Kako instalirati windowse na novi laptop?

poruka: 4
|
čitano: 1.387
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Kako instalirati windowse na novi laptop?

Kupio sam Lenovo Ideapad 5, bez OSa, imam WIN instalacijski USB, ali kad ga umetnem odmah se zaglavi s porukom

"Install driver to show hardware" i ne mogu ništa.

Imam samo opciju "back" što prekida pokušaj instalacije, "install" je zasivljena.

Probao sam na drugi stick staviti downloadane drivere s Lenovog sajta, ali to su sve .exe fajlovi koje ova instalacija ne prepoznaje. 

Ne znam, zapravo, ni koji driver traži. Na netu piše da mu valjda treba intel VSD RMD driver, ali to ima samo za win 10, ni njega ne prepoznaje, a jedan koji sam s

Lenovog sajta našao za drugi laptop ne mogu ni raspakirat.

Help...?

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Kako instalirati windowse na novi laptop?
Hamanu kaže...

Kupio sam Lenovo Ideapad 5, bez OSa, imam WIN instalacijski USB, ali kad ga umetnem odmah se zaglavi s porukom

"Install driver to show hardware" i ne mogu ništa.

Imam samo opciju "back" što prekida pokušaj instalacije, "install" je zasivljena.

Probao sam na drugi stick staviti downloadane drivere s Lenovog sajta, ali to su sve .exe fajlovi koje ova instalacija ne prepoznaje. 

Ne znam, zapravo, ni koji driver traži. Na netu piše da mu valjda treba intel VSD RMD driver, ali to ima samo za win 10, ni njega ne prepoznaje, a jedan koji sam s

Lenovog sajta našao za drugi laptop ne mogu ni raspakirat.

Help...?

1. Uđi u BIOS obično tipka F2 ili Delete odmah nakon paljenja.

2.  Idi na Configuration ili Storage sekciju.  Pronađi opciju sličnu "Intel VMD Controller", "RST", "RAID", ili "VMD Technology".  Isključi (Disable) tu opciju.  Kad je isključiš, disk će se prikazati kao standardni NVMe i Windows instalacija će ga odmah vidjeti bez dodatnih drivera.  Spremi promjene (F10 → Yes) i ponovo pokreni instalaciju Windowsa.

15 godina

Hvala. Pokušavao sam to, ali ovaj vražji bios od Lenova uopće nema storage opcije..

Međutim, ispalo je da je USB installacijski problem. Upravo sam s rufusom napravio novi (skinuo ISO jer mi je Media Creation Tool svaki put zaribao), stavio i radi.

Očito mi je taj koji mi je informatičar dao ili bio stara verzija windowsa ili nešto skroz treće.

Uglavnom, sada ide instalacija. Nadam se, uspješno :D

16 godina
Hamanu kaže...

..

Očito mi je taj koji mi je informatičar dao ili bio stara verzija windowsa ili nešto skroz treće.

Uglavnom, sada ide instalacija. Nadam se, uspješno :D

-kao što vidiš, to što je netko informatičar nije prednost, kvaliteta ili da ekšli radi.. i opet, kao što vidiš lako je napraviti-skinuti iso-usb.. dok ćeš drivere ipak trebati (ovisno kako su zapakirani, exe može biti svašta, može biti samoraspakiravajući zip, raspakiraš.. bilo kojim arhiverom, winzip-winrar i free-odličan 7z... ili je setup.exe.. + driver je driver, naravno da ne daju baš lako, skrivaju.. no možeš skinuti i druge verzije ovisno gdje što pronađeš od supporta, tj za serije koje prodaju s win imaju uredno, dok one bez namjerno otežaju.. driver je isti tj čip, osim umjetnog problema kojeg namjerno rade.. pa ako ne možeš na lenovo stranicama pronaći, uzmi bilo koji drugi.. važno da je raspakiran i ovisno o chipset-generaciji tj ako je chipset nešto novo tad ne može biti stariji driver.. i to je to.. mora raditi :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice