Kupovina software-a na "njuški".

poruka: 22
|
čitano: 1.854
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Naslov govori sve...naravno gledam na njuškalu dotične "originale" programa ili točnije rečeno serial-lima. Otvaram ovu temu jer sam pomalo skeptik s jedne strane a s druge jel se to uoće isplati ?

M
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Kupovina software-a na "njuški".

Za firmu? Mislim kad ti dođe inspekcija da moraš imati i račun.

16 godina
Darko1983 kaže...

Za firmu? Mislim kad ti dođe inspekcija da moraš imati i račun.

Da, eventualno bi XP mogao proći ako imaš serijski broj i naljepnicu jer račun moraš čuvati 10 godina, a XP je stariji od toga. Ali nemoj se zafrkavati

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
14 godina
neaktivan

za kućnu upotrebu...ma vidio pojedinci prodaju seriale za 150kn windowsi 7 64 bitni...problem razdaljina,prodavač u zadru mislim a ja u osijeku

M
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

malo mi je momentalno smiješan omjer u trgovini 1700kn a pojedinci za 150-300kn. a još me i zbunilo kod pojedinih oglas što je napisano "1 serial na nekoliko instalacija"....ako ja dignem 3x windowse 7 ode serial...malo glupo onda bljuvat pare za  oriđiđi i to još one novce u trgovini.

M
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Igor150 kaže...

malo mi je momentalno smiješan omjer u trgovini 1700kn a pojedinci za 150-300kn. a još me i zbunilo kod pojedinih oglas što je napisano "1 serial na nekoliko instalacija"....ako ja dignem 3x windowse 7 ode serial...malo glupo onda bljuvat pare za  oriđiđi i to još one novce u trgovini.

Ako je serial sa DreamSparka (bivši MSDNAA) može se koristiti SAMO za dvije instalacije.

I u principu ,ti seriali nisu za prodaju ,ali dobro ...

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
14 godina
neaktivan

Kao što je netko rekao, teško da bi ti inspekcija prihvatila (što se tiče poslovnih korisnika).

Što se tiče kućnih korisnika, rijetki su ti koji uopće razmišljaju o legalnom softveru. Par poznanika mi se smijalo što sam kupio licencu za AV, a da ne spominjemo kako bi većina reagirala da kupim Windows OS.

Naravno, to je samo jedan primjer, no vjerujem da je zadnja stvar na koju će netko potrošiti novce - legalan softver.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2014 12:35 (skoosha).

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

a čuj...kakva je raja...jedva čeka da ti zabije nož u leđa...toga se i bojim da gospoda pajkani/inspekcija ne kucne na vrata.a ti što se smiju;smiju se jer neće vidjeti ništa legalno a kad im se desi tako pa fino ostanu bez maminog računala od jedva vrijednosti 2500kn;sebe da ne spominjem i moju kantu od momentalnh 6 i 400 krznenih životinja...

M
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2014 12:43 (Igor150).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Igor150 kaže...

a čuj...kakva je raja...jedva čeka da ti zabije nož u leđa...toga se i bojim da gospoda pajkani/inspekcija ne kucne na vrata.a ti što se smiju;smiju se jer neće vidjeti ništa legalno a kad im se desi tako pa fino ostanu bez maminog računala od jedva vrijednosti 2500kn;sebe da ne spominjem i moju kantu od momentalnh 6 i 400 krznenih životinja...

Za kućne korisnike još dugo neće biti straha ... ali kad se radi o poslovnoj upotrebi ,ipak je bolje otići u dućan ,iskeširati i uzeti R1.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
14 godina
neaktivan

to je...za kućnu upotrebu nema straha osim ako imaš prijatelje pod navodima...dok dođem do kupnje software-a dotle će i 7ca spušit na podršci.ma jedan lega znam da je prošao jaaako fino;uzeo računal od nekih 5 tisuća (čitaj prije par godina) ni otplatio ga nije pa mu pokucali na vrata em što su mu zapljenili cijeli PC sa kompletnom periferijom em mu zaljepili još kaznenu uplatnicu na čelo...neznam iznos ali znam da je olakao ko malo dijete 2je godine dok nije isplatio sve.netko ga otkuco da koristi "ileghalni software" i moš mačku duvat pod rep. mislim da je pametnije u životu učiti na greškama ali tuđim greškama.

M
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2014 13:30 (Igor150).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

lako moguće da likovi to prodaju na njuški za 100njak kuna...priznam da nisam baš upućen u to jer se odlučujem na taj korak unazad cirka nekih pola godine,sad tek dolazim lagano do kunića pa sve lupam u računalo...nepitaj šta pijem i jedem.

M
17 godina
Igor150 kaže...

.....malo glupo onda bljuvat pare za  oriđiđi i to još one novce u trgovini.

-razmisli. Koj je razlog da uopće razmišljaš o kupnji licence-aktivacije? (kasniji postovi, policija...)

Tad, imaj normalan software ili ga nabavi kao free.. jer ovakava 'licenca' ne pomaže kad te ufate.

.. još je gluplje plaćati piratima za licencu koja je bezvrijedna.

Za sad si relativno miran (kao kućni korisnik), dok ne počiniš neko kazneno djelo. Ako te baš brine licenca, imaš free alternativu neki linux ili alternativno, ne krši zakone, tad si miran.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

ono problem je momentalna besparica a uvijek ima ono ALI. ma nećemo biti dovjeka mirni ni mi obični smrtnici. dok dođem do kešovine,nadam se da će 8ca ostati oriđiđi tih 700tinjak kuna u trgovini.Malo glupo dati za 7cu oko1700 krznenih životinja koja će ispariti brze nego XP.

M
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

da mi nije lega cmizdrio prije par godina radi prijave...uzeli PC i svu periferiju još plus uplatnica na čelu od par tisučica...plak'o ko dijete dvije godne radi toga.

M
17 godina
neaktivan
Igor150 kaže...

dok dođem do kešovine,nadam se da će 8ca ostati oriđiđi tih 700tinjak kuna u trgovini.Malo glupo dati za 7cu oko1700 krznenih životinja koja će ispariti brze nego XP.

Podrška za Sedmicu traje do 2020. Dakle ,nema straha da će isparit.

Igor150 kaže...

da mi nije lega cmizdrio prije par godina radi prijave...uzeli PC i svu periferiju još plus uplatnica na čelu od par tisučica...plak'o ko dijete dvije godne radi toga.

Malo razmisli: čisto sumnjam da mu je PC zapljenjen samo zbog jednih crackiranih Windowsa.

Prije da je u pitanju bila (pre)prodaja nelegalnog softwarea.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 18:58 (kizo2703).
14 godina
odjavljen

Da, sigurno su mu zaplijenili računalo zbog {#} Windowsa...

3 0 hvala 1
17 godina

Doma naravno da nikom nebudu upadali zbog nelegalnih programa, ali čuo sam više priča da su ljudi na granici znali imat problema kad bi na laptopu imali nelegalne stvari. Zna neko nešto o tome??

A što se tiče keyeva s njuškala mislim da to nema nikakvog smisla kupovat..

FOR THE HORDE
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 19:22 (Zoki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zoki kaže...

Doma naravno da nikom nebudu upadali zbog nelegalnih programa, ali čuo sam više priča da su ljudi na granici znali imat problema kad bi na laptopu imali nelegalne stvari. Zna neko nešto o tome??

Ma da? Po tome sam onda odavno trebal biti u nekom od europskih ili (pogotovo) američkih zatvora.

14 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...
Zoki kaže...

Ma da? Po tome sam onda odavno trebal biti u nekom od europskih ili (pogotovo) američkih zatvora.

Također, na obe particije SAMO piratski sadržaj, od FLAC pjesmi, filmova i serija pa do igra, softvera... A kad idem preko granice uzmem si laptop, koji nije u puno boljem stanju.

14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Igor150 kaže...

Ako je serial sa DreamSparka (bivši MSDNAA) može se koristiti SAMO za dvije instalacije.

I u principu ,ti seriali nisu za prodaju ,ali dobro ...

Ha čuj, školarine su sve skuplje, moraju i studenti preživaljavati. {#}

14 godina
neaktivan

školarine su oduvijek bile skupe

M
17 godina
Igor150 kaže...

školarine su oduvijek bile skupe

-ne. Skupe su samo beskorisne stvari, znanje je neprocjenjivo, time ni cijena ne može biti 'skupa'.

-ako si školarac, postoji vrlo velika šansa da možeš do legalne free licence. Tad je kranje besmisleno.. (tema).

-već sam natipkao, ako kupuješ (s nelegalnog izvora=nevažeća licenca) to je najbesmislenije. Jer te ne štiti od opisanog problema, nit će policija zbog toga uopće doći. Tad je i jedna kuna plaćena piratu zaptavo previše. Ako moraš, ukradi.. ako ne moraš, čemu krasti? Sam MS ne radi posebne probleme (malim-kućnim korisnicima). Probleme uvjek imaju veliki (firme) ili pirati (distribucija) uz standardno neka druga djela, pedofilija.. pa do terorizma ili nečeg što nema veze s PCjem (kao akcija index kad zapljenjuju i monitore-tipkovnice.. jer su podaci na PCju).

-svako znaje je korisno. Dali ćeš do njega doći na pametniji način ili bez težih posljedica, dali će biti korisno.. to sve ovisi o tebi. Samo se sjeti da su neke stvari nepotreban rizik. Ako je potreban, tad ''go for it''.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice