Kako papirnatu knjigu prebaciti u PDF

poruka: 4
|
čitano: 2.743
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Kupio sam knjigu na francuskom jeziku, koju bih htio pretvoriti u PDF i prevesti na hrvatski, može i engleski, jer od francuskog razumijem samo Bon vojaž i Bon žur, napisano fonetski. Treba li mi OCR program ili da snimim slike u nekom grafičkom formatu i onda ih prebacim u PDF. Imam tablet i smartfon Samsung Galaxy s23. Knjiga koju sam kupio postoji samo na francuskom jeziku, na žalost.

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Kako papirnatu knjigu prebaciti u PDF
Možeš mobitelom slikat stranicu po stranicu, S23 ima opciju da izvuče tekst sa slike. Koliko to dobro 'šljaka' nisam siguran jer nikad nisam probao.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Kako papirnatu knjigu prebaciti u PDF

-već u pitanju daješ odgovor(e).. tj ili ocr ako želiš veću preciznost, prijevod-gramatika-pravopis.. ili slika-sken.. dok iz bilo čega nije problem stvoriti pdf ako je to ciljnji dokument-format, tj ako se koristi acrobat (editor, ne reader) tad može, no obično se koristi npr word + jezik..

-jednom kad se dobije text (običan, tj što niži level to univerzalnije kompatibilan) tad je lako prevesti, automatika ili googletranslator.. dok sve može i na žganjce, skenirati stranicu i prevoditi, no opet u pitanju se već naziru odgovori tj već to znaš samo trebaš odlučiti i napraviti a način je više stvar tvojih potreba-znanja ili što imaš na raspolaganju, npr računalo s ostalim softwareom ili nešto treće kao mobitel..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

Knjiga je izdana samo u papirnatom izdanju. EPUB izdanje bi jednostavno riješilo probleme.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice