a disk read error occurred

poruka: 18
|
čitano: 14.819
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
evo problem za najjace kompjuterase

Bok svima!!!

Ovako: kupim ja neki dan novi ssd od 60gb i lijepo ga ugradim u laptop, stavim botabilni usb s win7 x64 (radi 100%)

s namjerom da instaliran nove windowse na njega, kad ono dobijem samo poruku "a disk read error occurred", i tu krece moje istrazivanje svega

sto znam o instalacijama, hardveru itd.

E sada, probam ja stavit nazad svoj stari hdd od 320 gb, koji radi bez problema ( na tom starom disku jos uvjek imam instalirane win7 x64 koji se normalno botaju i normalno rade sto je iznenadujuce, nema erora, nema losih sektora na disku, sada trenutno mi laptop radi s tim starim diskom) i pokusam pokrenut novu instalaciju windowsa na

na njega, ali dobijem istu poruku... U biosu sam sto posto siguran da je sve namjesteno kako treba (nisam bas neka njubina, kuzim stvari).

konfiguracija:

ASUS K50ID

Intel Cor 2 Duo T9900

4 gb rama DDR3-1333 SDRAM , Module Name    ASint Tech.

Motherboard Chipset    nVIDIA MCP79/7A

NVIDIA GeForce GT 320M  (1024 MB)

Disk Drive    Hitachi HTS545032B9A SCSI Disk Device

IDE Controller    NVIDIA nForce Serial ATA Controller

Bios je updat-an.

Dakle moje pitanje je, dali je moguce da taj problem stoji do ovog IDE Controllera koji je ATA, ako mislite da je to problem onda meni nije jasno kako disk SATA II moze radit uopce (tj. nemogu vise novu instalaciju vindovsa stavit na njega) a ssd SATA III nemoze???  Globalno moje pitanje je dali itko moze pomoci??????????

P.S. zasto ne radim instalaciju preko cd-a e zato sto mi przilica riknila... ( nije do nje jer sam je cak pokuso izvadit, pa onda sam je iskljucio u biosu, ali svejedno isti problem s error-om)

Hvala momci i cure u naprijed, jako sam u biti znatizeljan da cujem vase savjete, jer ja nemogu vise trpit ova sra...... koja mi laptop zadaje.

E da sutra cu probat instalirati na ssd nove win tako sto cu ga ugurat u drugi laptop, pa vas budem update-o o pokusaju!!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 4:50 (dronjko).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel ti je u biosu ide mode ahci ili native ide? Možda je do tog problem. Pozz

Sajko
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: a disk read error occurred

ide mi je ahci ali pokuso sam ga stavi i na native koji podrzava xp i server 2000 ali nema promjene

16 godina
neaktivan

SATA III disk ne može na SATA I kontroler (osim ako se nešto nije promijenilo).

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 18:01 (Tom69).

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

A bas sam cito specifikacije za taj ssd koji sam kupio i kazu da je kompatibilan sa sata I i II kontrolerima...

15 godina
moderator
Re: evo problem za najjace kompjuterase
dronjko kaže...

možda ti fali neki driver u instalaciji i ne prepoznaje ti disk? zna se dogodit kod sata diskova

Tom69 kaže...

ajde ne pričaj gluposti, radi ali na manjoj brzini!!

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke????
15 godina
neaktivan

evo uguro sam ssd u jedan drugilaptop koji ima sata I kontroler i instalacija za sada prolazi bez ikakvih problema... botam je sa usb-a .

15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
dronjko kaže...

možda ti fali neki driver u instalaciji i ne prepoznaje ti disk? zna se dogodit kod sata diskova

Tom69 kaže...

ajde ne pričaj gluposti, radi ali na manjoj brzini!!

panaravno da radi na manjoj brzini, to se podrazumjeva, nemoze radit na ful brzini nikako, ali jos je uvjek brzi od hdd-a obicnog koji se vrti na 5400 obrtaja, jel tako??

15 godina
moderator
dronjko kaže...

panaravno da radi na manjoj brzini, to se podrazumjeva, nemoze radit na ful brzini nikako, ali jos je uvjek brzi od hdd-a obicnog koji se vrti na 5400 obrtaja, jel tako??

naravno da je bržiji, to uopće nije upitno...samo ovom gore objašnjavam da izjavljuje gluposti

čini mi se da imaš nekih problema sa sata kontrolerom na laptopu, jer kažeš da ti optika ne radi

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke????
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
dronjko kaže...

naravno da je bržiji, to uopće nije upitno...samo ovom gore objašnjavam da izjavljuje gluposti

čini mi se da imaš nekih problema sa sata kontrolerom na laptopu, jer kažeš da ti optika ne radi

a glupost ili ne ali slazem se definitivno s tobom oko kontrolera jer prije od prilike 6 mj mi se laprop znao zabrejkat na minutu, bez ikakvog erora i onda bi nakon

minute radio bez problema dalje, ja sam mislio da je disk u pitanju pa sam napravio sve zive testove na njemu i nula bodova, sve je

bilo uredu... dobro momci vindovsi su na ssd-u sada trebutno, idem ga premjestit u svoj laptop pa cemo vidit, update-am vas kasnije malo!!!

16 godina

znam da je tema jaaaaaaako stara, ali imam isti problem

danas sam stavio jos jedan hard u komp i kad sam iso upalit isto kaze a disk read error occurred press ctrl alt del to restart...

nisam nista prcko po biosu prije toga, sve je normalno radilo, stvarno neznam do cega je problem, jedino sto sam napravio je da sam spojio na drugi port tj na istom portu su spojeni "novi" i stari hdd..

GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MilkMan kaže...

znam da je tema jaaaaaaako stara, ali imam isti problem

danas sam stavio jos jedan hard u komp i kad sam iso upalit isto kaze a disk read error occurred press ctrl alt del to restart...

nisam nista prcko po biosu prije toga, sve je normalno radilo, stvarno neznam do cega je problem, jedino sto sam napravio je da sam spojio na drugi port tj na istom portu su spojeni "novi" i stari hdd..

Pa tu si jako dugo da bi trebao znati napisati suvisli upit.

Koji HDD-ovi su u pitanju (PATA, SATA,...), koja ploča?

Stručnjak za odmaganje...
16 godina

2 sata III seagatovi diskovi tj tocnije 

st500dm002-1bd142 

i

st3500413as

ploca je gigabyte 970a ud3

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MilkMan kaže...

2 sata III seagatovi diskovi tj tocnije 

st500dm002-1bd142 

i

st3500413as

ploca je gigabyte 970a ud3

Probaj otkopčati novi disk i starog priključiti na priključak na kojem je bio prije. Restartaj računalo pa vidi kakva je situacija.

Istu priču ponovi i s novim diskom, samo bi ga ja priključio na drugi SATA priključak.

16 godina

aj probat cu pa javim

14 godina
MilkMan kaže...

aj probat cu pa javim

Ali novi disk prikopčaj uz isključen stari.

16 godina

uz stari prikljucen na staro mjesto ista stvar, pise loading operating system ali nist, s otkopcanim starim i novim spojenim nesto pise, dosta poruka nekih, uglavnom gluposti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

evo ga problem je bio u kabelu...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice