Automatsko objavljivanje "tuđih" članaka

poruka: 2
|
čitano: 695
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Ovako, za nekoliko dana otvaram novi sportski sajt te sam sve manje-više automatizirao na njemu, znači ima nešto tipa live score gdje se automatski ažuriraju rezultati utakmica, onda imam nekakvu kategoriju gdje se golovi nakon utakmica automatski objavljuju i još nekoliko sitnica koje se automatski ažuriraju itd.. Da pređem na stvar, znači htio bi svoj sajt što više 'automatizirati' znači da se sve na njemu odvija automatski te da nemam toliko posla oko njega i da si što više olakšam. Sve sam već oko toga posložio ali me samo zeza jedna stvar, dakle htio bi i članke koji bi se objavljivali na sajtu nekako 'povuči' sa drugih sajtova preko RSS-a, tako da mi se i članci koji bi se prikazivali na sajtu automatski objavljuju kao da sam ih ja ručno pisao naravno uz izvor stranice sa koje je sadržaj preuzet, na nekoliko sajtova sam već našao ovaj sistem ali nikako ne razumijem kako da to kod sebe napravim, pa bi molio nekoga ko je voljan da mi pomogne oko toga.

LP

0 0 hvala 0
17 godina

Neću ulaziti u isplativost takvog projekta, jer ljudi iste podatke mogu imati u svom pregledniku koristeći rss reader ekstenzije.

Ako već želiš slično ugraditi u web stranicu, onda moraš razviti sistem koji će svaki x minuta dohvatiti rss url, obraditi sadržaj i spremiti u bazu podataka.

Na apache / php hostingu u cpanelu namjestiš Cron Jobs koji poziva u udređenom intervalu tvoju php skriptu, unutar koje koristiš recimo cUrl za dohvat rss sadržaja i nekoliko linija koda koje provjere postoji li istovjetan sadržaj u tvojoj bazi, ako ne onda se sadržaj upiše u bazu.. ovo bi bilo najjednostavnije.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.9.2014 8:58 (Nix).
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice