Horizontalne linije pojavljuju i nestaju na ekranu

poruka: 6
|
čitano: 984
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Cao, reistalirao sam kompjuter nedavno, dosta mi se negativnih stvari pocelo desavati u isto vrijeme:
1. idem kliknuti shut down ili restart i nista se ne dogadja.

2. kompjuter mi treba 5-10 minuta da se upali

i najbitnije

3.horizontalne linije se random pojavljuju na screenu na stotinku i nestaju

(sve tri stavke mi se NISU dogadjalje prije instalacije novih windowsa 10)

stavku 1 i 2 sam uspio rijesit kad sam opet reinstalirao windowse i iskljucio stari hdd koji je radio sumnjivo; problem pod brojem 3 mi se takodjer popravio na jedan dan, zatim mi se opet poceo dogadjat kad sam booto kompjuter danas.

radi se od kompjuteru koji je 4-5 mjeseci star

i76700

gtx1070 (wf2)

ssd 240(instaliram w10 na ovome)  (radeon)

hdd 2tb(seagate)

ovo mi se random dogadja premda primjecujem da mi se vise dogadja kad sam na youtubu, facebooku...

video primjer: 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Horizontalne linije pojavljuju i nestaju na ek

Događa li ti se isto kad koristišlive distribuciju Linuxa poput Mint ili Ubuntu? Isprobaj. Testiraj radnu memoriju programom memtest86+.

17 godina
illemental kaže...

Cao, reistalirao sam kompjuter nedavno, dosta mi se negativnih stvari pocelo desavati u isto vrijeme:
1. idem kliknuti shut down ili restart i nista se ne dogadja.

2. kompjuter mi treba 5-10 minuta da se upali

i najbitnije

3.horizontalne linije se random pojavljuju na screenu na stotinku i nestaju

(sve tri stavke mi se NISU dogadjalje prije instalacije novih windowsa 10)

stavku 1 i 2 sam uspio rijesit kad sam opet reinstalirao windowse i iskljucio stari hdd koji je radio sumnjivo; problem pod brojem 3 mi se takodjer popravio na jedan dan, zatim mi se opet poceo dogadjat kad sam booto kompjuter danas.

radi se od kompjuteru koji je 4-5 mjeseci star

i76700

gtx1070 (wf2)

ssd 240(instaliram w10 na ovome)  (radeon)

hdd 2tb(seagate)

ovo mi se random dogadja premda primjecujem da mi se vise dogadja kad sam na youtubu, facebooku...

video primjer: 

Daj nevedi koje napajanje koristiš i monitor.

Jesi li proboa sa drugim kabelom? Jesi li OC-ao monitor? Smanji refresh rate monitora za malo.

9 godina
neaktivan

update:

jutros sam startao kompjuter i sve je ponovno uredu... 

odgovor1:

situacija je poprilicno hitna tako da mi trebaju instantna rjesenja, necu instalirat novi OS al bi mogo pokrenut memtest86+ ukoliko mi se opet ovaj problem pocme dogadjat

odgovor2:

napajanje je corsair vx550w a monitor benq xl2411 (na 144hz) premda ga nisam overclocko preko nvidie twerko sam ga malo na UFO programu al to je bilo prije 3 mjeseca kad mi se nista od ovoga nije dogadjalo(premda mi se na drugom ekranu dell 60hz to NIKAD nije dogadjalo)

p.s. sve u svemu hvala vam na odgovorima :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
illemental kaže...
odgovor1:

situacija je poprilicno hitna tako da mi trebaju instantna rjesenja, necu instalirat novi OS al bi mogo pokrenut memtest86+ ukoliko mi se opet ovaj problem pocme dogadjat

Lijepo čovjek reče live distribuciju, slabo čitaš.  Ne moraš instalirati ništa nego pokreneš OS s CD-a ili USB-a.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.5.2017 11:36 (Mirko935).
9 godina
neaktivan

update: ok dogodila se pocetnicka greska! Kad sam instaliro nvidia updejte po prvi put samo sam u google upiso "gtx 1070 drivers" što me dovelo do malo starijeg updejta (xx.06.2016). Koristio sam ovaj program http://www.guru3d.com/files-details/...-download.html kako bi  izbrisao drivere i ponovno posao na nvidiinu stranicu al ovaj put trazio najnovije updejte. 

p.s. u iducim danima cu vidjet jel je ovo rjesilo problem pa objavim opet ako ikog u buducnosti bude ovo mucilo :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.5.2017 20:05 (illemental).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice