Outlook Express

poruka: 3
|
čitano: 7.693
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Outlook Express

U Outlook primam e-mailove, sa T-coma ,ali ja ih mogu primati - ne mogu poslati. Piše error poruka "The message could not be sent because one of the recipients was rejected by the server." To piše za svaku poruku koju pokušam poslati. Bio bih zahvalan ako bi mi netko rekao kako da riješim taj problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Outlook Express

E sad ovako oko mailova su često zabune pa trebaš provjeriti svoje ulazne i izlazne poštanske poslužitelje.

Znači u outlook xpressu ideš gore na Tools -> Accounts -> odabereš Mail rubriku -> otvoriš e-mail account koji želiš -> klik gore na servers rubriku

E sad što točno tamo treba pisati?

Incoming server uvijek postavljaš da ti je ulazni poslužitelj od mail usluge čiju koristiš, a izlazni poslužitelj od internet providera pomoću kojeg ti ideš na net (osim usluga koje imaju svoje servere tipa googleov Gmail).

Evo ti primjer. Moj ISP je t-com i imam nekoliko mailova podešenih u windows live e-mailu (kojeg osobno koristim)

1. Optima mail (njihov sam CPS korisnik, znači pretplata t-comu, optimi račun)

incoming server: pop.optinet.hr (na tom serveru je moj username i password)

outgoing server: mail.t-com.hr (moj isp je t-com i MORAM koristiti ovaj smtp)

username: mojeime@optinet

password: mojpass

2. Etfos mail (tamo studiram)

incoming server: drava@etfos.hr

outgoing server: mail.t-com.hr

username: ime.prezime@etfos.hr

password: mojpass

Kao što možeš vidjeti outgoing server mora matchati tvog ISP-ja. Recimo za još jedan primjer ti si sad to sve podesiš i odeš kod lege koji ima optimin net, spojiš se na njegov wireless i želiš poslati mail. Neće buraz, s obzirom da si spojen na optiminu mrežu (u tom trenu) moraš koristiti njhov outgoing (SMTP) server: mail.optinet.hr

Naravno ovo gore navedeno vrijedi i obrnuto. Nadam se da ti je objašnjenje jasno, znači s obzirom da ti mailovi stižu a nemožeš poslati provjeri je li ti pravilno ukucan outgoing server.

"ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati" - Flegma (car)
16 godina
neaktivan
RE: Outlook Express

Hvala. Puno je pomoglo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice