Pozdrav. Računar mi je sve normalno radio do neki dan kad sam promijenio hard disk i počeo dizati sistem i dođe do onog dijela SETUP IS LOADING FILES (KERNEL DEBUGR...) i stane, drugi put pređe KERNEL DEBUGER, ali i poslije toga računar zablokira, tako sa svakim sistemom, do CD-ova nije, sam ne znam šta da radim. Imal iko kakvo rješenje?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Izvadi ram
Izvadi ram
Misliš da ubacim drugu pločicu rama?
Izvadi ram
Misliš da ubacim drugu pločicu rama?
Pokusaj izvadit pa resetirat računalo kad počne pišćat onda ga ugasi i ponovno vrati ram!...
Izvadio sam ram, uradio sve kako treba i nije to problem, da nije možda RAM izgorio?
Pozdrav. Računar mi je sve normalno radio do neki dan kad sam promijenio hard disk i počeo dizati sistem i dođe do onog dijela SETUP IS LOADING FILES (KERNEL DEBUGR...) i stane, drugi put pređe KERNEL DEBUGER, ali i poslije toga računar zablokira, tako sa svakim sistemom, do CD-ova nije, sam ne znam šta da radim. Imal iko kakvo rješenje?
kernel je glavni sistemski direktorij - ocito nesto nije u redu sa njime, moras ponovno instalirati windowse na taj hard disk
Druže sad ti kažem, pređe nekad i Kernel Debuger dođe do učitavanja novog fajla i opet stane, mislim da je matična u pitanju, on blokira i bez dizanja sistema, radi 5-10 minuta i blokira, sutra ću isprobati sa novom matičnom pa ću vam javiti jel problem u njoj!
Druže sad ti kažem, pređe nekad i Kernel Debuger dođe do učitavanja novog fajla i opet stane, mislim da je matična u pitanju, on blokira i bez dizanja sistema, radi 5-10 minuta i blokira, sutra ću isprobati sa novom matičnom pa ću vam javiti jel problem u njoj!
aha ok - mozes jos porbati spustit bios na failsafe default
Već sam to isprobavao ali nije uspjelo!
Riješio sam, problem je bio u matičnoj ploči, stavio drugu i evo ga sad radi bez problema!