Iznenadno čudno gašenje računala

poruka: 40
|
čitano: 12.888
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam xp sp 3 na svom računalu i imam sve najnovije drivere i update isntalirane. Problem je da kad igram neku igricu slika stane i potom se cuje kao da se računalo ugasi(pritom monitor uđe u stand by modus) ali kad otvorim kućiste procesor i ventilatori i dalje rade pa neznam u cemu je problem. Provjerio sam sve dijelove sa benchmarkima i razlicitim test alatima. Moja konfiguracija je:
MBO  Asus socket 939 A8S-X
RAM  1.5 GB DDR 400
Nvidia GeForce 7300 GS
Athlon 3000+ 1.8 ghz

Ako vam trebaju dodatne informacije slobodno javite.
Stavio sam ovu temu u softwerske probleme jer kad sam imao vistu to mi se nije događalo. No nažalost vistu nemogu koristit jer mi audio chip nema drivere za vistu pa nemam zvuka.

"All those who believe in psychokinesis, raise my hand." - Steven Wright

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Iznenadno čudno gašenje računala
kao prvo noviji update i ne jamcistabilan rad racunala nekada bolje rade starije verzije programa jesino sto bi ti preporucio je da lijepo uhvatis 1h vremena manje ces potrosit zivaca i vremena nego da trazis tocan uzrok kvara jel moze bit bilo koji update od microsofta zato njabolje je ovako
1.instliart friski OS
2.Stavit driver az hardver koji koristis
3.instalirat finalnu verziju SP 3
4.Net Framwerok
5.Ostali programi kojima se cesto koristis ne stavljaj one koji ti skoro ni netrebaju
6.skini programe za odrzavanje preporuka na Spyware Doctor,avast.ccleaner,Windows Care od IObita,Smart Defragmer
7.Iskljuci sve moguce updatove znaci Automatic Update
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
neaktivan

Ovako. OS sam instalirao prije 2 dana sa ugrađenim finalnim SP3 skinuo sam najnovije drivere od nvidie za moju karticu sa fixovima u raznim greskama. Instalirao sam samo jedno 10 programa i 2 igrice, koristim HD tune pro GPU-z tune up utilities 2008 i total unisntal 5. Komp je cist ko suza od bilo kakve gamadi. Imam sve frameworke 1, 1.1, 2, 3 i 3.5 sa svim service packovima. Skinio samo one vazne update manualno, obavezno iskljucio automatic updates i system restore. Tako da mislim da nije do toga sve ga sto si nabrojao ali hvala na pomoci.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A vjerovatno je hardver kriv ( ne nuzno da je i pokvaren, moze biti i 100% ispravan )

Nadi zamjensku graficku probaj jedan-dva dana sa njom raditi, zamjeni ram...

Izoliraj problem!

Pozdrav
16 godina
neaktivan

Problem je u napajanju. Posudi od nekog i probaj. Ili je preslabo, ili se pokvarilo.

17 godina
neaktivan

Sumnjam da je do hardwarea jer sam pod vistom vrtio sve igre bez problema i uz to mi je jos sistem bio dvostruko optereceniji. Cudno mi je skroz a i prije sam imao xp i nije mi se gasio a isti instalacijski disk i sve iste aplikacije.

0 0 hvala 0
17 godina

Probaj ako imas ubost neko drugo napajanje jer bi moglo biti do njega. A to sta je radilo prije ne mora znacit da se u meduvremenu nesto nije pokvarilo na hardwareu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moze ti se desit da su ti windowsi tj instalaciski cd corupted..zato bolje stavi vistu i reci mi ime audio chipa pa cu ti probat nabavit drivere!
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
neaktivan

Ja sam imao sličan problem kad sam previše clockao procesor. To ne mora nužno biti problem kod tebe.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

prijatelju da ti se javim da i ja imam isti problem, prilikom igranja igre, komp se odjednom smrzne, monitor se ugasi i ništa ne reagira a zvuk se nonstop ponavlja (loop). Pomaže samo restart. To se događa na xp-u, na visti ne. Tak je prije bilo, probaj izvadit koju pločicu rama ak imaš više, ostavi samo jednu pa onda probaj

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Kao prvo, ta grafa je preslaba za bilo kakvo igranje.Koči je 64-bitna sabirnica.2.Instaliraj drivere koji su došli uz hardver.

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 2GB DDR2-800Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A jesi pogledao temperature komponenti?da nije pregrijavanje u pitanju?

Matična ploča 26 °C (79 °F) CPU 41 °C (106 °F) 1. CPU / 1. jezgra 37 °C (99 °F) 1. CPU / 2. jezgra 37 °C (99 °F) GPU dioda 43 °C (109 °F) ExcelStor Technology J360 29 °C (84 °F) WDC WD1600AAJS-00B4A0 23 °C (73 °F)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jednostavno idi sistemom eliminacijeNamigiva

1. reinstall winsa -ako pomaže ok, ako ne onda je 100% hardware...

e sad ako je hardware onda po redu isprobavaš komponente... npr. prvo provjeriš napajanje (ja vjerujem da je do njega) i tako dalje redom...

javi rezultate :)

Only God (& mod) can judge me

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hahaha taj problem imam i ja i ja mislim da ti je problem ili u grafi ili u napajanju nisam siguran jer nisam ni ja jos rijesio cak sam i kod majstora bio i reko mi je da mi rami ne valjaju ja kupim nove i opet isti kur... tako da sam se i ja odlucio prijavit tu i cut neki savjet i pomogli su mi ljudi tu jer sam skuzio da mi se graficka zagrijava i onda mi se desi isto sta i tebi. mozes pogledat moju temu tamo ti ima isto par savjeta pomocu kojih sam ja izbacivo stvari jedne po jedne i doso do raficke. tema ti se zove Mozda netko zna u cemu je problem. Sretno u pronalasku kvara Cool

Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4600 @ 2.40GHz (2 CPUs) NVIDIA GeForce 9600 GT 650M 512MB DDR3 Dual DVI TV PCI-E ASROCK CONROEEXFIRE-ESATA2 R2.0/A/ASR Kingmax DDR2 800 MHz 1GB i kingstone 2GB COOLER MASTER RP-500-PCAP 500W

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala na savjetima.

Kao prvo koristim GPU-z da provjeravam temp graficke tijekom rada. Nastimam opciju da zapisuje u txt file svakih 10 sec temp pa ako me izbaci da poslije mogu vidjeti kolka je temp bila(Zasad je uvijek normalna oko 95 nikad vise) . Win sto posto nije corrupt. Ne instaliram sumnjive kopije, a ovaj je jos uz to untouched tako da neznam bas... Neznam kako bi moglo biti do napajanja kad mi na visti radi bez problema cak i kad imam u dual bootu. A do rama isto mislim da nije jer je radio do sad bez prijekorno i isto sam ga testirao na konflikte i sve i nisam nasao nikakvih grasaka.

@UBIZEC cORPORATION

maticna mi ja Asus socket 939 A8S-X pa neznam sad bas koji chip ide sa njom ali ima samo jedna varijanta, mozda bi mogao biti ADI1986A ako je to uopce ime chipa.
Usput puno srece nejverujem da postoje ja nema sta nisam probavao cijele dane sam proveo na googlu da nadem drivere cak sam ih pokusao i u kompatibiliti modu instlairati bez uspjeha.

Molio bih da ako netko mozda ima jos neki savjet ili ideju neka slobodna posta. Svakako cu probati sve sto ste mi savjetovali.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni bas i ne zvuci 95C normalno za graf...

Matična ploča 26 °C (79 °F) CPU 41 °C (106 °F) 1. CPU / 1. jezgra 37 °C (99 °F) 1. CPU / 2. jezgra 37 °C (99 °F) GPU dioda 43 °C (109 °F) ExcelStor Technology J360 29 °C (84 °F) WDC WD1600AAJS-00B4A0 23 °C (73 °F)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To ti je sasvim normalno raspitaj se malo, na laptopu od mog frenda zna biti i 110 C dok igra i nema nikakvih problema

0 0 hvala 0
17 godina

To je prevelika temperatura. Ja sam imo tu karticu od asusa i bila mi je temperatura oko 65-75 stupnjeva.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Gle ta temperatura mi je takva dok igram vec tri godine, zato znam sto posto da nije do temp graficke.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Daj mi reci imas samo pasivan hladnjak na grafickoj? ili imas i ventilator?

Pozdrav
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2008 0:51 (zmikic).
17 godina
neaktivan

imao sam identican problem.

kod mene je bilo rijesenje nova graficka.

i kao sto ti je netko gore napisao 95 C je previse.

meni se takodjer pregrijavala graficka i u normal.zatim upalim game...pocne onaj beep.i gotovo sve se smrzne.

probao drugu graf i sve sljaka.

probaj i ti tak....sistem eliminacije..nema ti druge ovo ti je samo nagadjanje i savjeti tudji sta bi moglo bit.

jednostavno cupaj graf.,rame,napajanje pa ces vidjet jel do tog ili je stvarno softverski problem.

pozdrav

nadam se da sam pomogo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na svojoj graf sad imam ventilator, a probat cu od prijatelja posudit na dva tri dana graf pa da vidim jel do toga.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

e no tak sam i ja i odma sam rijesio problem

17 godina
neaktivan

Izgleda da ste imali pravo ljud
Ostavio sam da mi zapisuje temp graficke dok igram i cim mi se ugasi zapisem vrijeme. Kad sam poslije gledao u log vidim da je malo prije nego sto se ugasio temp dosegla 100 i tako vise puta, a neku vecer sam dosao doma i nije bilo grijanja cijeli dan tako da je kuca bila hladna i isao sam igrati i nista me nije izbacivalo znaci do toga je, a temp graf nije prelazila 90.

Thanks svima sad znam koji dio trebam zamijeniti.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

eto rijesen problem.

mjenjaj graficku.

btw...skini si everest program.ocitava cijeli komp.

on bi ti odma pokazao i temp graf.

imas 2 verzije serverska i ova klijentska.e pa ovu drugu skini,al ne trial.

pozdrav

16 godina
neaktivan

jednostavno driveri su se posvađali

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
od kojeg ti je prozvodaca ta kartica kad instaliravas drivere za audio za xp kaj pise kad se prokrene instalation setup ?
najčešće su to Realtek ili C meadia intergrirani audio chipovi jesi mozda probo koje drivere od njih?
probaj skinut i program koj se zove Driver Detective i instalirat ga na vistu on sam pronade drivere za tu audio karticu!
17 godina
neaktivan

ja sam ti skidao sa sluzbene asusove stranice za moju maticnu od tamo mi rade za xp a za vistu jednostavno neam svagdje sam trazio i probao sam vec driver detective nije mi pomogao

17 godina
neaktivan
killer of hardware kaže...

jednostavno driveri su se posvađali

kakvi driveri o cemu ti
problem gasenja je rijesen problem je u grafickoj i za to cu si kupit jedan dobar ventilator a ako ne pomogne ide nova graf
samo jos cekam mozda mi @UBIZEC cORPORATION nadje drivere za zvuk za vistu. Jako bi mi to pomoglo.
17 godina
neaktivan

e al znas kaj ti ja brijem da ti ventilator nebu pomogo.ne znam probaj.

ja kolko sam vidjeo moj se vrtio ko blesav...tak da i ak uzmes neki drugi mislim da ti to nece pomoc nesto znacajno.mozda ces spustit temp za koji stupanj al ne vise.i opet kad ces nesto zahtjevnije radit opet ce ti se srusit sve.

to je moja predpostavka...nisam ti ziher...ti probaj pa vidi...mozda ti uspije.

i napisi poslije da vidimo kaj je konacno rijesilo problem

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice