Htio bi izbrisat jednog usera, ali je on administrator, pa kako da stavim da više nije on nego drugi user da ga mogu izbrisat?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
- Win+R
- lusrmgr.msc
- Users
- Desno klik na Administrator
- Delete
kad oću izbrisat piše: can't delete because folder or file is open in another program
kad oću izbrisat piše: can't delete because folder or file is open in another program
Pa ne možeš ako si trenuto na njemu. Napravi drugog administratora i izbriši ga iz njega. Ako tada bude problema prebaci ga u drugu grupu usera i izbriši.
na drugom sam administratoru, valjda mi neki program iz njeg uvijek radi. mislim da je to možda hamachi, kad odel alt+ctrl+delete-process-hamachi-end process piše nešta invalid.
kad ga nekako probam izbrisat javim
Pa iz kojeg accounta gasiš taj proces? Odi na taj račun koji hoćeš izbrisati, ugasi Hamachi, valjda se ne mora Task Managerom gasiti?, odloguj se, vrati se na drugi račun gdje si također admin i uradi ono što sam ti rekao.
skužio sam da se nemože izbrisat "microsoft" folder iz "appdata". jel to moram izbrisat iz drugog računa, iz ovog nemrem jel piše da nemam dopuštenje
A joj, šta ti radiš...
Zašto bi brisao folder Microsoft iz AppData, zapravo i ne postoji on je podfolder nekog foldera u AppData folderu.
pa reko si da izbrišem tog administratora. kad izbrišem piše mi da nemam nekakvo dopuštenje za brisanje nekog foldera. taj folder je microsoft.
sad sam ušo u microsoft i tražio koji se folder nemre izbrisat. to je windows media player
.
Ako nemaš permisiju, tog admina kojeg hoćeš da izbrišrš prebaci u standardne korisnike.
Win+R
control userpasswords2
Odaberi korisnika, Properities, Gorup Membership, Standard Users.
Vrati se na drugog admina i izbriši ovaj račun koji se prebacio u SU grupu.
restartiraj računalo i odi na onog usera kojeg nećeš brisat prebaci tog usera na administrator i onda obriši ovaj drugi
za ovog prvog usera već piše da je administrator, a za drugog ni nemogu promjenit, kad odem:
Control Panel-User Accounts and Family Safety-User Accounts- za normalnog mogu promjenit da je standard, al ak odem na tog šta oću izbrisat (manage another account) piše da je administrator i to nemogu promjenit
evo slike pa se uvjerite
Pa ne možeš iz UAC mjenjati, moraš preko gpedit.msc ili lusrmgr.msc.
Pa ne možeš iz UAC mjenjati, moraš preko gpedit.msc ili lusrmgr.msc.
jel može kratak tutorial za gpedit.msc da nešta krivo ne napravim?
jel može kratak tutorial za gpedit.msc da nešta krivo ne napravim?
Tutorial za šta?, za mjenjanje grupe administratoru?
valjda, šta god si reko u prijašnjoj poruki (koju sam citiro)
radi, hvala