Driver za zvuk

poruka: 13
|
čitano: 3.440
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Driver za zvuk (hitno)

Znaci koristim SiS 7012 zvucnu kartu, dok sam koristio Windows XP uvijek sam na internetu lako pronalazio driver za zvuk a to je: SoundMax ADI 1986A. Ali prije nekih 10-15 dana sam instalirao Windows 7 i nikako ne mogu da nadjem driver za zvuk, ovaj koji meni odgovara. Znaci pokusavao sam preko raznih programa za pronalazak i update drivera ali bezuspjesno. Npr pogrami tipa Driver agent, DriverMax itd itd. Nadam se da cete  mi pomoci unaprijed hvala i lijep pozdrav!

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Driver za zvuk (hitno)

Pogledaj ovdje: http://ziggi.uol.com.br/buscar/dowloading-realtek-alc655-sis-7012-win-7

Jesi siguran da nemaš zvuk? Pogledaj koji ti je audio uređaj defaultni. Ako imaš grafičku s HDMI-om onda ti se često zna desiti da ona bude defaultni audio uređaj. Promjeni ako je tako i riješio si problem.

Stručnjak za odmaganje...
13 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Pogledaj ovdje: http://ziggi.uol.com.br/buscar/dowloading-realtek-alc655-sis-7012-win-7

Jesi siguran da nemaš zvuk? Pogledaj koji ti je audio uređaj defaultni. Ako imaš grafičku s HDMI-om onda ti se često zna desiti da ona bude defaultni audio uređaj. Promjeni ako je tako i riješio si problem.

nece brate pokusavao sam i sa ove stranice, najgore sto moja zvucna prihvata samo SoundMax driver, ali ja ne mogu da nadjem za windows 7, ima za XP. Ne znam sta vise da radim, ne znam ko me nagovori da vratim windows 7 :r

15 godina
Edo95 kaže...

nece brate pokusavao sam i sa ove stranice, najgore sto moja zvucna prihvata samo SoundMax driver, ali ja ne mogu da nadjem za windows 7, ima za XP. Ne znam sta vise da radim, ne znam ko me nagovori da vratim windows 7 :r

Koju grafičku imaš?

13 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Edo95 kaže...

Koju grafičku imaš?

nvidia gforce 9500gt

17 godina
neaktivan

Zadnji službeni driveri za Sis 7012 izdani su 2009. ,za XP ,32 bita. KLIK

Ali ,navodno ,ovi rade na Sedmici. KLIK

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

evo brate sad cu probati ovo za windows 7, pa cu ti javiti da li sam uspio u svakom slucaju puno ti hvala

13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

nece brate ni ovaj, vise nisam pametan ne znam vise sta da radim , pogledaj sta mi izbaci kada sam ovo zelio instalirati http://i46.tinypic.com/731gls.jpg

17 godina
neaktivan

Raspakiraj drivere u folder na desktop ,NE ZAPOČINJI INSTALACIJU ,idi u Device Manager (u start upiši Device Manger) i tu nađi zvučnu karticu.

Desni klik ,Properties ,idi u tab Driver i tu sada probaj ''Update driver''.

Pronađi sada driver u folderu koji si prije napravio i probaj hoće li ti dopustiti.

Možda proradi.

I također ,pogledaj u postavkama zvuka koji ti je uopće glavni uređaj.

Istu stvar pokušaj i sa driverima za XP (ovo ,naravno ,samo pod uvjetom da je instalirana Sedmica 32 bitna!!)

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.12.2012 20:42 (kizo2703).
15 godina
kizo2703 kaže...

Raspakiraj drivere u folder na desktop ,NE ZAPOČINJI INSTALACIJU ,idi u Device Manager (u start upiši Device Manger) i tu nađi zvučnu karticu.

Pronađi sada driver u folderu koji si prije napravio i probaj hoće li ti dopustiti. 

Možda proradi.

Upravo tako, frend se mučio ko kristuš, nikako zvuka (pod 7-com) kad tamo defaultni uređaja onaj na grafi.

13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Možda proradi.

Istu stvar pokušaj i sa driverima za XP (ovo ,naravno ,samo pod uvjetom da je instalirana Sedmica 32 bitna!!)

pokusao brate ali bezuspjesno, ne znam sta da radim :(

13 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
kizo2703 kaže...

Možda proradi.

Upravo tako, frend se mučio ko kristuš, nikako zvuka (pod 7-com) kad tamo defaultni uređaja onaj na grafi.

nece brate :(

13 godina
neaktivan
Driver za zvuk

Jel može neko pomoci, plssssssss :((((((((((((((

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice