PC speaker ne radi na Windowsima 7

poruka: 4
|
čitano: 692
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Imam PC speaker (ono što ide "bip" u računalu) ugrađen u svoje računalo na kojem su Windowsi 7. Na Windowsima 7 mi taj PC speaker ne radi, a znam da je ispravan jer mi je na Windowsima XP radio, i kod svakog paljenja računala čujem "bip". Treba mi za programiranje u QuickBasicu (znam da je zastario, ali je dobar za učenje), a ne želim QuickBasic koristiti u DOSBox-u zbog toga što DOSBox ima problema s zvukom (nekad se znaju čuti smetnje).

ozb_man

0 0 hvala 0
17 godina
Re: PC speaker ne radi na Windowsima 7

-Win7 je ukinuo dos support. Win7 nije XP.

DOSbox je loš, koristi 'pravi' VM, pod sedmicom imaš XPmode, ali pitanje dali ga više možeš downloadati (jer je ugašen support za XP). Može MSov VPC, Vbox ili VMware(player) i u njemu instaliraš bilo koji OS, npr DOS622.. Možda je za ovakvu potrebu čak bolje rješenje neka boot disketa ili CD, može i dual/multiboot na neku malu particiju, npr skrivenu boot particiju ali bi morala biti u FAT/FAT32 FSu ako instaliraš stariji OS. Diskete su već raritet pa ti možda neke stvari nisu izvedive...

-QBasic nije QuickBasic (postoje male razlike, Quick je full verzija ima par prednosti, dok qbasic dolazi s DOSom do win98).

-prije cca 2mj sam napravio jedan VM za TurboPascal 7.1 (ima i puni DOS622-QB).. ali više ne nalazim temu, ako imaš neki host/dropbox/rapid.. može se uploadati (potraži temu.. jer više ništa ne mogu pronaći {#}).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

Znam tu razliku i, ako si mislio da koristim QBasic koji dolazi s DOS-om, ne koristim QBasic nego baš QuickBasic, verziju 4.5. Imam Google Drive, a temu nisam uspio naći (očito da su je izbrisali). Ako imaš kopiju na računalu, možeš mi ju poslati na moju mail adresu ovdje, staviti na moj Google Drive (na istoj mail adresi) ili staviti link ovdje, pa je dostupna svima. Imam instaliran VMware Player. Hvala na savjetu! {#}

ozb_man

0 0 hvala 0
17 godina
Re: PC speaker ne radi na Windowsima 7

poslano.

-čisti DOS zipiran VHD je cca 3MB, s TP cca 6MB.

-sporedno koji VM jer je čisti DOS (nema ovisnosti o OS driverima i sl..), jedino možda pripaziti koji 'hardware' npr IDE-PATA/SATA.. emuliraš.

-jedino se snađi za ubacivanje qb45, npr mountaš VHD (win7-8) i običan copypaste, za starije OSeve može imdisk (mounta sve živo..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice