PC, slab zvuk mikrofona kod pričanja

poruka: 3
|
čitano: 653
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Poštovanje!

Da krenem priču ispočetka, nedavno sam promijenio matičnu i procesor (ASROCK Z97 Anniversary + i5 4690K) te su mi nakon promjene tih stvari moje stare slušalice radile normalno.

Ovih dana sam kupio nove slušalice (C-TECH Raiden), te imam problem s njima, točnije samo sa mikrofonom. Kada snimam glas (ili koristim TeamSpeak ili Skype) slabo se čujem. Zvuk mikrofona je totalno slab, a to je čak i sa pojačanjem mikrofona (pod Sound, Recording, Microphone boost +30db), a bez pojačanja se gotovo i ne čujem.

Ima li tko kakav prijedlog?

Po mogućnosti nešto softversko da ne moram nositi na reklamaciju slušalice (budući sam ih naručio sa češke stranice alzashop :D)

LP

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da se nadovežem, i vjerojatno riješim temu...

Kad tapkam po lijevoj slušalici (na toj je mikrofon) ništa se ne događa (pratim reakcije mikrofona pod Sound settings), a kad tapkam po desnoj, mikrofon reagira... Da li je moguće da su idioti proveli mikrofon do desne slušalice na kojoj uopće nema mikrofona????????

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: PC, slab zvuk mikrofona kod pričanja

Možda je žica za mikrofon negdje u slušalicama oštećena? Pa kad tapkaš po krivoj strani, ostvari se kontakt pa ispadne da mikrofon reagira, no reagira samo zato jer se ostvario kontakt? To mi je vjerojatnije objašnjenje od toga da bi mikrofonska kapsula završila u (krivoj) slušalici.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice