Problem sa virusima i racunalo se resetira sam

poruka: 21
|
čitano: 4.243
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Koristio sam Windows 7 nekih par dana i jucer mi se zarazio nekakvim virusima i to baš Windows mapa. Sinoc sam formatirao disk i presao na XP, stavio AVG i instalirao Mozillu i sve što sam bio posjetio na internetu je ovaj forum. Upalim racunalo danas ujutro kad ono AVG poceo javljat da mi je u Windows mapi 9 virusa i racunalo mi se gasi samo od sebe svakih sat, dva. Je li sad to problem zbog ovih virusa (nemam blage kako su se uvalili) ili je problem sa hardverom?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa virusima i racunalo se resetira sam
a može bit da je zbog virusa. mani se avg-a, instaliraj aviru, napravi update i skeniraj komp
16 godina

probaj opet reinstalirat windows i onda aviru i nod instaliraj ili vec neki drugi antivirus i odmah skeniraj

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2009 21:34 (MarioVk).
16 godina

Evo instalirao sam windowse, stavio VIPRE i Comodo koji su mi pokazali da mi je virus na USB-u i to sve html i php datoteke, flash....

Nema nikakve exe ili slicne datoteke, nego samo mape u kojima se nalazi web site (oko 5 mapa) i sad sve ispočetka moram radit LoL... Viče

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

stavi aviru 9 i comodo. jer ako nisi vidio u bugovom testu, vipre i nije baš preporučljiv

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2009 11:13 (jurluk).
17 godina
neaktivan
Ivan M. kaže...

Evo instalirao sam windowse, stavio VIPRE i Comodo koji su mi pokazali da mi je virus na USB-u i to sve html i php datoteke, flash....

Nema nikakve exe ili slicne datoteke, nego samo mape u kojima se nalazi web site (oko 5 mapa) i sad sve ispočetka moram radit LoL... Viče

Ima i flash virusa.
World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
16 godina
F1-IVO kaže...
 Ima i flash virusa.
Znam, ali na USB-u je sve sto sam ja radio, pa ja ne znam radit viruse Izlanuo se
To mi je nešto uletilo na USB posto ga koristim na vise racunala i zarazilo sve datoteke.
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...

stavi aviru 9 i comodo. jer ako nisi vidio u bugovom testu, vipre i nije baš preporučljiv

Bolje stavi aviru 9 i pc tools firewall jer su bolji od tog viprea i comonda.
Area-51 m15x
16 godina
neaktivan
Ivan M. kaže...
F1-IVO kaže...
 Ima i flash virusa.
Znam, ali na USB-u je sve sto sam ja radio, pa ja ne znam radit viruse Izlanuo se
To mi je nešto uletilo na USB posto ga koristim na vise racunala i zarazilo sve datoteke.
 Pa jesi ga sad očistio??
Meni je tako par puta kad bih uzeo zaražen USB stick od frenda i prikopčao ESET Smart Security skakao u pomoć!
Jedamput je, vjerovali ili ne, nakon prikopčavanja ESET obranio čak 15 "napada" sa sticka. Svi virusi su se našli u karanteni!
Zbog toga što ESET koristi pametnu tehnologiju otkrivanja virusa, najviše ga i "volim"!Smijeh
Dakle kad downloadaš nešto s neta, ili prikopčaš USB, odnosno kad se pojavi neka nova datoteka u Windowsima onda automatski bude skenirana od ESET-a i ako je maliciozna bude blokirana i maknuta u quarantine.
Vjerovatno ti je se virus uvukao u sve particije koje imaš napravljene na hardu!
Skeniraj i s ESET-om, možeš imati free 30 dana trial licencu odličnog AV-a!

Nijedno pravilo bez iznimke!!
16 godina
Bellatrix kaže...
Ivan M. kaže...
F1-IVO kaže...
 Ima i flash virusa.
 Pa jesi ga sad očistio??
Meni je tako par puta kad bih uzeo zaražen USB stick od frenda i prikopčao ESET Smart Security skakao u pomoć!
Jedamput je, vjerovali ili ne, nakon prikopčavanja ESET obranio čak 15 "napada" sa sticka. Svi virusi su se našli u karanteni!
Zbog toga što ESET koristi pametnu tehnologiju otkrivanja virusa, najviše ga i "volim"!Smijeh
Dakle kad downloadaš nešto s neta, ili prikopčaš USB, odnosno kad se pojavi neka nova datoteka u Windowsima onda automatski bude skenirana od ESET-a i ako je maliciozna bude blokirana i maknuta u quarantine.
Vjerovatno ti je se virus uvukao u sve particije koje imaš napravljene na hardu!
Skeniraj i s ESET-om, možeš imati free 30 dana trial licencu odličnog AV-a!

Jesam ocistio sam, sve ono sto sam radio skoro mjesec dana je otislo. Viče
Sad opet sve od pocetka trebam radit...Neodlučan
16 godina
neaktivan
Ivan M. kaže...
F1-IVO kaže...
 Ima i flash virusa.
 Pa jel ima neka zastita da se stavi na USB i da ga brani od takvih napada.. ak nema, to bi onda trebali izmislit..
17 godina
neaktivan

Imas ovdje nesto za to.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Imas ovdje nesto za to.

zanimljivo.. moze posluzit.. donekle ;))
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Imas ovdje nesto za to.

Prekomplicirano. Jedina mu je nada da napravi OS security.
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...
a može bit da je zbog virusa. mani se avg-a, instaliraj aviru, napravi update i skeniraj komp

jurluk kaže...

Pa jel čitaju ovo moderatori? Pa kome si ti pomogao u pm.? Jooooojjjjjj, bum poludel, al vele da se nemre dva put.
16 godina
Kalea kaže...
jurluk kaže...

jurluk kaže...

Pa jel čitaju ovo moderatori? Pa kome si ti pomogao u pm.? Jooooojjjjjj, bum poludel, al vele da se nemre dva put.
Ajde dosta, nemojte se prepirat oko gluposti.
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
jurluk kaže...

Bolje stavi aviru 9 i pc tools firewall jer su bolji od tog viprea i comonda.
 Edit: tipfeler > comonda=comoda. Davnih dana sam pričao da je kompletan Comodo internet security smeće.
16 godina
neaktivan
B-52 kaže...
Ivan M. kaže...
F1-IVO kaže...
 Ima i flash virusa.
 Pa jel ima neka zastita da se stavi na USB i da ga brani od takvih napada.. ak nema, to bi onda trebali izmislit..
 Ima, i to je davno izmišljeno. Treba naći odgovarajući av alat, ali to nije dovoljno. Treba ga znati potvikati. Treba znati tom av alatu pridodati i druga rješenja zaštite, a to traži godine rada i iskustva koje bih drage volje podjelio sa vama da me moderatori ne hebu zbog dugačkih postova (300 otkucaja u minuti hebi ga, pro deformacija).
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2009 0:02 (Kalea).
16 godina
neaktivan

OK ..onda jos samo moram potvikat AV i to bi trebalo bit to... ;))

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Još jedan savjet. Isključi autorun. Tako ćeš stići skenirati USB stick prije nego se aktiviraju virusi. Nebi ti loše bilo i da autorun.inf datoteku staviš kao "read only".

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...

Još jedan savjet. Isključi autorun. Tako ćeš stići skenirati USB stick prije nego se aktiviraju virusi. Nebi ti loše bilo i da autorun.inf datoteku staviš kao "read only".

Evo bas sam to napravio.. hvala na savjetu ;))

Btw evo jos nesto korisno.

most of the autorun viruses run when you double click the Drive icon from Windows Explorer or even right click and select Explore.
There is a workaround for that. Turn off all autoruns as mentioned in the post. Insert the USB drive and do NOT open it from My Computer.
Instead, hit WINKEY+E to start explorer.exe. Then click on the USB drive from the left hand Tree. This will not run the virus mentioned in the autorun.inf, but directly displays the content of the drive.
If you have your windows settings turned to “Show hidden files”, you can see the hidden infected files and delete them along with the autorun.inf

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice