Preporuka programa XII. dio

poruka: 9
|
čitano: 1.527
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Moja obitelj ima malu trgovinu...Budući da je već malo staromodno pisati sve knjige, račune, kalkulacije ručno...tražimo neki program koji bi to obavljao...Program ne treba biti na hrvatskom jeziku-glavno da se može skinuti preko torrenta ili rapidsharea.Molim vas za preporuku..Unaprijed zahvaljujem...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Microsoft Excel.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Intel E7200@3ghz,Gigabyte EP35-DS3,Gainward 8800GT OC,Segate Barracuda 500gb,2x 2 gb Kingmax ram,Thermaltake Soprano, Corsair VX 450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Preporuka programa XII. dio
Mayales kaže...

Microsoft Excel.

E, to sam probao.No muči me kako da složim npr.  :  da upišem u a1 neki broj, zatim u b1 neki broj i da se u polju c1 pojavi umnožak tih brojeva bez da upisujem bilo kakvu šifru itd.-kako da to "isprogramiram"-al da mi to vrijedi za sva tri stupca( da to vrijedi kad pomnožim i a2 sa b2 itd)
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan

pa u C1 napravi formulu =A1*B1 i jednostavno razvuci prema dole koliko redova hoces. U C2 ce tada mnoziti a2 sa b2 itd...

Nista komplicirano. Lako za skuzit. I sretna nova, odem van partijat ... Smijeh

Off through the new day's mist I run, Out from the new day's mist I have come ...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probao sam ali neće.Možda si me krivo svatio no ja želim da upišem broj u a1, zatim u b1 i da se odmah pojavi u c1 umnožak, pa kada idem u novi red , upiše a1 i b1 da se automatski prikaže rješenje( da se množi a*b=c, ali da računa redak po redak)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U pravu je Bruno, samo si ga vjerojatno krivo shvatio. Trebaš kliknuti točkicu na donjem desnom kutu ćelije i onda razvući. Pogledaj sliku ako ne znaš koja točkica.

Točkica označena crvenim kvadratićem. Točkica označena crvenim kvadratićem.
17 godina

ta "točkica" se zove FILL HANDLE !

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
CrazySmoke kaže...

Moja obitelj ima malu trgovinu...Budući da je već malo staromodno pisati sve knjige, račune, kalkulacije ručno...tražimo neki program koji bi to obavljao...Program ne treba biti na hrvatskom jeziku-glavno da se može skinuti preko torrenta ili rapidsharea.Molim vas za preporuku..Unaprijed zahvaljujem...

tipičan "domaci" nacin razmisljanja!
zasto stvoriti nesto svoje, upotrijebiti mozak, biti kreativan kada mogu jednostavno iskoristiti torrent ili rapidshare!
Ok, mozda ti je hitno i sve je Ok, ali zar ne mislis da bi bilo bolje da se potrudis procitati neke knjige o Excelu (ili openoffice calcu -> besplatan je i tebi i više nego dovoljan) i time stvoriti nesto svoje, nesto sto ces cijeniti.
ne, lakse je skinuti sa neta i onda reci kako je program glup jer ne moze ovo ili ono...
moze ti pomoci i access, ali tu ima previse posla -> iako se isplati sloziti cijelo poslovanje preko baze... dugorocno je puno bolje nego excel (ili calc).
16 godina
neaktivan
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice