FreeDOS problem.

poruka: 11
|
čitano: 6.931
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
FreeDOS "problem" !

Pozdrav,

Prije svega, nadam se da sam ovaj topic otvorio u dobrom podforumu. Malo sam kopao prije postanja u nadi da cu pronaci rjesenje svojeg problema, ali nista konkretnog nisam nasao, ovdje, a bome ni na googleu.

Uglavnom, kupio sam laptop koji ima freeDOS. U teoriji znam sto treba uciniti, ali me praksa malo zaje... Naime, ne mogu uci u bios! Probao sam sve moguce tipke, cak i uspio pronaci help sekciju u free dosu, ali nigdje nista ne pise o tome kako pokrenuti bios ???

Please help!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
FreeDOS problem.

Izostavio si najvažnije - koji je model laptopa?

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: FreeDOS problem.
macak kaže...

Izostavio si najvažnije - koji je model laptopa?

Ups, nisam mislio da je to toliko bitno.

Asus prijenosno računalo N71VG-TY044D

Evo i konfiguracije i slike -> http://www.notebookshop.com.hr/product.asp?id=3675

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2009 9:22 (Kofein).
17 godina
neaktivan
FreeDOS problem.

Za ulazak u BIOS na Asusovim prijenosnicima koristi se tipka F2, koju je potrebno pritisnuti odmah nakon paljenja računala (kad se pokaže Asusov logo, probaj više puta pritisnuti).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
macak kaže...

Za ulazak u BIOS na Asusovim prijenosnicima koristi se tipka F2, koju je potrebno pritisnuti odmah nakon paljenja računala (kad se pokaže Asusov logo, probaj više puta pritisnuti).

Brzo, kratko, jasno i tocno! Hvala puno! ;)

16 godina
neaktivan
FreeDOS problem.

Da ne otvaram novi topic...

Pokrecem Windows XP Pro setup i prije odabira particija mi se pojavi blue screen i pise da provjerim da li komp ima virusa, tj. da li mi je disk ispravan.

What now?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
FreeDOS problem.

U tvom laptopu nalazi se SATA disk. On je spojen preko kontrolera, za koji je potreban driver, koji nije integriran u Windows XP.

Opcije:

1. ako postoji, unutar BIOS-a uključiti legacy mode

2. driver za SATA kontroler integrirati u instalacijski disk Windowsa pomoću programa nLite

3. instalirati Vistu ili Win 7, koji driver imaju integriran.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
macak kaže...

U tvom laptopu nalazi se SATA disk. On je spojen preko kontrolera, za koji je potreban driver, koji nije integriran u Windows XP.

Opcije:

1. ako postoji, unutar BIOS-a uključiti legacy mode

2. driver za SATA kontroler integrirati u instalacijski disk Windowsa pomoću programa nLite

3. instalirati Vistu ili Win 7, koji driver imaju integriran.

Hvala! Probat cu to kasnije.

Ovako i onako mi je u planu staviti na laptop 7-micu Ultimate pa se necu sad ni zezati s XP-om. Mislio sam staviti XP vise radi probe pa kasnije, tokom dana kad mi frend vrati windows 7 DVD, staviti 7-micu (tj. nadograditi na XP).

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2009 10:36 (Kofein).
17 godina
FreeDOS problem.

Ne mogu bootat win 7 zbog tog Freedosa... Ubija me u pojam, proizvodjac laptopa je Compaq. Kak uci u BIOS ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
FreeDOS problem.

Mora ti pisati prilikom paljenja laptopa koju tipku trebas pritisnuti.

Ako se dobro sjecam kod Hp-ovih laptopa stisnes F12 i onda imas Hp-ov menu u kojem odaberes sto zapravo zelis.

Pocetnicima malo zbunjujuce, mislim daj je isto i u slucaju Compaq-a jer je od Hp-a.Cool

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina
FreeDOS problem.

Hvala, rijesil sam problem. Tipka za BIOS je F10.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice