NOD32+Firefox=ekrn

poruka: 5
|
čitano: 2.717
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
NOD32+Firefox=ekrn

jučer sam reinstalirao os i umjesto avg-a 8.0 odlučio sam instalirat nod32 3.0 trial verziju. i na prvi pogled mi se činio bolji od avg-a koji sam sve do jučer koristio.

ali kad se povežem na internet i pokrenem firefox, comodo mi odmah pokaže da ekrn.exe želi pristupiti internetu, a ne firefox.exe. isprva sam ga blokirao jer nisam znao što je, ali onda firefox nije radio, tako da sam pri sljedećem povezivanju morao dopustiti ekrn.exe-u da se spoji na net. onda sam vidio da je ekrn.exe neki nod32-ov servis. zanima me zašto kad koristim firefox nisam povezan preko firefox-a nego tog ekrn-a. to se vidi i u comodo-vom glavnom prozoru.

i još jedan problem, sve vrijeme dok sam povezan na net sa neta se nešto skida (to vidim pomoću bitmetera), a prije se nije ništa skidalo nego samo kad otvaram novu stranicu, ili kad sam skidam nešto pomoću utorrenta i dr

zna li tko o čemu se radi ovdje

Hello World!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
NOD32+Firefox=ekrn

nitko??? Plač

btw. ono stalno skidanje nečeg je bio update ali nigdje u nod-u32 nije bilo označeno da je u tijeku update pa nisam znao, ali kad je skinuo sve pisalo je da je update gotov i sada više nema tog skidanja nečeg

Hello World!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
NOD32+Firefox=ekrn

1.Zato što svaki antivirus posjeduje InternetShield, komponentu koja se integrira u Firefox/Operu/IE, i koja zabranjuje otvaranje nekih warez stranica i sl.

2.Skida ti se promet - Vjerovatno imaš uključen Automatic Updates, ili slično u nekom programu.

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2008 9:23 (UPDaTEa ŽeljaN).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
NOD32+Firefox=ekrn

To ti je zato sto sav internet promet prolazi kroz ekrn.exe koji djeluje kao interni proxy,tako da tvoj firewall vidi firefox kao ekrn.exe.

Ovo je izazvalo dosta diskusije na Wildersu sto se moze vidjeti ovdje http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=192305

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: NOD32+Firefox=ekrn
jebote nisan zna da mi susjed posjeduje ovliko znanje xD
xDxDxDxDxDxD
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice