Problem s registry bazom

poruka: 73
|
čitano: 12.851
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Problem s registry bazom
mindstorm kaže...

koji player imaš, možda da probaš jednostavnijim putem, instalacijom BSplayera koji če ti sam sve codece instalirat....

probaj to pa ako ne uspije reci da ti napišem za omg file, jednostavnije ti je ovako...

imam wmp(ne znam koja verzija točno),uredno radi samo šta filmove ne vrti :)

probao sam i home classic i onaj vlc player pa ne ide.probam sutra bs player(sad nemam vremena) pa ti javim.

thx!

15 godina
neaktivan
mindstorm kaže...

koji player imaš, možda da probaš jednostavnijim putem, instalacijom BSplayera koji če ti sam sve codece instalirat....

probaj to pa ako ne uspije reci da ti napišem za omg file, jednostavnije ti je ovako...

instalirao sam bs player i codece njegove,te sam instalirao XP codec pack ali opet smrzne!

15 godina
protjeran
Problem s registry bazom

upiši u run regedit

pod HKEY_CLASSES_ROOT imaš .OGM file ako nema:

pazi jer jedno krivo slovo ti može lako shebat winse...

HKEY_CLASSES_ROOT - desni klik - new key daš mu ime   .OGM    klikneš na njega i s desne strane desni klik - add new String Value i tako 3 puta dodaš ih 3:

BSPbk

Content Type

PercievedType           ( nadam se da nisi obrisao BSPlayer )

dvaput klikneš na (Default) unutra upišeš    BSPlayerFile.OGM    pa OK

dvaput na BSPbk, upišeš     Ogg media file    pa OK

Content Type                       video/x-ogm            OK

PercievedType                     video                       OK

zatim desni klik na   .OGM    -new key:      ShellEx

kad napraviš ShellEx, desni na njega - new key:     {BB2E617C-0920-11D1-9A0B-00C04FC2D6C1}

sad klikneš na to: {BB2E617C-0920-11D1-9A0B-00C04FC2D6C1}

s dene strane dvaput klikni na default pa unutra upiši:    

{c5a40261-cd64-4ccf-84cb-c394da41d590}

PAZI RAZMAKE I ZNAKOVE !!!!!!!!!!

restartaj wins kad završiš

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2010 21:24 (mindstorm).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mindstorm kaže...

upiši u run regedit

HKEY_CLASSES_ROOT - desni klik - new key daš mu ime   .OGM    klikneš na njega i s desne strane desni klik - add new dword i tako 3 puta dodaš 3 dworda:   

BSPbk

Content Type

kad napraviš ShellEx, desni na njega - new key:     {BB2E617C-0920-11D1-9A0B-00C04FC2D6C1}

Puno hvala s moje strane. Naučio sam nešto vrijedno. Ovaj način pravljenja fileova u registrima sam isprobao na pričuvnom kompu i radi. Doduše radio sam ga za nešto drugo, ali princip je isti. Od mene svaka čast.

15 godina
neaktivan
mindstorm kaže...

upiši u run regedit

HKEY_CLASSES_ROOT - desni klik - new key daš mu ime   .OGM    klikneš na njega i s desne strane desni klik - add new dword i tako 3 puta dodaš 3 dworda:   

BSPbk

Content Type

već mi postoji .OGM file i u njemu default u kojem piše BSPlayerFile.OGM

dodao sam 3 puta dword file i nazvao ih kako je rečeno gore,ali kad u njih idem upisat šta treba,ne mogu:

http://img94.imageshack.us/img94/640/21980510.png

može pomoć jer možda nisam shvatio kako treba?

i još jedna greška.kad idem dodati novi key pojavi mi se error writing to registry

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2010 10:47 (Darinka).
15 godina
protjeran
Problem s registry bazom

jbg, krivo sam ti napisao, dobro da nije prihvatilo...

uredio sam post prije pa probaj opet, možda bolje da napraviš restore pa obrišeš taj svoj  .omg   i staviš novi, poslje ako nebu valjalo vratiš se na restore...

za restore upišeš u run:

( ovo sa slike dolje na dnu posta )

( odmah da primjetim; zašto je to nedozvoljen komad html koda pa ne mogu u textu ? )

tamo ideš samo next, nazoveš taje restore nekim imenom i zatvoriš, tako da si sigoran za prčkanje po registry

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2010 21:41 (mindstorm).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Problem s registry bazom

ovo za error, desni klik na  OMG  kad ga napraviš i na premissions stavi pod administrator i kvačicu dolje na full control

EDIT sorry na duplom postu

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2010 21:49 (mindstorm).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mindstorm kaže...

ovo za error, desni klik na  OMG  kad ga napraviš i na premissions stavi pod administrator i kvačicu dolje na full control

EDIT sorry na duplom postu

opet problemi.izbrisao sam stari .OGM file i kad idem napravit novi tj.preimenovat ga pojavi se ovo:

http://img97.imageshack.us/img97/1930/30877978.jpg

premissions je na full.

15 godina
protjeran
Problem s registry bazom

probaj iči na premissions od ključa kojem nemožeš promjenit ime pa na advanced, pa pod Owner stavi kvačicu na "Replace owner on subcontainers and objects"

pa opet u premissions na add, upišeš svoj username u "Enter the objects..." i klikneš "check username"

trebalo bi ti se pojaviti nešto ovako:

USERNAME-PC\username

klikneš Ok, u premissions klikneš na taj novi username i staviš dolje allow kraj full control, apply i Ok

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 10:27 (mindstorm).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mindstorm kaže...

probaj iči na premissions od ključa kojem nemožeš promjenit ime pa na advanced, pa pod Owner stavi kvačicu na "Replace owner on subcontainers and objects"

pa opet u premissions na add, upišeš svoj username u "Enter the objects..." i klikneš "check username"

trebalo bi ti se pojaviti nešto ovako:

USERNAME-PC\username

klikneš Ok, u premissions klikneš na taj novi username i staviš dolje allow kraj full control, apply i Ok

mislim da znam gdje je graška.(ne mora biti da točno al pretpostavljam)

kad idem renameat file u bilo koje drugo  ime,to mi radi bez problema.

o HKEY_CLASSES_ROOT imam file .OGG koji ima svoja 2 file .ogm i .ogv koji su prazni i kad kliknem na njih piše "cannot open .ogm:Error while opening key"(isto to kad kliknem na .ogv file)

e sad me zanima:hoću li obrisat cijeli taj .OGG file(.OGM sam obrsiao pa ne mogu preimenovat,a javljali su mi iste greške),pa ako znaš mi reć da ih ponovo napravim i koliki je rizik za to.

thx!

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 10:59 (Darinka).
15 godina
protjeran

o HKEY_CLASSES_ROOT imam file .OGG koji ima svoja 2 file .ogm i .ogv koji su prazni i kad kliknem na njih piše "cannot open .ogm:Error while opening key"(isto to kad kliknem na .ogv file)

e sad me zanima:hoću li obrisat cijeli taj .OGG file(.OGM sam obrsiao pa ne mogu preimenovat,a javljali su mi iste greške),pa ako znaš mi reć da ih ponovo napravim i koliki je rizik za to.

thx!

rizik je popriličan, jer nisu to sistemski fileo-vi ali ako se šta poremeti mogu napravit velike probleme...

no rizika nema ako si napravio restore kako sam ti rekao.. tako da ako šta shebeš, vratiš se u točku restore...

taj ogg file nemoj brisat, pusti ga, jedino ako ima dva ključa u sebi, obriši njih

ogg neka bude a s njegove ljeve strane 3 stringa identična kao i kod ogm sa identičnim value, a ako unutar ogm ima ključeva - sve briši...

15 godina
neaktivan
mindstorm kaže...

thx!

rizik je popriličan, jer nisu to sistemski fileo-vi ali ako se šta poremeti mogu napravit velike probleme...

no rizika nema ako si napravio restore kako sam ti rekao.. tako da ako šta shebeš, vratiš se u točku restore...

taj ogg file nemoj brisat, pusti ga, jedino ako ima dva ključa u sebi, obriši njih

ogg neka bude a s njegove ljeve strane 3 stringa identična kao i kod ogm sa identičnim value, a ako unutar ogm ima ključeva - sve briši...

neda mi ništa da radim sa tim fileovima u .OGG

15 godina
protjeran
Problem s registry bazom

a onda stvarno neznam, ako si administrator u registry sa premissions, ne vidim zašto nebi mogao mijenjati išta...

probaj pogledati HKCU software microdoft windows currentversion policies system da nema neki ključ ili dword naziva ili value: DisableRegistryTools, gamad zna napraviti taj ključ ali obično takvi disable-aju i task manager

ako je tamo sve u redu, onda ti nemogu pomoč, preostaje ti formatiranje winsa

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice