Uklanjanje autorun virusa?

poruka: 19
|
čitano: 9.432
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Već nekoliko dana laptop (Win XP, AMD Turion 64 mobile, 1024 mb RAM) mi sporo radi zbog infekcije.

Problematične datoteke su:

wscript.exe (koja se pokreće pri svakom podizanju windowsa)

autorun.inf

winxp.exe

Daklem, nakon što sam skenirao sa raznim alatima, svi mi oni lijepo poručuju da sam zaražen VBS virusima, crvima i čim već.

Nijedan ih nije uspio ukloniti.

Task manager ne mogu pokrenuti; system restore također; pokušao sam preko Safe moda, ali ništa.

Ima li netko ideju, ili moram brisati windowse?

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

vjerovatno trebaš brisat windowse jer nisam našao na netu kako ga uklonit samo pišu njegove posljedice: usporen komp, gubitak podataka, slanje osobnih podataka

I would love to change the world, but they won't give me the source code

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pokusaj nesto sa Start-up CPL. Ako to ne uspije, onda da, trebao bi reinstalirat OS.

Don't worry Cartman. There are no stupid answers, just stupid people.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da li si skenirao s Malwarebytes Anti-Malwareom ili sa SUPERAntiSpyware Free Edition? Ako nisi, svakako to napravi pa vidi da li su ti oni uspjeli riješiti te viruse. Koji antivirusni program imaš?

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2009 16:41 (Razer_Copperhead).

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

autorun.inf bi trebao riješiti ovaj alat:http://www.softpedia.com/get/Antivirus/W32-Autorun-Worm-Removal.shtml

nisi rekao s čim si skenirao,ali ako nisi s ova dva što ti je razer predložio,trebao bi..

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2009 16:41 (seneka).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Uklanjanje autorun virusa?

ja sam ga rješio sa nodom, mislim da sa malo boljim av ga brišeš

16 godina
protjeran
Imao sam istu stvar, bolje srusi windows jer ce ti se opet to pojavljivat. I formatiraj sporim nacinom.
16 godina
neaktivan

Izbriši ih.

Groucho Marx: I refuse to join any club that would have me as a member.
17 godina

Od antivirusa samo su dva meni uspjeli riješiti takve probleme (s tim autorun crvima).

Norton (tad 2008) i Kaspesky. Jedini su potpuno prošli taj test.

Sad koristim Avast4 pro (testiram ga) u kombinaciji s programčićem Autorun Eater.

Zbog posla kojim se bavim, moji stickovi dolaze u kontakt s mnogo računala, kao i tuđi stickovi s mojim.

Autorun Eater jednostavno prepozna zaraženi Autorn.inf na sticku i pojede ga.

http://oldmcdonald.wordpress.com/ -Link za download Autorun Eatera.

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Evo na engleskom: wscript.exe is a process relating to Microsoft Windows operating system which allows additional functions to scripting. "This program is a non-essential system process, but should not be terminated unless suspected to be causing problems.\r"

Not a critical component, but see the information above before disabling it.

Evo još malo: winxp.exe is a process which is registered as W32.Beagle.AG@mm.\r "This virus is distributed via the Internet through e-mail and comes in the form of an e-mail message, in the hopes that you open its hostile attachment.\r" The worm has its own SMTP engine which means it gathers E-mails from your local computer and re-distributes itself.\r "In worst cases this worm can allow attackers to access your computer, stealing passwords and personal data.\r" This process is a security risk and should be removed from your system.\r Please see additional details regarding this process.\r

Disable and Remove winxp.exe IMMEDIATELY. This process is most likely a virus or trojan.

A što se autorana tiče odakle sve to počinje to je "leglo zla"

Uslikaj nam šta ti piše u tom txt fajlu... 

*-*...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis :D...od Aljaske do Meksika, to je ona druga slika, pit i to je Amerik
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 14:33 (h_rca777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Takve datoteke možeš očistit jedino ovak...

Skini DR.Web Live CD i napravi bootabilni disc, te ga bootaj i skeniraj sa Dr.Web cure It aplikacijom...

Nakon toga uđi u Safe Mode i skeniraj sa Malwarebytesom i Avirom, te isključi system restore i očisti registar sa CCleanerom...

A da bi spriječio širenje autorun virusa na tvoj sistem nadalje instaliraj Panda Vaccine

http://it.forumi.hr/ Moj forum.Registrirajte se.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sve gore navedeno stoji,no kada se zarazis s takvim virusom ili trojanom,najbolje ti je napravit čistu instalaciju sa full formatom HDD,a ako imas kakve eksterne jedinice koje koristis,njih tek ukljuci u komp kad instaliras na njega pravi antivirus tipa nod ili aviru i malware naravno....i scaniraj ih deep heuristics bez obzira sto ce ti usporit komp dok to radi ali ovako ces biti siguran da si sve pobrisao.

16 godina

stisni start, odi na run (kolko se sjećam tako se zove), utipkaj "msconfig" i tamo pod karticom Startup imaš sve programe koje se "ustaju" zajedno sa sustavom...tamo makni programe koji su problematični tj. najbolje je maknut sve programe koji ti ne trebaju odmah (iako dosta od tih programa ne trebaju nikad). Ljudi najviše tu imaju programe poput qqtask.exe, neke googleove dodatke, dodatke za printer, adobe podprograme i slično.

sve te programe možeš pomicat sa popisa jer svi će oni radit i dalje dobro ako ih pokreneš onog trena kad će ti trebat. nema potrebe da žderu rame sustavu cijelo vrijeme i stoje na tzv. standby-u...

http://www.youtube.com/user/zgd2006
17 godina
neaktivan
Da li bi se taj virus pojavljivao (aktivirao) kada bi se onemogućilo autorun pokretanje stvati na računalu?
Random chance seems to have operated in our favor.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nemoze se viirus odnikuda pojavit!..mozes ga samo negdje pokupit ili od nekoga dobit!

16 godina
gugi23 kaže...

nemoze se viirus odnikuda pojavit!..mozes ga samo negdje pokupit ili od nekoga dobit!

ma daj, ti mora da si i toplu vodu otkrio...to je opće poznato al tu pričamo o tom kak maknut te gluparije...

http://www.youtube.com/user/zgd2006
15 godina
neaktivan

To smo vc odgovorili,najsigurniji put je cista instalacija i full format hdd...najbolja opcija bez daljnjeg!!

16 godina
protjeran
gugi23 kaže...

To smo vc odgovorili,najsigurniji put je cista instalacija i full format hdd...najbolja opcija bez daljnjeg!!

Uopće ne.  Uklanjanje malware ručno je ustvari vrlo jednostavno.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
15 godina
neaktivan

probaj sa autorun eater

evo linka

http://www.softpedia.com/progDownload/Autorun-Eater-Download-85585.html

P.S Samo uklanja virus autorun.inf

Dejan
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.11.2010 8:10 (dejko2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice