Upgrade ATI grafičkih drajvera

poruka: 13
|
čitano: 3.749
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Postoje osnovane sumnje da mi je neki instal nešto lošega napravio sa mojom grafikom. U svakom slučaju, trebao bih instalirati najnovije drajvere za svoju grafičku. Molim, kako se to radi?

Sistem je q6600, Win Xp PRO 64-bit, grafička ATI Radeon HT 3600 Series. Ono što sam ja napravio je googlao, i odvelo me do toga da downoadam najnovije ATI Catalyst drajvere (trenutno imam to instalirano čudo i stoji u tray-u). Ako apgrejdam taj ACC, da li sam time apgrejdao i drajvere grafičke kartice? I kako to napraviti, prvo deinstal starog ACC ili...? Puno hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Upgrade ATI grafičkih drajvera

Probaj Driver Sweeper freeware za skidanje drivera ili total uninstall program za deinstalaciju pa odaberi ATI catalyst i nakon toga skini sa ati driver downloads stranice nove 8.12 drivere u packetu sa CCC (control centar-1.link na stranici) i instalacija, restart i voila

Q6600 , EX38-DS4, OCZ DDR2 4GB 1000MHz, HD4870 1G
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Probaj Driver Sweeper freeware za skidanje drivera ili total uninstall program za deinstalaciju pa odaberi ATI catalyst

Iz ovoga zaključujem da predlažeš da prvo deinstaliram postojeći ATI Catalyst Centar?!

i nakon toga skini sa ati driver downloads stranice nove 8.12 drivere u packetu sa CCC (control centar-1.link na stranici) i instalacija, restart i voila

A iz ovoga da sam taj dio već obavio, na D mi stoji 40 i nešto MB fajla ACC 8.12 .exe spremnog na dvoklik.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2008 19:47 (Juzer).
17 godina
protjeran

Preporučljivo je napraviti deinstalaciju nakon svake nove instalacije ili upgradea programa, možeš i direktno preko starog instalirati-ne bi trebalo bit problema...

17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Preporučljivo je napraviti deinstalaciju nakon svake nove instalacije ili upgradea programa, možeš i direktno preko starog instalirati-ne bi trebalo bit problema...

Vjerojatno si mislio PRIJE, ok, javim se nakon što napravim rečeno. Tenks.
17 godina
protjeran

Da, naravno prije nove instalacije

16 godina
neaktivan

http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&questionID=38664 Skini sa ovog linka HotFix drivere i samo prepeglaj preko postojećih,oni automatski deinstaliraju stare i instaliraju nove i to je to. Kad otvoriš stranicu samo spusti malo niže i vidjet ćeš piše ti Far Cry 2 and Stalker Clear Sky XP Hotfix(includes XP 32-bit and 64-bit). S tim Driverima će ti grafa radit kao zmaj,meni radi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2008 20:25 (miljac007).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Izvješče: s obzirom da mi je deinstal (kad sam ga pokušao) postavio pitanje želim li deinstalirati samo drajvere za grafičku ili za cijeli čipset - a ja nemam pojma - to sam ipak instalirao novi ACC preko starog, tj. bez prethodnog deinstala. Vrtio, instalirao, resetirao, amo-tamo, sve ok, nema NOVIH problema, ali svi stari su tu. Dakle nikakve koristi od ovoga. Taj hotfix je sadržan u ovom ACC-u, tako da  ... . Tenks enivej.

Sad šta napravit? Komp i dalje trza, kasni, blokira, praktički na sve radnje. Počistio sam ga, ventilacija mrak, upgrejdao grafiku ... šta još može biti problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Juzer kaže...

Izvješče: s obzirom da mi je deinstal (kad sam ga pokušao) postavio pitanje želim li deinstalirati samo drajvere za grafičku ili za cijeli čipset - a ja nemam pojma - to sam ipak instalirao novi ACC preko starog, tj. bez prethodnog deinstala. Vrtio, instalirao, resetirao, amo-tamo, sve ok, nema NOVIH problema, ali svi stari su tu. Dakle nikakve koristi od ovoga. Taj hotfix je sadržan u ovom ACC-u, tako da  ... . Tenks enivej.

Sad šta napravit? Komp i dalje trza, kasni, blokira, praktički na sve radnje. Počistio sam ga, ventilacija mrak, upgrejdao grafiku ... šta još može biti problem?

odavde skini drivere
skini i ati tray tool
kod instalacije ati drivera instaliraj samo driver bez control centra, već za podešavanje korsti tray tool
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2008 10:06 (Darky).
16 godina
neaktivan

To ti nisam napomenuo,trebao si za cijeli chipset,sory. Mada mi to već smrdi na neki drugi problem. Dali se možda sijećaš dana kad ti je počeo štekat pa da probaš vratit sistem na dan prije?!

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2008 14:40 (miljac007).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Juzer kaže...

Pokusaj ga defragmentirat ako trebas pa bi trebao radit brze.
q6600 H2O @3GHz, 6GB DDR2,ati radeon 3870x2
16 godina
neaktivan

FORMAT C nema sta drugo... ako ti trza,steka...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Upgrade ATI grafičkih drajvera, blesavi prijedlozi
L4k1 kaže...

FORMAT C nema sta drugo... ako ti trza,steka...

Ova ti je dobra ... . Ma gledaj, čak bih i o tome mogao razgovarati, ali pod uvjetom da prethodno skužim u čemu je bio problem. Inače me čeka ista priča. Dakle, imao sam jaku konfiguraciju koja je radila mjesecima sve 4 jezgre na 100% 24/7 OC stabilno i bez greške, i bila cijelo vrijeme korišteno još kao i glavni kućni komp, dakle video, prženje, junejmit, ... . Tada instaliram novu verziju moga 24/7 programa, ništa spec., kad ono, više ništa nije kako treba. Djeluje kao da je pred crknućem komp. Očistio i usisao (bilo puno prašine, temp jezgre spustio sa 62-70 na 48-54), nema koristi. Potom instalirao najnovije drajvere za ATI Radeon = 0 bodova.
Još mi sada pada na pamet da malo pročačkam process priority, ali nisam siguran šta je ispravno tu, neki su mi na below normal, većina na normal.

BTW, jel normalno da startanje IE otvara 2 procesa iexplore.exe *32??? I svaki novi tab novi proces??
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice