Ekipa. Humbly preklinjem i zahvaljujem se unaprijed svakom tko procita i preporuci rjesenje. Dakle...
Stara ima laptop#1 na kojem je bio Win7 upgradean na Win8 upgradean na Win10 i to je na kraju ispala takva kasha od windowsa da nije bilo upotrebljivo. Pa sam odlucio to popraviti jednostavno radeci clean instalaciju Win10.
MEDJUTIM
Nakon sto sam formatirao particiju na koju zelim instalirati winse ispod mi ne dopusta da kliknem Next jer je particija (wait for it) u GPT formatu............ a gugl nema nista za ponuditi. Svi se na interwebzu zale jer im je disk MBR pa traze rjesenje kako da ga ubace u GPT format, a kod mene suprotno.
Win10 instalacijski boot mi je na externom HDDu. Pokusao sam uzeti USB flash drive i sa externog kroz svoj laptop#2 na stick ga instalirati ali mi Instalacija ne daje na izbor na koju particiju da ga instaliram. (doduse nisam jos pokusao bootat externi pa tamo bez prisutnosti ovog windowsa sa kojeg sada pisem odabrati USB particiju ustekanu pored externog) (jer zelim imati prijenosni windows da imam s cime baratat)
Uglavnom, taj GPT format je meni ocito prepreka i ne znam sto da napravim s time, tj kako da to zaobidjem.