Nova verzija biosa i jedan problemcek!?

poruka: 2
|
čitano: 809
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Nova verzija biosa i jedan problemcek!?

Prije par dana stavio sam novi bios ( maticna gigabyte m61p-s3) F6 verzija posto mislim staviti dvojezgreni proc a sada sam na jednojezgrenom procu, uglavnom sve je proslo normalno problema nema ili mozda ipak ima a stvari stoje ovako tek sam danas primjetio da mi je komp nekako tisi a i inace se ne cuje puno, u kucistu imam dva venta od 12cm jedan od napred i odozada koji su normalno spojeni na prikljucak sistems fan na maticnoj i oni obicno rade na 1000 okretaja i dosta su tihi. E sad ja sam primjetio da mi je sve nekako tise pa sam preko spedfana provjerio na koliko se vrte a tamo pise 500 okretaja a prije nego sto sam stavio novi bios oni su se vrtjeli na 1000 okretaja pa sam ja otvorio kuciste i vizualno utvrdio da se stvarno sporo vrte e sad nakon sto sam ostavio kuciste malo duze otvorenim brzina ventilatorima pada na 350 okretaja a kad vratim poklopac oni se vrate na 500 okretaja zanimljivo! U cemu je tu problem i je li to vezano mozda uz novi bios i neku funkciju koja je njemu dodana jel li netko cuo za nesto ovakvo i je li se susreo s tim jer ovi ventilatori s vrtnjom od 500 okretaja gotovo da nemaju nikakvu funkciju i da napomenem prije nego sto sam stavio novi bios preko spedfana se je normalno moglo spustati i dizati brzinu ventilatora a sad to ne funkcionira vise!'Cool

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2008 0:32 (rambox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nova verzija biosa i jedan problemcek!?

Vjerojatno je u pitanju neka fan management funkcija novog bios-a. Ovo sa promjenom vrtnje pri otvorenom i zatvorenom kućištu je logično i ok.  Pročitaj release notes od novog biosa pa ćeš vidjeti da li ima nešto vezano uz to.

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice