ti se čini prikaz komentara? Znači sistem je malo drugačiji nego na ostalim forumima. Zadnji "glavni komentar - to je komentar koji ide direktno na temu" uvijek dolazi na vrh svih ostalih komentara. Komentari na komentar, bilo koje razine idu ispod tog kometara na prvo mjesto. Mislim da je tako puno lakše čitati postove ali se malo teško snaći kad tražiš nove postove. Imaš kakav prijedlog? 

14 godina
neaktivan

Evo baš na zanima malo feedbacka za web shop koji smo izradili

http://www.kvama.com

Pozdrav!

18 Odlično
8 Dobro, treba dorade
1 Tak-tak...
0 Moglo je i dosta bolje
0 Katastrofa
Hui-buh!

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kada već treba dorade... bilo bi mi naravno drago i vidjeti prijedlog što poboljšat?

Hui-buh!

0 0 hvala 0
17 godina

Imaš    horizontal scrollbar  ukloni ga

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 16:39 (Nix).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nix kaže...

Imaš      horizontal scrollbar  ukloni ga

Isti se zna nekada pokazati, i ne uspjevam dokučiti zašto... nema nigdje definicije te širine... iz nekog razloga ju postavi na 1664...

Hui-buh!
17 godina
McJagger kaže...
Nix kaže...

Imaš    horizontal scrollbar  ukloni ga

Isti se zna nekada pokazati, i ne uspjevam dokučiti zašto... nema nigdje definicije te širine... iz nekog razloga ju postavi na 1664...

problem ti uzrokuje border lijevo i desno, koliko vidim tebi samo treba top border

#bottom {
position: relative;
width: 100%;
border: #a8a8a8 solid 1px;
border-top: #a8a8a8 solid 1px;
background-color: #696969;
float: left;
margin-top: 40px;
}

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 0:44 (Nix).
14 godina
neaktivan

I nakon izbacivanja mi svako 3-4 put radi istu stvar... nije pomoglo nažalost. A ne vidim ni razlog zašto bi mi 1px border stvarao 700 pixela širine?

Da je pri svakom učitavanju, bilo bi mi jasno da nešto ne štima, al ovako... {#}

Hui-buh!
14 godina
neaktivan

Oops... moja greška... je, to je bilo to... al ipak mi nije jasno zašto dva pixela stvaraju ovakav problem?  {#}

Hui-buh!
17 godina

Zato što se border dodaje na div sa vanjske strane, u ovom slučaju div je postavljen na 100% širine i imaš još po jedan px lijevo i desno, tako da su stvarne dimenzije 100%+1px+1px.

Umjesto border možeš koristiti outline:#a8a8a8 solid 1px;   outline ne utječe na dimenzije..

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 18:30 (Nix).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Sorry na Offtopicu.

Nix. U kojem jeziku ti radis svoje projekte? Izgledas mi kao covjek koji zna znanje pa me zanima jer i ja imam zelju da budem dev kad tad. Upravo krecem neki svoj projekt sa strane pa eto da pitam majstora.

ukratko: PHP znam, sad me zanima da li se isplati uciti ruby ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 19:17 (Arxi).

0 0 hvala 0
17 godina
Arxi kaže...

Sorry na Offtopicu.

Nix. U kojem jeziku ti radis svoje projekte? Izgledas mi kao covjek koji zna znanje pa me zanima jer i ja imam zelju da budem dev kad tad. Upravo krecem neki svoj projekt sa strane pa eto da pitam majstora.

ukratko: PHP znam, sad me zanima da li se isplati uciti ruby ;)

PHP + mySQL = WIN!

PHP ima raznih frejmworka pa ih malo prouci.

Mentalist je moj idol... I torrente isto
17 godina

Stranice radim sa PHP, točnije koristim cakephp i u zadnje vrijeme istražujem yii i lithium framework. Ako imaš volje učiti ruby onda to i učini, od znanja glava ne boli. Skrenuo bi pažnju svima koji se manje više bave 'backend' developmentom da počnu na vrijeme učiti i koristiti NoSql baze podataka, npr MongoDB, Cassandra , CouchDB, ... te neki od bržih servera npr http://www.lighttpd.net/  http://en.wikipedia.org/wiki/Nginx   i moj favorit http://www.cherokee-project.com/  http://en.wikipedia.org/wiki/Cherokee_%28webserver%29

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 8:55 (Nix).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

+1 za CakePHP :)

Nekada sam koristio čisti PHP, što je bila katastrofa... idući korak je bio PHP+SMARTY (template engine), što je već pomoglo odvojiti kod i prikaz istoga, a Cake je milina...

Ruby te Ruby on Rails nisam provao, ali po komceptu bi trebao biti dobar.

Hui-buh!

0 0 hvala 0
17 godina

CakePHP je dobar komad softvera, ubrzava rad, nije ga teško savladati, ima odličnu dokumentaciju, upustva i veliku zajednicu. Odličan je za 'low i medium traffic' stranice.

Ti na svojoj stranici trebaš odraditi i dodatni routing, jer su ti neki url-ovi na engleskom jeziku, a neki na našem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ja koristim codeigniter neke stvari, nisam se još susretao sa cake-om do prije tjedan dana.

Ima li on neko jednostavno inbuild rješenje za izradu kategorija ili i tamo treba hardcode-at?

Ah da, sad imam jedan posao za obaviti za strance na applikaciji koja je napisana u cake-u. Vrlo je slično codeigniter-u, ali opet nije.

Better safe than Sony

0 0 hvala 0
17 godina

Kako misliš 'izradu kategorija'???

U cakephp imaš konzolu i komande u njoj pomoću kojih ubrzavaš izradu public&admin CRUD aplikacije. Komanda 'cake bake all' će ti na osnovu tvojih tabela iz baze podataka automatski generirati sve potrebne datoteke za dodati, pregledati, urediti i izbrisati sadržaj. To je neka osnova na koju dodaješ dodatne funkcionalnosti, itd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Klasična kategorizacija. Kao recimo kategorije u wordpressu. Dakle izrada kategorija koje "su u bazi podataka".

Znači:

www.nekastranica.com/kategorija1/stranica.php

ili

www.nekastranica/kategorija/podkategorija/stranica1.php

Znam ja kako to iskodirati, samo me zanima dali cake ima neko gotovo inbuild rješenje.

Better safe than Sony

0 0 hvala 0
17 godina

Wordpress ti je CMS, cakephp je radno okruženje na kojemu ćeš izgraditi vlastiti cms, mogućnosti su ti neograničene.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Nix kaže...

Wordpress ti je CMS, cakephp je radno okruženje na kojemu ćeš izgraditi vlastiti cms, mogućnosti su ti neograničene.

Meni je to itekeko jasno. Napisao sam se ja web aplikacija. Pitam da li ima kakvo rješenje, možda u dokumentaciji. Znam da to fali u codeigniteru, barem dobro rješenje od njih kao neki tutorijal, pa čak ni community nema ništa.

Better safe than Sony
14 godina
neaktivan
Nix kaže...

CakePHP je dobar komad softvera, ubrzava rad, nije ga teško savladati, ima odličnu dokumentaciju, upustva i veliku zajednicu. Odličan je za 'low i medium traffic' stranice.

Ti na svojoj stranici trebaš odraditi i dodatni routing, jer su ti neki url-ovi na engleskom jeziku, a neki na našem.

Na engleskom su mi dijelovi koji mi nisu toliko bitni za SEO...

Hui-buh!
17 godina
Bypass kaže...

Klasična kategorizacija. Kao recimo kategorije u wordpressu. Dakle izrada kategorija koje "su u bazi podataka".

Znači:

www.nekastranica.com/kategorija1/stranica.php

ili

www.nekastranica/kategorija/podkategorija/stranica1.php

Znam ja kako to iskodirati, samo me zanima dali cake ima neko gotovo inbuild rješenje.

potraži cakephp custom routing

ps, ovdje nećemo raspravljati o cakephp, stoga vratimo se na temu dok nije kasno :)

14 godina
protjeran
Nix kaže...

potraži cakephp custom routing

ps, ovdje nećemo raspravljati o cakephp, stoga vratimo se na temu dok nije kasno :)

Routing nema veze s time {#} Ali dobro, back to ontpic.

Better safe than Sony
14 godina
neaktivan
Nix kaže...

Nemaju svi, npr korisnici Linuxa i mac OS X.

Koristi @fontface i uzmi font sa google, tako sebi štediš promet i usput te google više voli ;)

Malo se vračam sa topicom unazad. Razmišljao sam o ovome što si rekao. Ako uzmem font od Googla, onda će mi se stranica duže učitavati, mislim da svaki font ima cca 20k. Ne razumijem kako sebi štedim promet kad ja koristim font koji je na korisničkom kompu?

ali sve se to isplati napraviti ako te zaista google ranka više zato što koristiš njegove fontface, jesi siguran u to? ;)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice