cuo sam da oni koji imaju 4gb mogu iskljucit page file. kolko je to tocno? jer su bolje kaj perfomanse?
hvala!!!!
cuo sam da oni koji imaju 4gb mogu iskljucit page file. kolko je to tocno? jer su bolje kaj perfomanse?
hvala!!!!
Mislim da već ima tema o ovome. Al u svakom slučaju, ako imaš 4 GB RAMa onda imaš i 64bitni OS. U protivnom ne možeš iskoristit svu svoju memoriju. Kako bilo, za neki normalan rad ti vjerovatno ne treba više od ta 4 GB, pa pagefile možeš staviti na neki minimum (recimo 256 MB). Windowsi ti neće dozvoliti da ga u potpunosti ne koristiš, tako da je to najefikasniji način da ih prisiliš da koriste RAM.
Normalno da su bolje performanse, kolko je HDD sporiji od RAM-a........
Ak vec imas 4GB memorije (makar je i na 32bitnim windowsima) nis te ne kosta da probas iskljucit page file pa ces vidjet kak ti se komp ponasa. Poslije ga bez problema mozes ukljucit natrag. Trebala bi bit dost vec razlika, pogotovo kod loading-a u igrama. Jedini je problem kod toga kaj neki programi zahtijevaju page file i jednostavno ne zele radit ako je iskljucen.
Probaj pa javi. :)
EDIT:
Ako bi se neki program ili igra zalila zbog page file-a mozes jos probat premjestit page file na neki drugi hard (onaj na kojem nemas windowse i igre instalirane) ili eventualno na neki brzi eksterni HDD, memory stick itd..... Bolje ce ti radit u svakom slucaju nego kad imas page file i win na istom hardu (bar je kod mene to slucaj).
32 bit os imam, ugasio sam pagefile. budem javio rezultate za par dana.
hvala!!!!
hvala!!!!
hvala!!!!
U teoriji bi isključivanje PFa (tj. smanjivanje na minimum) bilo korisna stvar ako imaš puno RAMa u stroju, no u praksi to baš i nije slućaj. Windowsi funkcioniraju na način da osim što pokušavaju maksimalno iskoristiti RAM, posežu za PFom pri handlanju određenih podataka (pogotovo igre). Zašto je tome tako ne znam (možda nešto u samoj jezgri OS-a vezano za data handling), no dok ne dođe neki novi OS kojem nije bitno gdje i kako pohranjuje aktivne podatke i procese morat ćemo trpiti 'sporost' hardova nam svakdašnjih i PFova na njima
u pocetku su mi win sam postavili 7GB pagefile-a ali naravno nije koristeno niti 1GB pagefile-a. zato sam 100% siguran da mu netreba vise od 2GB pagefile-a. ako ga pomeknem na drugu partcijiu desit ce se to da ce bit sporiji(pomicanje prema kraju) pa ga zato i drzim na c. pa onda zas nebi mogo zajeb** windowse i napravio preko ramdiska partciju od ram-a. i tako i ja i win zadovoljni.