Racunar blokira!

poruka: 10
|
čitano: 3.021
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Računar blokira!

Pozdrav. Računar mi je sve normalno radio do neki dan kad sam promijenio hard disk i počeo dizati sistem i dođe do onog dijela SETUP IS LOADING FILES (KERNEL DEBUGR...) i stane, drugi put pređe KERNEL DEBUGER, ali i poslije toga računar zablokira, tako sa svakim sistemom, do CD-ova nije, sam ne znam šta da radim. Imal iko kakvo rješenje?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Racunar blokira!

Izvadi ram 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Racunar blokira!
Darjokooo123 kaže...

Izvadi ram 

Misliš da ubacim drugu pločicu rama?

16 godina
Vehid kaže...
Darjokooo123 kaže...

Izvadi ram 

Misliš da ubacim drugu pločicu rama?

Pokusaj izvadit pa resetirat računalo kad počne pišćat onda ga ugasi i ponovno vrati ram!...

Softwer
13 godina
neaktivan
Racunar blokira!

Izvadio sam ram, uradio sve kako treba i nije to problem, da nije možda RAM izgorio?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Računar blokira!
Vehid kaže...

Pozdrav. Računar mi je sve normalno radio do neki dan kad sam promijenio hard disk i počeo dizati sistem i dođe do onog dijela SETUP IS LOADING FILES (KERNEL DEBUGR...) i stane, drugi put pređe KERNEL DEBUGER, ali i poslije toga računar zablokira, tako sa svakim sistemom, do CD-ova nije, sam ne znam šta da radim. Imal iko kakvo rješenje?

kernel je glavni sistemski direktorij - ocito nesto nije u redu sa njime, moras ponovno instalirati windowse na taj hard disk 

13 godina
neaktivan
Racunar blokira!

Druže sad ti kažem, pređe nekad i Kernel Debuger dođe do učitavanja novog fajla i opet stane, mislim da je matična u pitanju, on blokira i bez dizanja sistema, radi 5-10 minuta i blokira, sutra ću isprobati sa novom matičnom pa ću vam javiti jel problem u njoj!

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 21:56 (Vehid).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Vehid kaže...

Druže sad ti kažem, pređe nekad i Kernel Debuger dođe do učitavanja novog fajla i opet stane, mislim da je matična u pitanju, on blokira i bez dizanja sistema, radi 5-10 minuta i blokira, sutra ću isprobati sa novom matičnom pa ću vam javiti jel problem u njoj!

aha ok - mozes jos porbati spustit bios na failsafe default 

13 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...
aha ok - mozes jos porbati spustit bios na failsafe default 

Već sam to isprobavao ali nije uspjelo!

13 godina
neaktivan
Racunar blokira!

Riješio sam, problem je bio u matičnoj ploči, stavio drugu i evo ga sad radi bez problema!

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice