Homegroup

poruka: 7
|
čitano: 2.769
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
homegroup

dakle, nastojim osposobit vezu lapotopa i pca da prebacim neke podatke, no u networku mi ne prikazuje moj komp,niti na laptopu pc. spajam ih preko rutera, oba u lan, i tako. evo scrren network mape

http://tinypic.com/r/1042szo/7

0 0 hvala 0
17 godina
Re: homegroup

Evo ovdje imaš tutorial, meni je pomogao pa se nadam da će i tebi.

http://www.ic.ims.hr/forum/viewtopic.php?t=159

Pozdrav!

16 godina
neaktivan

To je homegroup, ne workgroup tako da mu taj tutorial neće pomoći.

Odu na Control panel > Homegroup i provjeri jesu li oba računala spojena u Homegroup, ako su oba stvorila Homegroup onda jedno mora izaći iz svoje i priključiti se u onu drugog računala.
Mreža mora na svim računalima biti postavljena kao Home, a ne Work ili Public network.

Uključi network discovery na računalima...

SilvioS, MSP Lead, Windows Desktop Experience MVP
17 godina

cilj je prijenos podataka tako da je svejedno hoćeš li ti svoju grupu nazvati homegroup ili workgroup....

u tutorialu je objašnjeno kako postaviti IP adrese, kako dozvoliti pregled i prijenos podataka.

Poz.

16 godina
neaktivan

Homegroup i Workgroup su dva potpuno različita načina povezivanja.

Da ne ulazim u detalje, ako je cilj postaviti samo dva računala koja će se vidjeti i prenositi podatke, dovoljan je i workgroup - odraditi korake iz linka, ako je ideja postaviti baš homegroup - odraditi korake koje sam napisao :)

SilvioS, MSP Lead, Windows Desktop Experience MVP
14 godina
neaktivan
SilvioS kaže...

Homegroup i Workgroup su dva potpuno različita načina povezivanja.

Da ne ulazim u detalje, ako je cilj postaviti samo dva računala koja će se vidjeti i prenositi podatke, dovoljan je i workgroup - odraditi korake iz linka, ako je ideja postaviti baš homegroup - odraditi korake koje sam napisao :)

ali meni ne nalazi drugo računalo, koje nije u homegroupu. kako da to namistim

16 godina
neaktivan

Tu sam i ja znao imati ogromnih problema.. Sjedni za računalo i nazovi 0800 300 300 službu za korisnike, ostavi si slobodnog vremena i s njima pokušaj rješiti taj problem...

SilvioS, Windows Desktop Consumer MVP
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice