Problem sa irfanwievom

poruka: 6
|
čitano: 1.406
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Problem sa IrfanViewom

Dakle, kada pokušam otvorit sliku u čijem se nazivu pojavljuju č,ć,š,ž irfanview mi izbacuje error da ne može pročitati zaglavlje i ne otvori sliku. Sa windows picture and fax viewerom sve radi normalno. Za IrfanView sam skinuo hrvatsko jezik i instaliro ga i on radi, ali i dalje ne prepoznaje č,ć,š,ž. Jer ima tko možda kakvo rješenje.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2009 14:56 (Daymyen).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Problem sa irfanwievom

Probaj mozda Plugin Pack za Irfan View skinut.

Meni otvara bez problema.

Evo ide nevjesta preljepa je zaista

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem sa irfanwievom

Pogledaj u Control Panelu da se problem ne krije možda u regionalnim postavkama > Regional and Language Options, pogledaj da li ti je sve stavljeno na hrvatski.

s.t.a.l.k.e.r. semi-pro

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem sa irfanwievom

Irfanview ne podržava Unicode enkodiranje. Rješenje je ili preimenovanje slika ili korištenje programa koji podržava Unicode - npr. Faststone Image Viewer ili XnView (preporučam XnView - sličniji je Irfanu nego Faststone).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Problem sa irfanwievom

Na prošlim windowsima je radio bez problema...

17 godina
neaktivan
RE: Problem sa irfanwievom
Daymyen kaže...

Na prošlim windowsima je radio bez problema...

Probaj ono što je predložio stalker. Na nekim forumima kažu da radi ako su cijeli Windowsi XP na jeziku koji sadrži problematične znakove. Ipak, toplo preporučam XnView.

EDIT - upravo se sjetih - u Regional settings dijelu Control Panela ima dio za odabir jezika za programe koji ne podržavaju Unicode (na Advanced kartici). Odaberi hrvatski. Dodatno, u rubrici ispod (Code page conversion tables) provjeri jesu li uključene CP1250 i ISO 8852-2 kodne stranice. Pogledaj ove stranice za više detalja.

Advanced regional settings Advanced regional settings

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2009 15:58 (hrx).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice